20% ръст на израелските туристи след атентата в Бургас

Чакаме 200 хил. гости от там през лятото
8
20% ръст на израелските туристи след атентата в Бургас
Снимка: архив, БулФото

Повече от 200 000 туристи от Израел се очаква да посетят България през наближаващия летен сезон, съобщи посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз в Русе.

По думите му с повече от 20% е нараснал броят на израелските туристи, които посещават България след атентата в Бургас. "Туризмът се разширява, и то по много сериозен начин", каза посланикът, цитиран от БТА.

По думите му голям брой израелски туристи посещават и зимните курорти в България, въпреки че сезонът вече е към своя край. Привлекателен за туристите е и вътрешният туризъм на България - културно-исторически туризъм, туризъм, свързан с екстремни спортове, археологически туризъм, както и селски и земеделски туризъм.

"България е много удобна туристическа дестинация. Разстоянието е близко, отношението и услугите са добри и израелците се чувстват като у дома си", каза посланикът.

Шаул Камиса Раз откри в Русенския университет семинар на тема "Иновации и земеделие в Израел". Заедно с него бе и заместник генералният директор на Министерството на земеделието и развитието на селските райони в Израел Ицхак Бен-Давид.

Бен-Давид обясни, че България има огромен производствен потенциал заради плодородната почва и заради силно развития търговски регион, в който се намира.

Той каза още, че Израел може да помогне с опита си, свързан с напояването, оранжерийното и млечното производство, с обработването на продуктите и тяхното съхранение, за да бъде удължена трайността им.

В отговор на въпрос, свързан с образованието, посланикът каза, че 25 български учители ще бъдат изпратени през септември тази година в Израел, където ще преминат курс на обучение как да преподават учебния материал за Холокоста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: туризъмИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
супер! преди 9 години
Дай боже повече евреи да идват у нас! Само така ще се оправим. А може и да инвестират в нашата икономика. Техният посланик Шломо Камисара е изразил пълната готовност на Израел да инвестира у нас и стимулира икономиката ни. Нека да поддържаме добрите исторически връзки между българи и евреи.
4
1
 
6
 
! Отговори
Моше преди 9 години
Много кратък виц - " Един евреин оставил щедър бакшиш на сернитьора"
3
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Все едно тези туристи обичат покрай тях да гърми и трещи
2
3
 
8
 
! Отговори
biko преди 9 години
всичко ще фалира по морето нямали ги русите та ще ви видя какво ще ми пишете на есен лайанари долни
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да поръчаме още един