Wizz Air пуска 5 нови маршрута от и до София

Новите полети ще са до Италия, Швейцария и Германия
19 мар 2015 12:16, Елена Кирилова
24
Wizz Air пуска 5 нови маршрута от и до София
Снимка: архив, Reuters

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air добавя нови маршрути от София до Италия, Германия и Швейцария през тази година. Превозвачът ще осъществява полети  до Бари, Кьолн, Женева, Неапол и Мюнхен Меминген, разкри търговският директор на компанията Гергю Арбан.

По думите му билетите влизат в продажба от днес. Полетите до Бари, Кьолн и Женева ще започнат от 14-и септември, а тези до останалите две дестинации – от 16-и септември тази година. Началната цена на билетите е 49,99 лв., като за Кьолн и Женева е 59,99 лв. за еднопосочен билет. От компанията посочват, че цените варират според сезона.

Швейцария е нова страна за пътуване от България и е място, което привлича с множество възможности, посочват от компанията. Арбан напомни, че Женева е седалище на много компании, а Швейцария е ски регион, който се харесва на мнозина. Wizz Air предлага 1,28 млн. места за продажба тази година. По думите на Арбан всяка година превозвачът се радва на увеличение на броя на пътниците.

„Имаме силен и постоянен растеж през последните 10 години. Трафикът в България също расте, като за десетилетие Wizz Air е превозила над 5,7 млн. пътници по маршрутите, минаващи през страната“, коментира Арбан. “Благодарение на новите линии ще допринесем за създаването на повече работни места в туристическия сектор като цяло“, заяви още търговският директор на компанията.

От септември Wizz Air добавя и пети самолет към базата си в София. Компанията планира да увеличи честотата на летене до някои дестинации през 2015 г. Полетите от Лондон Лутън ще нараснат от 11 до 14 седмично, тези от и до Болоня и Ларнака – от 3 на 4. Полетите от и до Дубай ще се увеличат от 2 на 3 пъти седмично, както и тези от и до Малта.

„Така ще привлечем повече туристи към България, както и по-голям брой бизнес посетители“, коментира Арбан. По думите му над 10% от пътуващите с Wizz Air използват превозвача за бизнес пътувания.

На въпрос дали конкуренцията с Lufthansa по отношение на полетите до Мюнхен няма да е прекалено голяма, Арбан заяви, че двете компании са насочени към различни потребители. Докато Lufthansa обслужва повече бизнес пътници, които търсят повече връзки за полети до други дестинации, Wizz Air превозва предимно хора, които работят в Германия, както и тези, които пътуват за удоволствие. Не бива освен това да се забравя, че превозвачите използват различни летища в баварската столица.

WizzAir разполага с 18 бази в 10 страни, а до края на тази година ще отвори още две. Общият брой на служителите ѝ по света е 2200 души. Компанията оперира по 360 нискотарифни линии през 37 държави. В България WizzAir работи на три летища – в София, Бургас и Варна, като има пет, базирани тук, самолета. Пазарният ѝ дял е 21,7%, а маршрутите, които ще се обслужват от България през тази година, са общо 27 на брой. Другите големи играчи на пазара в България са Bulgaria Air и Lufthansa.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: маршрутWizz Airполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не сa ниско тaрифнa компaния, билетите нa Бългaрия Ейр сa по евтини.
19
0
 
1
 
! Отговори
Сидни Ав$тралия преди 9 години
Абе аз, че пиша имената на светци, като Левски и Ботев понякога с малка буква и че не съм много умен, не ме прави по-малко богат!!!!!!!
18
2
 
1
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Най съм доволен от служителките на Уиз в Чехия и Германия-една и съща уж компания,съвсем различно отношение.Което отново показва че не е виновна фирмата а манталитета на служителите й.Призовавам Уиз Еър да си направят щателна чистка на българските служители за да върнат отново симпатиите на бивши лоялни и дългогодишни клиенти като мен.
17
0
 
3
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
С Уиз Еър съм започнал да пътувам още от 2008 година.Тогава именно заради цената на полетите им тъй като пътувам около 12-15 пъти годишно със самолет.Моля некомпетентни по въпроса да не се опитват да ми дават уклон.Ето пример от преди минути-полетът на 10 май София-Брюксел на Уиз е 99 лева.Към тази сума добавяте обаче 27 лева голям кабинен нагаж и 49 лева чекиран багаж и о,чудо билета само досега става 176 лева.Добавете и опция за по широките места 30 лева ,и не забравяйте да се чекирате онлайн
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кога ли ще полетят до чикаго чакам с нетърпение
15
2
 
