Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна

Присъствието на US армията у нас ще бъде засилено тази година
Обновена: 6 мар 2015 07:26 | 6 мар 2015 07:23,
604
Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна
Снимка: Reuters, архив

Българската армия ще участва в учения на НАТО през юли в Украйна, съобщава в. „Труд“.

От министерството са категорични, че участието на войската ни няма нищо общо с конфликта в страната, а ученията са планирани отдавна.

Все още не е ясно колко български бойци ще заминат за Украйна. Предстои конференция, на която ще бъде взето решение за числеността и въоръжението, които ще изпратим, коментират от ведомството пред всекидневника.

Ученията са кръстени „Rapid trident" и „Saber guardian".

„Saber guardian", което сега ще бъде в Украйна, през март миналата година беше на учебния полигон в „Ново село" до Сливен. В него взеха участие над 700 военнослужещи от 12 държави - Армения, Азербайджан, Белгия, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, САЩ, Турция и Украйна. За основна цел на учението беше посочено повишаването на регионалното сътрудничество между страните, боеспособността и оперативната съвместимост на НАТО.

Засилено ще бъде през годината присъствието на американската армия у нас. Планирани са 22 учения на наша територия. В тях ще се включат няколко десетки военни, както и изтребители Ф-16. Всяко от ученията ще продължи около 2 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Koko - Kakvi opul4enci se vurtyat v glavata ti , tam ot purvia den se biyat ruski voinici ( v otpusk).
273
2
 
24
 
! Отговори
Коко преди 9 години
То имаше реални боеве водени от натовски войници на Донбас( не е тайна, че много западни наемници и инструктори помагаха на украинската армия) и всички знаем какьв беше резултата (няколко котла и пьлен разгром на украинската армия и от от опьлченците). Какво би се случило при сбльськ с Руската армия според вас?
272
46
 
6
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
--Светът е изправен пред трета световна война--Войната я подклажда кремълското джудже--НАТО трябва да вземе мерки-тояга--България е в НАТО и ЕС--В Украина се пращат възспиращи вийски--България също праща войски в УкраинаКое от гореизброеното не ви е ясно,бе перхидролки ?
271
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо по логично от това учение в Украйна. Тя е стар член на НАТО и сега момента за присъствие на чужди войски там е най благоприятен. Особено ако е в Източна Украйна, учението може да стане доста реалистично и не си мисля за начало на нещо по-голямо. Ако не можем да направим нищо против това безумие, можем да кажем поне: БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК НЯМА ДА ПРЕКРАЧИ ГРАНИЦАТА НА УКРАЙНА.
270
2
 
25
 
! Отговори
До boc преди 9 години
Само с едно не сьм сьгласен, трябва да се казва Граждани за американско разрушение на България!
269
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократДано да ви прости отнякъде Ив. Вазов това словоблудство, вечна му памет, аз не бих могъл
268
0
 
8
 
! Отговори
До Демократ преди 9 години
Не знам какви наркотици използваш, но са ти изпьржили мозька яко!
267
2
 
36
 
! Отговори
Пророк преди 9 години
Усещате ли на каде върви цялата работа. $ е с висока стойност от почти година, рублата е исторически ниска спрямо $ . Учения на НАТО на територията на Украйна. Засилени Натовски войски в България и бившите СОЦ републики. Мисля , че някой ще направи сериозна грешка и тогава Русия ще се вбеси. Жална ни майка на нас и цяла Европа
266
8
 
2
 
! Отговори
иван мазепа преди 9 години
Чук-чук Беларус, чук-чук Азербайджан.
265
0
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Toва учение може да продължи 20-тина години с постоянно увеличаваща се численост, пък Украйна може и да не я приемват в НАТО.
264
1
 
21
 
! Отговори
boc преди 9 години
ГЕРБ е абвиатурата на Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България.Имайки предвид проамериканската и антиевропейска политика, която води това правителство, предлагам тази партия да се преименува на ГАРБ - Граждани за АМЕРИКАНСКО развитие на България.Така ще лъсне истинската същност на правителствата на Борисов.Ха давидим тогава дали ще вземат и 10% на изборите.
263
3
 
28
 
! Отговори
85171 преди 9 години
Ай честито!!!!! Цар Борис навремето не изпрати български войски на източния фронт и плати с живота си за това.Цар Борисов и *** са взели поуки от историята и за да не плащат с живота си пращат войски на източния фронт т.е. други да платят с живота си.Както се казва в онзи виц - ще ходим на война , някой ще се върнем , други ще останете
262
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
378Ти си слабият ученик на учителя и си достатъчно ***, за да си вярваш, че говориш от името на българите.По правило подобни плазмодии се предрешват първи и викат най-силно, когато нещата се променят.***!
261
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Бранник-та затова 2014 едвам не са се *** когато прелитащия над свръх нов военен америк,кораб, един руски самолет покръжил над корабчето а американците са хванали оръдията да стрелят,ама им изгасна и осветление, и комуникациите и оръдията-пълен блокаж, след като савмолетчето отлетя то систеемите на корабчето заработили отново, 7 човека са, поискали да бъдат свалени в най близкото,румънско пристанище
260
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тукааа пааак играе цензурата...питам що статията седи скрита надоло в сайта...трият...емиииии кво да кажа повече
259
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ NE SAM OT NATO !
258
32
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Българския народ не иска вече руска азиатщина и дива средновековна изостаналост Ние избрахме зпадната цивилизация и така трябва да е до окончателното ни пречистване ор руско-комунистическите ***, които ни теглят назад.
257
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво правят хамериканските солджъри в България , наши защо няма в Щатите
256
27
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
В НАТО!НАТО настана, тупат сърца ниЕто ги бягат руски душмани.Кураж дружина, вярна, притворнаНий нали сме си рая непокорна?Нека с тоз удар Путин да смажем,Нека на Обама, братя, докажем,Че сме строшили руски окови,Че сме глобални, а не робове!Кого ли плашат с терор злокобен,С тъмнируски офшори в погледа злобен.Ще се разбият, нищожни, слабиВ щатската правда, в нашите саби.Ний за живота нямаме
255
24
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
Ако сега беше 1990-та колко ли българи щяха да отидат на прословутия милионен митинг на СДС на Орлов Мост в София?!?! Моля гласувайте:+ Да. Ще отида- Не. Няма