Опашка пред президентството за изложбата на ценни реликви

Малки и големи могат да видят Търновската конституция
Обновена: 2 мар 2015 12:04 | 2 мар 2015 12:02,
7

Снимка: БТА

Изложбата на ценни реликви от времето на Руско-турската освободителна война в Президентството бе посрещната с огромен интерес от страна на гражданите. Чакащите, които искат да видят изложбата и по-специално оригинала на Търновската конституция, са образували огромна опашка пред сградата на Президентството, съобщи "Фокус".

Експозицията, освен ценни реликви от времето на Руско-турската освободителна война, представя и ценни артефакти от времето на модерната българска държава. Експонатите са изложени в Гербовата зала на президентската институция. Посетителите й са многобройни и от всички възрастови групи. Те могат да видят за първи път Конституцията на Княжество България, подписана от народните представители на Учредителното събрание в Търново на 16 април 1879 година.

Изложбата включва още богата колекция от документи, които представят историческото ново начало на българската държавност след вековете османско владичество.

Всички, които желаят да посетят изложбата, ще могат да го направят днес до 16.00 часа. Експозицията е организирана от Администрацията на Президента, Националния военноисторически музей, Държавна агенция "Архиви" и Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев се срамува от това, че Русия ни е освободила. За това обаче следва да се срамуват водещи страни на днешния ЕС. Когато Русия ни освобождава, те до последно са против. След 3-ти март правят всичко възможно да ни разделят територията. И до ден днешен успяват. Мили европейски братя, вие нито ни дадохте свободата (когато и да е), нито ви е грижа за нас.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЗИ ОПАЕШКА МИ НАПОМНЯ ЕДНО ВРЕМЕ ПРИ БАЙ ТОШО КОГАТО ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ПОДРЕЖДАШЕ ПО ПЪТЯ ОТ ЛЕТИЩЕТО ДО ОРЛОВ МОСТ ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА ДРУГАРИТЕ ОТ СССР ПОЛША ЧЕХОСЛОВАКИЯ УНГАРИЯ ГДР И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ПАРТИИНИ ДРУГАРИ. АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛО. АМА КАТО ГЛЕДАМ АБСАЛЮТНО НИЩО. САМО ДЕТО ДЪРЖАВАТА Я НЯМА И НАРОДА ГО ДОКАРАХА ДО СТЕПЕН ДА СИ ГОВОРЯТ САМИ И ДА РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА ОТПАДЪЦИ..
2
6
 
3
 
! Отговори
баба Тонка преди 9 години
Поп Грую никога не е късно да станеш за резил. Толкова тъпни може само *** да напише . Помощ , нападат ни червени *** .
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как може да се даде думата на този талмудист пантев да държи реч по случай 3-ТИ МАРТ този нито веднъж не спомена МАТУШКА РУСИЯ, ама не пропусна да възвеличи *** дизраели ще речеш че с негова благословия са ни освободили братята /не видях нито един портрет на царя ОСВОБОДИТЕЛ и десетките велики РУСКИ ГЕНЕРАЛИ/ - все едно да поканиш гьобелс да държи слово по случай талмудския шабат - СРАМ СРАМ СРАМ и този стоилов от бсп стои като някоя к,,ва и не смее да се обади купени са с зелено