5
 
! Отговори
До данъкоплатеца преди 9 години
Приятелю, Виз еър са НИСКОТАРИФНА авиокомпания!При положение, че човек често плаща 20-30 евро за билет, няма как да му се кланят и да му сервират омари.Като искаш отношение пътувай бизнес-клас с Суис, Луфтханза.....но естествено цената ще е в пъти по-висока.Най-се нервя от "НИСКОТАРИФНИ" хора с ВИСОКИ претенции.Иначе новината е страхотна, трябва да се адмирира всякакво разширение на авиопазара, в което фигурираме, а 5 нови дестинациии си е направо удар в десетката за пътуващите.
14
0
 
4
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
До brosСимпатяга,тези ''ароматни сънародници'' са им клиенти.Клиентите носят пари.Парите носят печалба.Печалбата осигурява работни заплати....Дано си схванал.То е все едно да работиш на Илиенци и да се мръщиш че не ти идват на пазар Дукесата на Уелс или Принца на Монако.Нискобюджетни пък е другото заблуждание за Уиз Еър.като си платиш за чекиран багаж,като си платиш за голям кабинен багаж,за 12 и 13 редица по-широките места ,за СМС напомняне за полет и застраховка полет и ... познай.
13
0
 
1
 
! Отговори
SIDNITO STOLIPINOVO преди 9 години
ISKARVAM MNOGO PARI TUK S MOQ GAZ TAKA E PRAVA SI MNOGO SELFITA eksKURziiDOBRE SAM TUK OXXXX
12
1
 
1
 
! Отговори
SIDNI STOLIPINOVO преди 9 години
AZ SAM DISNITO I SAM TURSKI REZAK DOIDOH TUK CHE IMA MNOGO GEI VRAZKI I SI MAJA KAFAVATA TOCHKA S SLANINA
11
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 9 години
Данъкоплатец, действително с тях летят доста ароматни сънародници, но и не дотам. Факт е, че мнозинството са си *** от пътуващите с виц еър, затова и съответното отношение. С мен са започвали на Английски, колкото и пъти да съм пътувал. Но не е и нищо по-различно от Malev, SAS, CSA, КLМ или Lufthansa. Хората са професионалисти, видяли са какво ли не. $eляндура от $имитли - вероятно не си яхвал кангаруто и един път в тоя живот, но еднаж годишно спастряваш за Jetstar-a ;)
10
1
 
2
 
! Отговори
DO SIDNI EMIGRANTA преди 9 години
KO SSE SA FALISH PROSHLQK SHTQL DA OBIKOLI LUNATA KOI ZNAE KAV SI BALAK FANI MLAKNI CHE SI SMESHEN SIDNI KROKODILA XAXAXAXA PALQCHO
9
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Аз ги ПОЛЗВАМ ПО Маршрута Осло Букурещ. Имало е 2 пъти опити за заяждане, като ги предупредил че ще заведеш иск срещу тях и служителя и млъкват.виждал съм държанието като цяло за полети е по южните страни, не само тяхното. Отвратително е
8
2
 
14
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Често летя и до Айндховен и Брюксел-Шарлероа с тях.Може би подведени от етническата принадлежност на повечето пътуващи към тези дестинации служителите на Уиз Еър се държат високомерно и надуто.При излизане от гейта и качване на автобуците се говори с груб тон на пасажерите,а злобата с която се заяждат за бройката ръчен багаж и усилията да ти вземат пари точно преди бординга за съвсем малки чанти и торби е просто унизителна.Срам и позор.
7
0
 
4
 
! Отговори
xas преди 9 години
Искаме си полета до Винеция/Тревизо!
6
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Дали ще пуснат до Масква и Коми?
5
3
 
13
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Уиз Еър имат голям проблем с българските си служители.Дано поне един от мениджмънта им прочете тази статия за която са дали не малко пари най-вероятно и коментарите под нея,защото те са фийдбека за компанията.Арогантни,незнаещи чужди езици и връзкари-това са българските им служители.Всеки път като пътувам с Уиз си купувам и екстра лег руум,и приорити бординг и застраховка на плета си правя индивидуална.Отношението им е като към ***.Три пъти съм летял до Ал Мактум -Дубай с тях,същия кyp
4
0
 
0
 
! Отговори
az преди 9 години
Dojivqhme !!!!!!!!!!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали и до сега летяха към тия държави.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Италия, Швейцария и Германия. Добре, че пускат толкова екзотични маршрути, че до сега никой не летеше там.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1: Никой, но от тук се изнасят прошляци и готованковци като теб.