Мислим как да компенсираме спада на руски и украински туристи

Ангелкова: Най-важното е облекчаване на визовия режим
Обновена: 12 фев 2015 14:34 | 12 фев 2015 13:26, Анисия Иванова
12
Мислим как да компенсираме спада на руски и украински туристи
Архив: Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че България обмисля всички възможни действия, за да компенсиране спада на руски и украински туристи вследствие на създалата се геополитическа обстановка.

Днес тя откри туристическата борса "Ваканция&СПА експо 2015" и посочи, че най-важното към момента е облекчаването на визовия режим.

Предстои ни засилено участие на две туристически изложения през март, прави се реклама на страната ни като туристическа дестинация по всички региони на Русия, които са заявили интерес.

По отношение на мерките, предприети от други държави, за преодоляване на спада на руските и украинските туристи, министърът напомни, че те са стартирали още от миналата година, нещо, което България не е направила.

Тя обясни, че за някои от тях, сред които е подпомагането на чартърните полети - една от най-важните възможности за държавна подкрепа, страната ни не може да започне веднага действия. Сега фокусът е върху ранните записвания, които се правят за лятото, допълни министърът. Към момента страната ни разчита на ударно рекламиране на всички компенсиращи пазари за летния сезон.

Тя обясни, че за 2016 г. се надява да има разрешение по отношение на така наречената "помощ за празни седалки" за чартърните полети, както и на други мерки, които биха могли да се предприемат съвместно с представителите на бранша, заяви министърът, цитирана от БТА.

По време на откриването на борсата министърът съобщи, позовавайки се на предварителни данни на НСИ, че за 2014 г. в страната са направени 22 млн. нощувки, които са донесли приходи от почти 1 млрд.лева, от които 300 000 лева са били от постъпления от българи. Само за декември нощувките са били 700 000 с приходи от 35 млн. лева, според предварителни данни на НСИ.

Сред водещите акценти на туристическата борса е привличането на българите да почиват в родината си, напомни министърът и добави, че според проучвания близо 61 на сто от българите са готови да почиват в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Март вече е късно.Реклама се прави от предната година,изгодни оферти се пускат декември-февруари.в Българските курорти е скъпо,презастроено и неприятно.Няма добро обслужване.За същите или по-малко пари в съседна турция можеш да си починеш чудесно.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си "внесете" (ви внесат) сирийски, Ангелкова!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лесно - със Сирийски, Иракски и Авганистански - нали вече почна акцията по 'компенсирането'!Само дето не те - а ние плащаме! Ама нали днес решиха да вземат 16 Милиарда заем - някак си ще се оправят ...
7
0
 
5
 
! Отговори
Рис преди 9 години
То можеше и с български да компенсирате, ама пусто пренебрежение и грубиянство.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другите държави са стартирали рекламата си за привличане на руските туристи още миналата година !А западните туристи още през февруари знаят вече къде ще летуват .Не се ли научихте че реклама през март е смешно и безполезно в туризма !То кое ли ви е в ред ? Но нали Плевнелиев обяви война .. и че ще го нападат ! Сега ви се връща .. и още ..
5
0
 
5
 
! Отговори
Ходещ портфейл преди 9 години
Eдна две гладни години за кожодерите на черноморието няма да са никак противопоказни. Черноморието има нужда да се очисти от гнусни търгаши гледащи на туристите като на ходещи портмонета, мутроолигарси търсещи печалба светкавично и да останат само онези готови да развиват устойчив бизнес с дълга перспектива, разумни цени и високо качество на обслужване.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно как дс компенсират!Да вдигнат качеството на услугите, така че да идва и по някой друг по-нормален (и изискващ) турист.
3
0
 
2
 
! Отговори
i20 преди 9 години
kato sa gotovi letistata v Bansko, Kirkovo i Pamporovo...:-)
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3 ама туристите трябва да са със завързани очи,че иначе око я видят ,няма да слязат от самолета ...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво има да мислиш *** како,отиваш на летището и на всеки турист ,още на трапа ,връткаш по една *** :)