Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов

Премиерът нареди детайлна проверка на снощното убийство
133
Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на правосъдието да направят детайлна проверка по снощния инцидент край затворническото общежитие в Казичене, където беше убит Борис Борисов, известен като Боби Белята.

Още по темата
От стенограмата на днешното правителствено заседание става ясно, че министър-председателят иска да бъде изяснено какво е правел убитият на оградата на общежитието, с кого се е срещал, възможно ли е да няма видеонаблюдение по оградата.

Застреляният мъж е известен в столичния ъндърграунд. Той е с условна присъда за това, че е сложил бомба в столичен автосервиз през 2002 г. Тогава той е задържан заедно със свой познат по това обвинение, но малко по-късно съдът ги освобождава. Белята обяснява, че по време на взрива е бил на риба. Именно този случай кара тогавашния главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика: "Ние ги хващаме, а те ги пускат".

Пред министрите с думите „виждате колко съм деликатен и толерантен", сам премиерът напомня, че навремето  е арестувал това лице.

"Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките…, да оборим тяхната версия, която беше приета, за съжаление, че са отивали с този взрив за риба. 15 години след това или 13 години, не си го спомням, защото тогава издадох една заповед да пазим водоемите, включително Перловската, Владайската и всички реки, където би могло някой с взрив да отива, което отнемаше целия ресурс на МВР. Така или иначе беше приета защитната теза, че са отивали на риба", разказва Борисов пред министрите.

Премиерът поставя въпроса по каква работа убитият е бил на оградата на затвора.

"Може да е бил за гъби или за нещо друго…, но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки. Но тогава поне МВР си беше свършило работата, хванахме ги там, бягайки с всичко.

Включително впоследствие си спомням това – докато вървяха арестите, казаха, че на още едно място има взрив за риби на езерото в Суходол, та ходихме да го разкопаем, намерихме, че има…. Щеше да си е жив и здрав – в затвора, разбира се, но жив и здрав. Сега ние трябва да говорим, че поредното убийство е станало. А беше задържан с всичко, както пише в литературата. Обаче иди докажи, че не е ходил за риба с този взрив", продължава с разсъжденията Борисов.

Премиерът разпорежда на Веселин Вучков и на Христо Иванов „да изчистят всичко“ по случая и да е ясно „делата на това лице как са вървели във времето, как и колко е осъждан или неосъждан".

Аз само помня колко ме беше яд тогава, обобщава той.

Правосъдният министър Христо Иванов казва, че вече се проверява какво общо има убитият с общежитието в Казичене.

Премиерът се надява и на тълкувание за ползването на взрив от рибари.

„Много е важно, защото взривът си е един и същ – дали да взривиш сервиз, или да ловиш риба, или да правиш терористичен акт“, обяснява Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
0
 
! Отговори
динята преди 9 години
Ти си знаеш, ти го прати.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рибите отвръщат на удара, хубаво го е казал бат Бойко.
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Боко е народния любимец,олицетворение на всичко българско.
107
0
 
4
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Когато има Конфликт на Интереси винаги има и ПОТЪРПЕВШ , а наяве излиза винаги крайния резултат в случая убийство
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя се чуди за Белята а тя в гащите му.Абе тикво нали се хвали,че понеже си в управление България няма да тегли заеми.Проституиращите реваха като Ореха тегли заем,а сега си броят паричките на топло.Ще дойде и на тях времето да изплащат заема,слепци и ***.
105
3
 
4
 
! Отговори
лимонад преди 9 години
До Любомирчовека можеше и да не е убит ако ходеше с въдица за риба - нали????Какво - да го защитаваме само защото е мъртъв ли ? Все едно някой друг му е виновен, че толкоз бързо си е изиграл картите. Държавата не си е на мястото - ОК и за това се стига до такива саморазправи. Но същата държава ако си беше на мястото - тоя рибар щеше да е жив.
104
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ е най-некомпетентия, *** и нагъл управник в 1300 годишната история на България?Да -> +Не -> -
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писна ми от глупави бръщолевения.
102
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям срам, какви хора водят държавата. Хора опомнете се.
101
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А може и Сретан да се е объркал.Стават грешки.
100
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бат Бойко ,ти си пич.всичко ще разкриеш.ти си пич
99
20
 
28
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Ква злоба има в тоя *** за бога!!! За какви хора гласувате хора осъзнайте се! Човека е бил *** ясно, но какъв пример дава този зарзават горе на снимката... Повръща ми се само като му чета изявлението човек е убит а той...
98
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Да ама той и Бойко ,,борил се за благата на република България,, е от ,,мръсните червени некадърници,,та затова и дережето е такова!
97
13
 
11
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Какъвто и да е бил,сега е мъртъв...имал е семейство и не е редно да се подиграва с паметта му който и да е...та дори да е великия ни премиер
96
4
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Само не мога да разбера защо е трябвало да изхабят цели 13 куршума за тоя Боби.
95
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За убитият Белята.Боико винаги сее борил за благото на Република Българя,а вие го оплуваите колкото си искате мръсни червени некадърници.Боико е гении за всичко.Жив и по здрав даси гн Министър Председател.
94
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ колко ли думи има в речника си.
93
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм че и няма да я чета тази статия защото не ме интересува какво мисли този *** от снимката.
92
2
 
5
 
! Отговори
рз преди 9 години
Бързо скрихте статийката............
91
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ е най-тъпия министър-предсеадател в света?Да -> +Не -> -