1000 лв. наказание за... бой с прътове в Дом за деца

В интерната налагали младежи и с пръчки, палки и бухалки
23 мар 2015 20:03,
19
1000 лв. наказание за... бой с прътове в Дом за деца
Снимка: архив Булфото

Учител в дом за деца бе глобен 1000 лева, защото е мълчал за за жестоки побои в интерната, в който работи. Това стана с решение на Ямболския окръжен съд, който днес потвърди наказателно постановление на шефа на Агенцията за закрила на детето.

Още по темата

Възпитателят е наказан, защото не е уведомил органите за защита на деца за случай на дете, което било пребито с юмруци, ритници и с желязна тръба от страна на другите възпитаници на интерната в Стралджа.

Случаят излезе на бял свят след проверка на Агенцията за закрила на детето през 2013 г. Тогава инспекторите установиха, че и хора от персонала са прилагали изключително жестоки форми на физически наказания върху настанените момчета.

Младежите разказали, че са бити с пръчки, бухалки, палки и прътове. Имало е и агресия между самите настанени.

Сред другите нарушения в интерната са неспазване на изискванията за здравословно хранене на учениците, липса на медицински изследвания и периодични профилактични прегледи, липса на лични дрехи, вещи и хигиенни средства също бяха установени по време на проверката.

Въпреки сериозните нарушения възпитателят и директорът на интерната нито са уведомили специализираните органи, нито са предприели действия за закрила на пострадалите. Не е била потърсена и отговорност от възпитателите-насилници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
планът Ран-Ът
12
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Дисциплинарно да се отстранят Директорката и учителя ВЕДНАГА.Каква е тази порнография в тази малка България, АЛО горе в парламента стига сте спали.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От малки ги правят убийци.
10
1
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Вместо да хленчите по европейски тертип, станете учители или възпитатели в подобен дом! В нормално училище ще откачите за една години, а в зверилник като този ще ви е трудно да минете по коридора бе сопа в ръка и поне един колега, който да ви пази тила! И не ми разправяйте, как на запад нямало такива институции... Ще имат, ако приемат всички европейски граждани да пътуват свободно, вместо да ни ги връщат със самолет и 200? откуп в джоба.
9
1
 
3
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Не съм съгласен. Искам и аз да ги бия с пръти, вместо да ги глобя по 1000 лева. Да видят хубаво ли е. Така ще ги налагам, че те ще се молят да спра и ще ми предлагат по 2000 лева. Бизнес ще правя. Ето ти далаверката :DНапрао ша им смъкна кожите от гърба докато не дадат по 2 бона. Бой яко и т'ва е.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v tezi domove rastat prestapnizi i zatova triabva da badat vazpitavani s boi,a kato porasnat v zatvora do givot,ili da gi prodavat na evropa za zalesiavane.
7
4
 
3
 
! Отговори
gishena преди 9 години
Срам, господа, срам. А се надявах в милото ми отечество такива неща да няма.
6
15
 
4
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Директно в затвора за дето ги бие. Сега като пак им занеса мандаринки или блузка от втората не искам като пак карам ски в храстите да им гледам синините по задните части.Па ще викат- чича ,има ли саламец )
5
6
 
12
 
! Отговори
Смешковци преди 9 години
Бе то половината България се храни нездравословно и няма пари за профилактични прегледи.Та тея ли *** се оплакват.
4
10
 
1
 
! Отговори
БЕЗРАЗЛИЧЕН СЕКСИСТ преди 9 години
И мене, и други ни налагаха. И какво от това?Сега, грижи "немаме", и от нищо, почти от нищо. Не ни е страх! А това е практично.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подобни домове за деца раждат единствено престъпници ...не може едно дете да го биеш от малко и да очакваш от него да излезе нормален човеккогато порасне то ще бие, ще убива и нищо не може да го спре
2
0
 
13
 
! Отговори
БУТРАГЕНЬО преди 9 години
Чел съм Макаренко, даже е хуманен.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оправете си заглавието неграмотници , множествено число но думата ПРЪТ не е ПРЪТОВЕ а ПРЪТИ !