Властта за хилядите без ток: Действахме бързо и адекватно

Тепърва щели да анализират последиците от мартенските бури
Обновена: 12 мар 2015 10:25 | 12 мар 2015 10:25,
32
Властта за хилядите без ток: Действахме бързо и адекватно
Теменужка Петкова. Снимка: архив, БТА

Енергийният министър Теменужка Петкова обяви, че държавата е демонстрирала бързи и адекватни действия в снежната криза.

Тя бе един от министрите, извикани в парламента, за да отговори на въпросите на опозицията защо вече седмица стотици селища в страната са без ток след 60-70 сантиметра натрупал сняг.

Още по темата
„Оценявам вашата загриженост, ситуацията наистина е тежка. Но загрижеността на държавата е много голяма, държавата демонстрира много бързи и адекватни действия“, каза Петкова и допълни, че смята, че резултатите са налице.

Тя отхвърли и упреците на опозицията, че не е имало координация между институциите при справянето с бедствието.

Енергийният министър съобщи, че в първия ден на стихията 1179 са били селищата без ток, а абонатите, останали без електричество – над 271 000. Към 8.30 часа днес по данни на Петкова 393 са селищата без електричество, а засегнатите абонати са над 57 000.

На места преспите стигаха до два-три метра, а многото паднали дървета забавили почистването. Това припомни регионалният министър Лиляна Павлова. Тя беше категорична, че държавата е била на място, но не е имала магическа пръчка.

Министърът съобщи, че първите действия, предприети от ведомството й, били да се направи пробив през първокласните пътища, за да може да се придвижва техниката за почистване и екипите на Гражданска защита. В първите часове на бедствието почистването на километър път е отнемало по два-три часа.

Павлова съобщи, че стотици хора са мобилизирани да работят в преспите денонощно и без почивни дни. Мобилизирани били и над 950 почистващи машини.

„Последиците от мартенските бури тепърва предстоят да бъдат анализирани. Въпреки това искам да ви уверя, че усилията на всички в държавата бяха положени в грижа за най-нуждаещите се - да няма хора, които да бедстват без храна и вода“, обясни на депутатите министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
31
 
! Отговори
Стойян Попов преди 9 години
Аз не си падам по дъртулани като тая....ама тая бих я обръщал на всички страни - има нещо много еротично-перверзно в нея....нещо много подканващо!?...
24
0
 
33
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Уж няма бедстващи, а от седмица все още 393 са селищата без електричество. И уж всички много работят.
23
1
 
32
 
! Отговори
Емил Николаев преди 9 години
Леле,тая ако не е играла на пилон доскоро....какви устни има само!?....Само за Любов!!!
22
1
 
38
 
! Отговори
бай груйо преди 9 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!!! ТЕЗИ КАЛИНКИ ЩЕ МЕ СПУКАТ ОТ СМЯХ. ВЪПРЕКИ ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЗА РЕВ. НО ВСЯКА СТАДО СИ ЗАСЛУЖАВА ОВЧАРИТЕ. КЪДЕ СА ОНЕЗИ КОИТО ЦЯЛО ЛЯТО СИ ПРАВЕХА РАЗХОДКИ И ВИКАХА КАТО ОВЧАРИ ОСТАВКА? НЯМА ГИ ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМ ПЛАЩА. А ТЕ БЕЗ МАНГИЗИ НЯМА ДА СИ НАПРАВЯТ ТРУДА ДА СИ РАЗХОЖДАТ ОБУВКИТЕ. ТИКВАТА БАЯ МАНГИЗИ СЕ ИЗРЪСИ НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ ОТНОВА ДА ЯХНЕ СТАДОТО. А ТОВА СТАДО Е МНОГО ДОБРО ЗА ДОЕНЕ СТРИЖЕНЕ И ОНОДВАНЕ НА ЗАДНА СКОРОСТ.
21
0
 
32
 
! Отговори
gatyu.gatev преди 9 години
Теми е готина !
20
0
 
36
 
! Отговори
-10 преди 9 години
На Бойко калинките - единственото коети научават е как да се държат пред камери ------Ама те и пред камерите не могат да се държат. Снощи и гледах истеричните опити на Караянчева при Цветков да оправдава некъдърното ръководство на спасителните дейности.
19
0
 
39
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Тая другарка едва ли може да си смени крушката в антрето, а е тръгнала да оправя енергетиката на нещастната ни държава.Аре стига!
18
0
 
39
 
! Отговори
-10 преди 9 години
И от тези да очакваме да оправят държавата-----------От тези никога не съм очаквал да опраят държавата. Пардон за 2 месеца през 2009 си го бях помисли. За съжаление повечето от гласуващите хора предпочитат да ги управлява *** с просташко изражение и поведение. Някакси се чувстват по-велики така, като виждат, че има по-зле и от тях!
17
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Бойко калинките - единственото коети научават е как да се държат пред камери - нагли,некадърни,лицемерни! Счетоводителка в енергетиката,някаква с диплом от Университета на татко,друга социолог,амо спец по сигурността!Живеем в някакъв измислен свят,където сме подписали празен чек на един полуграмотен,нискоинтелигентен и самовлюбен тип,готов да продаде и майка си за власт.
16
0
 
38
 
! Отговори
-10 преди 9 години
На места преспите стигаха до два-три метра, а многото паднали дървета забавили почистването. Това припомни регионалният министър Лиляна Павлова.----------Лилянче, ама нали точно това означава да се справиш, да възстановиш държавата във вида, в който е била преди бедствието. Били паднали дървета, а ти как си представяш зимно бедствие, малко сняг все едно е слана ли?
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Липсата на инвестиции от страна на електроразпределителните дружества доведоха до проблемите с тока в Родопите. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на енергетиката Николай Николов, който посети Смолян вчера.
14
1
 
48
 
! Отговори
Иво преди 9 години
И от тези да очакваме да оправят държавата
13
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързи сте само когато повишавате цената на тока! Тогава сте страшно бързи!
12
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Властта за хилядите без ток:" Ние и ток си имаме, и кюфтета на корем, и глезотийки, а вас - кучета ви яли
11
2
 
58
 
! Отговори
667 преди 9 години
Изслушване в парламента:- Г-да министри, какво направихте за справяне с бедствията?- Предупредихме хората да се застраховат.- Браво! А те направиха ли го?- Не, а имаха финансова възможност!- Е, значи, сами са си виновни. Ами токът?- Ще го пуснат, разбрали сме се.- Браво! А водата?- Е, без ток не може. Да чакат!- Отлично, перфектно свършена работа! Раздайте по 2 хляба на бедстващите и минерална вода. Г-н Президент, моля 4 медала за храброст на министрите за отлично изпълнени задължения!
10
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тези са били "адекватни" действия се чудя какви ли действия ще се считат за "неадекватни".
9
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За най-голямо съжаление Рапона се окопа във властта и се обгради с лакоми и послушни ***. Толкова немойковци като министри сме нямали. Българино, докато стоиш и се мушиш пред компютъра тези ще ощавят държавата. Рано или късно ще има Народен съд за безчинствата на Рапона. Той ще избяга първи но земното кълбо е малко и възмездие ще има. Да му мислят и барабанчиците които възхваляват тези крадци защото не всички ще могат да избягат.
8
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щe Действахме бързо и адекватно -. OCTABKA
7
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството, че за да конкурират с мъжете във властта, жените във властта в тази държава нарочно изръсят още по-нагли свинщини.
6
2
 
60
 
! Отговори
хммм преди 9 години
това заглавие е за раздел вицове...