8.51 евро на час за работа в Макдоналдс в Германия

Търсят 600 души, интервютата ще са на немски
Обновена: 13 фев 2015 14:07 | 13 фев 2015 11:33,
95
8.51 евро на час за работа в Макдоналдс в Германия
Снимка: архив, Reuters

Агенцията по заетостта съвместно с МакДоналдс Юг – Германия, набира 600 сътрудници за работа в ресторантите на веригата в различни части на Германия – Мюнхен, Берлин, Хамбург, Франкфурт.

Кандидатите трябва да имат добри познания по немски език. Образованието в сферата на гастрономията е предимство, но не е задължително условие, притежаването на шофьорска книжка също е предимство.
 
Офертата включва заетост за 6-12 месеца с изпитателен срок от 3 месеца и възможност за продължаване на договора; настаняване в общежитие, осигурявано от работодателя срещу заплащане от кандидата; храна един път дневно по време на работа и работно облекло, осигурени от работодателя.

Работата е на смени в различни сфери – кухня, каса, лоби, склад, почистване, 39 часа седмично.

Заплащането е 8.51 евро на час. Допълнително се заплаща за работа през почивните дни и нощните смени.

През тази година се търсят и сътрудници в ресторантския мениджмънт, но от тях се изисква отлично владеене на немски език.

Кандидатите следва да изпратят по електронна поща автобиография в EUROPASS формат (задължително), мотивационно писмо, документи за образование по специалността, препоръка (при наличие) – всички преведени на немски език.

Документите се изпращат на следните имейл адреси:
За интервю в София: B.Tashenov@az.government.bg.
За интервю във Варна: A.Ninova@az.government.bg

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервюта в началото на месец март. Те ще се проведат на немски език от представители на работодателя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
?!? До 6 преди 9 години
Никъде не е написано, че е престижна и добре платена, махни си кавичките, това не е цитат.Това е минималното заплащане по закон приет наскоро. Защо ние не търсим работници от чужбина за подобни професии, а вместо това киснем по цял ден в кафенетата и се оплакваме непрекъснато?
41
1
 
6
 
! Отговори
Видял и препатил преди 9 години
Илюзията, че в еврогейската *** е много евтино. Дръжки евтино! Просто в БГ е много скъпа. Пак е скъпо и там - и в Германия, и в Англия. Евтино е по Макдоналдс, ама там не предлагат храна, а отрови.
40
3
 
13
 
! Отговори
Уйо преди 9 години
Хем роби хем професори. Гърците не бягат някъде да робуват а си решиха проблема като изхвърлиха гръцката ТИКВА. Българина позволява да му го набият в устата и се мисли за хитър като избере по-малкия по размер. Защо не се образовате малко и да видите какво се е случило в България през последните 25г и продължава да се случва, българина е беден не защото е мързелив а затова че е страхлив роб и изпълнява всичко дори и самоубийството си за да е коректен към политическата мафия.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Един обяд струвал 30-40 евро??? Пълни глупости един обяд струва 5-6-7 евро!"В кой град си живял. Защото аз живях в Париж и мога да ти кажа, че обяд за под 30 евро не можеш да си намериш. Ако отидеш на фризьор - пак цакаш поне 30-40 евро.Отделно магазините работят до 19:00-20:00 най-късно. В събота и неделя по-голямата част от кафенетата са затворени. В неделя трудно ще намериш отворен магазин.Защо ли? Защото хората си имат семейства и искат да прекарат време с тях. А не бъдат роби на шефа.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анти ЕС преди 9 години
1400 евро на месец. Това е преди данъците, на 40 часова работна седмица. Дори няма овър тайм. Толкова ви плащат западните господари, които много уважавате.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
emi ?5 obeda + ?35 butilka Dom Perignon = ?40Sigurno taka gi e smiatal choveka...
36
0
 
5
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Работа мечта! На спъндж боб мечтата:-) щом са опряли до нас значи даже и най-пропадналите немци не искат такава работа :-(
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КратунКратуне, кратуне, кратун беше и кратун си остана :)
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе ти луд ли си? Един обяд струвал 30-40 евро??? Пълни глупости един обяд струва 5-6-7 евро!
33
3
 
