Да се направи нещо за хората, не да дават подаръци срещу глас!

Цветанов разчита местният вот да не се отрази на стабилността на кабинета
56
Да се направи нещо за хората, не да дават подаръци срещу глас!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Ще има напрежение в предстоящите местни избори, което, надявам се, няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

По думите му, за да бъде проведен вотът нормално, е изключително важно кабинетът да бъде стабилен, а политиците да бъдат "премерени".

Още по темата

ГЕРБ е единствената партия, която нарушава статуквото на ДПС в смесените региони и фактът, че е на балотаж в Сърница, показва, че партията има своята стабилност, каза още Цветанов.

По думите му от ГЕРБ са предприели различна стратегия от тази да се раздават подаръци.

"От парите за предизборната кампания щабът ни прецени, че трябва да се направи нещо за хората: за двете населени места извън Сърница – Побит камък и Медени поляни, възстановихме осветлението и това беше ясен жест за ангажимента на Мустафа /Аликанов – бел.ред./, ако бъде избран за кмет", обясни той.

Цветанов каза още, че основните опоненти на ГЕРБ в тази кампания са раздавали торбички с хранителни продукти, часовници, броеници, което той определи като "недопустимо". В тази връзка зам.-председателят на ГЕРБ призова да бъде проследен финансовият отчет за кампанията на всички формации, участвали в тези избори.

Цветанов апелира всички избиратели, които ще гласуват идната седмица, "да подкрепят по-достойния, който е показал, че можe да изпълнява своите обещания".

Той обяви, че от ГЕРБ се надяват на подкрепата не само на Реформаторите, с които са в коалиция във властта, но и на всички демократично мислещи граждани за бъдещето и просперитета на всяко едно населено място.

На въпрос за поставения ултиматум до април от страна на Георги Първанов, че ако АБВ не види реални реформи в управлението, напуска коалицията и твърдението, че Ивайло Калфин е най-успешният министър в правителството, Цветанов коментира: "Всеки министър се старае максимално да реализира своя управленски потенциал и кредит на доверие, който му е даден".

"Не смятам, че в момента можем да дадем оценка за реално постигнати резултати, в която и да е област. Можем да кажем, че мнозинството, което се формира в българския парламент, подкрепя дейността на българското правителство. Думи като "ултиматум", поне аз съм забравил като терминология. Изискванията на всички парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство, са изключително големи един към друг", коментира Цветанов.

Евентуалната номинация на бившия зам.-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев за шеф на ДАНС, Цветанов коментира с одобрение, като заяви, че това е "достойна и професионална личност, която може да успокои обществото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
шшш преди 9 години
Ти как се сети,че трябва да се направи нещо за хората.ТИ си гений!Ами каво дремахте преди в кабинет Борисов-1?Чак не мога да повярвам!Каква мисъл,какво чудо.............
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов знаеш ли на колко избори давахте пари вие Герб в Монтанско още 2007 год раздавахте пари и аз съм вземал от тия пари и си трай
35
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ 2 преди 9 години
АКО ИСКАТЕ ДА НАПРАНИТЕ ДОБРО ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ ПЛЮС СЬДЕБНАТА СИСТЕМА ПОЛИЦИЯ ДАНС АРМЕИСКИ ГЕНЕРАЛИ -ДА СЕ АРЕСТУВАТ И ДО СТЕНАТА--ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО НА БЬЛГАРСКИ И НТЕРЕСИ ДА АМА КОЙ--НАРОДА Е ЗАСПАЛ НОВ 5 ВЕКОВЕН СЬН
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
той лъже себе си и нас че има мисловен процес
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с физкултура към ниска култура
32
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НАЙ ПОСЛЕ СИ НАМЕРИ ПРАВИТЕЛСВО. КОМПЕТЕНТНО, МОЖЕЩО, РАЗБИРАЩО, ДОЛНО, ПОМИЯРСКО И НАЙ, НАЙ,НАЙ, СПРАВЯЩОТО СЕ С ВСИЧКО ЗИМА, СНЯГ , БЕДСТВИЯ, ВСИЧКО, ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД ??????? БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОТЪРВЕ ЗАВИНАГИ ОТ ГРОБ, КОЙ ЛИ Е???
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей ,наглоста и простотията им е безгранична.Значи да се раздават пари и подаръце не е хубаво.А с моите пари шайката наречена ГЕРБ да прави осветление и тротоари на някой за да го подкупи за изборите е хубаво и супер демократично.А пък това да ги говори човек осъден на две инстанции за злоупотреба с власт пък е черешкато на тортата
30
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
АБЕ, ТОЯ ОЩЕ ЛИ Е НА СВОБОДА ?????????? ИСКАМ РУМЪНСКАТА МИНИСТЪРКА НА ПРАВОСЪДИЕТО ЗА НАШ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО, ЗАЩОТО РУМЪНИЯ СЪС СИГУРНОСТ Е КЪДЕ, КЪДЕ ПО-НАПРЕД ОТ БЪЛГАРИЯ А НАПЪЛНИХА ЗАТВОРИТЕ СИ С МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ушев в райран костюм марш в дранголника
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде в панделата време е през аташето на гроб да бъде въдворено в подхдящото място
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Normalno e dps da spe4eli gerb imat dostata4no kolkoto do podarazi i kupuvane na glasive gerb go pravi nali vidahme 350 nape4ateni Biel. Te ne sa sa primer a kostov da vasche kebap4eta. Vodka gorba4ov kufteta i Po 5 do 20 lv SDS SDS Sega gerb gerb ataka PutinIdva s ku4eto podaraka ot boku bb
26
2
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Ейййй наглец. Вие сте като леФскарите. Трябва да се борите за да влезете в парламента ако спрете да купувате гласове.
25
3
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Ама господин Цв Цв, нали ако спрете да купувате гласове няма кой да пусне и една бюлетина за вас. На народа му писна от лъжите и грабежите ви. Време е да се отървем от вас като лош навик
24
3
 
10
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Като сте решили да правите нещо за народа защо побързахте да изтеглите нов заем за 16 млд? Или първо решихте да направите нещо за вас, а след това за народа.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков подаде оставка, Наглостта и каунестата картуна остана да ни назидава! Ама ние го търпим това.
22
3
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Вън от политиката ушатко. Всички вие които продадохте, предадохте и ограбихте България да гниете в затвора до живот.
21
3
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Физкултурникаааа... пак ли започваш с обясненията като ученичка. Не разбра ли, че няма кой вече да ти повярва на лъжите?
20
2
 
9
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
Най- доброто, което можете да направите за хората е да си съберете парцалите, които назначихте и да се скриете в дън земя....или да влезете в затвора. Имате право на избор
19
3
 
13
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Цветанов, защо не си в затвора, а даваш интервюта? Махайте се от властта и политиката цялата ви измекярска клика.
18
4
 
13
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Какво да направите ***. До просешка тояга ни докарахте. Само за Вас мислите и за това да наситите глада си за власт и пари.Не ви пука за народа и за това, че българите тънат в мизерия