Домати и краставици поевтиняха през отминалата седмица

За сметка на това цената на плодовете се е увеличила
9
Домати и краставици поевтиняха през отминалата седмица
Снимка: Булфото, архив

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши през първата седмица на март минимално от 1,480 до 1,483 пункта, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища.

От там отчитат, че цената на вносните домати се понижава с 1,8 на сто до 2,18 лева за килограм. Краставиците от внос също поевтиняват с 0,7 процента до 2,74 лева, съобщава БТА.

Зелето се продава на едро по 1,06 лева за килограм, а цената на картофите се увеличава с 1,9 процента до 0,55 лева за килограм. Морковите поскъпват с 1,1 процента на сто и се търгуват по 0,94 лв./кг.

Ябълките поскъпват с 3,1 процента и се продават по 0,99 лева за килограм. Повишава се и цената на портокалите с 0,9 на сто и те се продават по 1,09 лева за килограм, а мандарините се търгуват по 1,46 лева/кг. Цената на бананите се повишава с 0,4 процента до 2,57 лева за килограм.

От останалите основни хранителни продукти кравето сирене поевтинява с 1,4 на сто и се продава средно по 5,47 лв. Олиото се търгува по 1,90 лева за литър. Каймата поевтинява с 0,9 на сто на сто до 4,56 лева за килограм, а пилешкото месо се продава средно по 3,96 лева за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
КАКВИ ДОМАТИ ,КРАСТАВИЦИ И ДРУГИ ЗЕЛЕНЧУЦИ СТАВА ДУМА? САМО ХОРА НЕМИСЛЕЩИ ЗА ЗДРАВЕТО СИ КУПУВАТ ТЕЯ Г.М.О. ЗЕЛЕНЧУЦИ. АКО ЯДЕШ ЯБЪЛКА С ЗАВЪРЗАНИ ОЧИ И ТИ КАЖАТ ЧЕ ЯДЕШЧУШКА НЯМА ДА ПОЗНАЕШ.ВСИЧКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ СА ОТ *** НАГОРЕ.ОДГЛЕЖДАТ ГИ БЕЗПОЧВЕНО ВЪВ ВОДА И ХИМИКАЛИ.МИСЛЕТЕ ЗА ЗДРАВЕТО СИ ХОРА.НЕ КУПУВАИТЕ ТАЗИ ОТРОВА.
7
2
 
6
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Така че дори и лятото ядете вносни домати
6
2
 
7
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Аз лично съм вносител на домати от Турция . Всяка седмица внасям домати,краставици, и др от Мерсин. Тези коментари където казвате че зеленчуците от чужбина са ГМО въобще не верни . В Турция ГМО НЯМА. А пък и дори да има ГМО хората ядът домати и краставици целогодишно. Аз работя с много фирми от България, както и зимата, така и лятото. През лятото аз зареждам една голяма верига магазини, която преобладава в София. През лятото те продават турски домати, но на табелката с цена пише : Произхот: БГ
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че по българските земи по това време се яде свинско винско и туршийки бе,кой ще ви яде плявата !
4
1
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Какви домати и краставици,те растат върху слама,слагат вода и тор.Яжте си ги вие, ако не си заврете.
3
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ВСИЧКО ТОВА Е ВНОС ОТ ПОЛША ЛАТВИЯ ЕСТОНИЯ ТУРЦИЯ И Е ГМО---ЗАТОВА Е ЕВТИНО И УБИВА РОДНОТО ПРОИЗВОДСТО
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе кой яде домати посред зима бе ненормалници. Западняшките маниери и храителни навици вън от България.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си ги ядат ! Само слънчеви български плодове и зеленчуци. Останалото е отрова.