3
 
! Отговори
И. преди 9 години
Имайте предвид, че на Запад човешкият труд е много скъпо платен. Така че 8 евро на час не са нищо. Да, цените по магазините са почти същите като в България. Обаче всички други услуги са много скъпи, защото се извършват от хора. И затова един обяд на Запад струва 30-40 евро - не защото цените на храните са скъпи, а защото на трудът на готвача е високоплатен.
32
3
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
До не лъжи хората в интернет може всеки да изчисли сам колко остава от заплатата. Ако примем че в месеца има 20 работни дни 20 дни*8 часа * 8,50 евро = 1360 евро на месец, след данъците остават 1.014,94 евро на месец, обаче това е след платени данъци и медицински осигуровки, ако утре ти стане нещо получаваш медицинско обслужване на световно ниво. Освен това има много добавки от работа през ноща или събота и неделя!
31
2
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
С тази заплата ще ви остават чисти около 250 - 300 евро в края на месеца (след всички месечни разходи). Хубавото е, че ще имате здравно осигуряване, което е в пъти по-богато от българското, в края на година ще можете да си върнете данъците върху голяма част от разходите (може би ще вземете около 800 евро) и ще имате право на детски по 186 евро на дете месечно. Освен това ще можете да си намерите и по-добре платена работа. Ако не сте мързеливи, струва си да опитате.
30
1
 
1
 
! Отговори
Pesho преди 9 години
... максимум 200 евро и да кажем 50 евро за транспорт. Остават чисти 650 евро. Напълно приемливо. Още по въпроса с брутото и нетото - дори 8,51 да е бруто, данъкът не е 40%, ами напротив, клони към 0, защото доходът е много нисък. 20% са осигуровките, т.е. да кажем, че онези 650 може да са 520, което пак става. Къде в България ще спестиш по 1000 лв на месец?
29
0
 
3
 
! Отговори
Pesho преди 9 години
Айде разбирачите! Това е типичен гурбет, за да понатрупаш малко пари и да се върнеш. Не знаем всички подробности, за да оценим офертата. НО: Обявата е в България, а у нас заплащането обикновено се обявява нето, т.е. това са около 1300 евро нето. Градовете са все скъпи, но предлагат общежитие, което няма да е 1000 евро, да кажем да е 400 (максимум!). Който отива на гурбет се предполага, че няма да се шляе по моловете и да си харчи парите по барове и ресторанти, т.е. месечната издръжка ще е максим
28
0
 
4
 
! Отговори
AA преди 9 години
До sante_dogВ кол-център с немски ще взимаш 860лв. основна + бонуси и ваучери и ще ти се вържат към 950-1000лв. ! На по-височките позиции взимат по 1.6 - 1.8 к . Първите 1-2-3 год. ще си на 1000лв. докато си 1 левел, минеш ли на 2ри вече отиваш към по-високата заплата, но и доста по-големи отговорности ;)
27
2
 
12
 
! Отговори
Уйо преди 9 години
Смях голям е как бедния и очукан като войнишко канче българин е щаслифТ като му кажат 8 евро на час......в Африка на какаовите плантации притежание на американски компании *** са също толкова щасливи на 5 $ на ден за 16 ч. работа, те също спят в плантациите на тумби по 50 човека заедно с децата си. Смятайте роби....от 1300 е. като извадите данъци и осигуровки ще ви останат доста под 1000 е. Като си платите квартирата 300-600е в зависимост от броя на живеещите, ток, вода, напред роби....
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е булгаристанеца иска да е шефче, такава работа не е за него, а докато чака да стане шефче се тъпче в панелката в някое софийско гето и чака да му паднат няколко милиона от небето, в повечето случай това не става обаче. Само не знам как тези наши сънародници един ден ще живеят, защото пенсии няма да получават..... Лошото тепърва предстой.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 mnogo dobre go e opisal. koito iska da raboti - sramna rabota niama, a koito neiska da raboti negova si rabota. da si sedi v panelkata i da se radva na "dobria" si myrzeliv jivot.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уж българите,най умни най способни най можещи,все се подиграват на другите, пък най мизерни,що така,нещо не се връзва
23
3
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
не си струва! В България с добър немски можеш да си изкарваш по 1500-2000 (чисто) без мн зор в някой call center. Вижте обявите - масово търсят хора с немски.