Българите се нуждаем повече от всякога от смирение

Свободата е право, но и отговорност, заяви Бойко Борисов
Обновена: 3 мар 2015 14:45 | 3 мар 2015 12:25, Елка Василева
371
Българите се нуждаем повече от всякога от смирение
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздравителен адрес по случай националния празник – 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов припомня, че на днешния ден през 1878 година в Сан Стефано две империи – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България.

Свободата ни обаче не идва даром, посочва министър-председателят.

„Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци“, посочва Борисов.

Още по темата

Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни, казва премиерът.

Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение, заявява Борисов.

„Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза“, посочва министър-председателят.

Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани, призовава Борисов.

„Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си“, се казва в поздравителния адрес на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
казах....
205
0
 
11
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
Да не забравяме завета на Левски, в последното си предсмъртно писмо той казва: " За предателите на народа, за тези които го мамят и ограбват, за тези които продават България, за тези които крадат от народа за собствена облага, за тези които присвояват народни пари - наказанието е едно - смърт, смърт и пак смърт!" Що не кажеш тези думи на Левски бе Боко, нещо не ти изнасят тези слова нали? На теб и на всички останали лешояди тези приказки на са ви удобни.
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не те видях да празнуваш днес-какъв празник беше-ако същото се случи на 4 юли в САЩ и не се появи държавния глава и президент да честитят празника какво ли ще се случи-помисли!!
203
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 9 години
i sarbite triabva da sa smireni
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевВасилев ти или си болен или прекалено ***
201
0
 
15
 
! Отговори
ками преди 9 години
е да смирен народ се управлява лесно, 5 века сме били роби няма как психиката ни е нарушена по наследство.....вие лапайте пък ние ще се смиряваме! незнам само докога ще ни правите на ***......предлагам да ви дам мойта заплаат на мед сестра а вие вашата на депутати , после пак да си говорим !в парламента сте изчадия половината сте с диагнози начело с АНА БАРАКОВА!
200
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ати да теглиш заеми пък ние да се смиряваме. От това се нуждаеш ти Боко, ние се нуждаем от нормални заплати и нормално съществуване. И от един Левски се нуждаем , да ви разкаже играта на всички политици
199
0
 
7
 
! Отговори
до 284 преди 9 години
Свободата е задължения, отговорности, които носят впоследствие права на притежателят си! пп. за сЛободния ,,Свободата е право, но и отговорност", и най вече право, но без задължения, като отговорността е между другото /, т. с безнаказаността която се шири в БГ от 25-26т год!!!
198
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Свободата е право, но и отговорност, заяви Бойко Борисов'' - Tова се отнася за свободни народи,а не за вечни роби като нас.
197
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До българка Искаш да се обединим с мафията?Когато сме смирени,мафията ни се качва на главата.
196
0
 
1
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До *** от селоСериозно ! Ти си смирен, а аз търпелив!!! Бързай бавно!!! :)))
195
0
 
11
 
! Отговори
българка преди 9 години
Не смирение, не, нужно ни е обединение .
194
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До марковМарков, кога те пуснаха от 4-ти километър, м? :)))
193
1
 
11
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Смирявам се и не роптая срещу комунистите,които ни ограбиха.Смирен съм пред олигархичната мафия.Смирен съм като овчица пред оня съд за кокошкарите и пред решението на мафията да няма съд за мафията.Смирен съм и снишен наравно с тревата.А бе направо ни утрепаха психически,финансово и физически.
192
0
 
7
 
! Отговори
Хр. Ботев преди 9 години
Забрави ти онез полуди,в тез гърди веч любов не грееи не можеш я ти събудитам, де скръб дълбока владее,де сичко е с рани покритои сърце зло в злоба обвито!
191
5
 
2
 
! Отговори
марков преди 9 години
БОЙКО непремено ,трябва да се включи в учебниците по история на равно с Левски ,и Ботев ,рожденият му ден ,да стане национален празник а по късно и църковен ,основно правило в лексиката на бг е името Му да се изписва само с главни букви ,или да се въведе нов шрифт по голям от главните, в наказателният кодекс трябва да се въведе глава ,че всеки който открито и публично заявява че БОЙКО е това или онова да подлежи на съдебна отговорност ,от 3 до 15 ,за група 25, доживот
190
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахах, повече смирение от това в момента???? Е няма как Баце от тук нататък цъка бомбата за теб и другите като теб!
189
1
 
11
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Българите се нуждаем повече от всякога от смирение---------------------------:)) Борисов да се смирява и снишава! Вероятно има от какво да потъва от срам!!! Негов си проблем! Нито ще се смира, нито примирs! Наблюдавам с доста голяма доза презрение и отвъщение сеира на "наште" първенци от драмсъстава на правителството! :))) /Въпрос на гл.точка, разбира се!/
188
1
 
17
 
! Отговори
сс преди 9 години
Точно тоя на снимката ли ще говорие за смирение, дето не спря да насажда омраза.
187
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни е нужен Сретен, ами прокурор като румънския!Бой по тиквите и да се смиряват в затвора!Наглеци,долни!