Федерацията по щанги – мафиотска организация!

Гидиков и Колев са за затвора, заяви Пламен Аспарухов
Обновена: 23 мар 2015 13:55 | 23 мар 2015 10:11,
37
Федерацията по щанги – мафиотска организация!
Снимка: БФ по щанги

Българската федерация по щанги е мафиотска организация, заяви бившият национален треньор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов.

Още по темата

По думите му нито щангистите, нито треньорите им са виновни за поредния допинг скандал. Бившият треньор заяви, че президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев и главният секретар Борислав Гидиков са "замърсили" отбора с медикаментите.

Както Dnes.bg писа 11 щангисти от националния отбор са дали положителни проби от внизапен тест, направен преди две седмици. Намереното забранено вещество е станозолол, за който се твърдеше в началото, че е приет чрез хапове Трибестан.

Аспарухов припомни и, че при предишният допинг скандал през 2008 г. отново Неделчо Колев и Борислав Гидиков са снабдили отбора с допинга. Тогава федерацията по вдигане на тежести е била глобена с близо 550 хил. долара, бил е и отнет лицензът й. Впоследствие Гидиков и Колев правят нова федерация и взимат властта в свои ръце.

Бившият национален треньор заяви, че оттогава досега българският спорт е "олекнал" с 8 млн. лв. заради щангите, а на практика нямат нито един спортист. "Тези хора са за затвора", категоричен е Аспарухов.

"Оттук нататък тези господа трябва да си подадат веднага оставката, ако са мъже. Сега те ще се опитат да натопят онова момче, което им достави медикаментите", предположи още Аспарухов.

Той разкри още, че Неделчо Колев е известен в световен план с дистрибуцията на стероиди и анаболи British Dragon. Даже имал прозвище мистър Драгън Колев.

Пламен Аспарухов коментира и смъртта на щангиста Милен Добрев. Той беше категоричен, че по време на спортната си кариера не е приемал забранени субстанции. Той разказа още, че още на 20 г. Добрев е бил хипертоник и е пиел хапчета за това.

"Не може да си хипертоник и да пиеш анаболни стероиди, двете неща се изключват", настоя Аспарухов.

В последните дни преди смъртта си Добрев е тренирал за себе си. Дори и тогава е вдигал 270 кг. от лежанка. Аспарухов заяви, че не знае дали след прекратяването на спортната кариера Добрев е приемал стероиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
47
 
! Отговори
Х преди 9 години
Тези всичките на времето плюха Абаджиев и направиха всичко възможно да го извадят от щангите.Те си мислеха ,че чрез плюене на способните ще станат велики,но от неблагодарници нищо не става.От спорт в който в който бяхме световна сила ,станахме за подигравки пред целият свят.
8
1
 
37
 
! Отговори
г преди 9 години
Федерацията по щанги -мафиотска организация,че и Федерацията по борба е същата.Председателят и е един от бившите ръководители на СИК
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Федерацията по щанги мафиотска организация!Досущ като държавицата ни!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РБВъв всяка държава има мафия, докато българската мафия си има държава!
5
1
 
32
 
! Отговори
тренер преди 9 години
Са съжаление, т.н. елитен спорт, вместо реклама на здравословния начин на живот се е превърнал в безкруполна машина за пари. Всички знаят, че без да рискуваш живота си със системно друсане с химия и катилски тренировки, а това убива, нямаш място в елитния спорт. Дори младежи любители във фитнеса се "подуват" за няколко месеца с хапове, без да осъзнават трагичните последствия за организма си.
4
6
 
36
 
! Отговори
ето пари преди 9 години
Закривайте тия изкуствени спортове вече! Женска борба , Щанги-задължително да се закрият. С тия щанги-само срам берем- Кок Боевски забравихме ли го? Милиони се хвърлят за някакви, дето вдигат тежести но само като са напомпени здраво! А за Станка пехливанка-резил голям! Жената трябва да е изтънчена,красива, -а ние показваме Станка-потна, *** и тя напомпена-ама се гордеем ,щото никъде другаде не може да вземем медал. Какъв резил за нашия спорт! Закрийте и смешната ни А група! Колко пари ще има!
3
2
 
32
 
! Отговори
РБ преди 9 години
А коя не е мафиотска,поне да я знам,де!
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като държавата е мафиотска кво остава за федерациите?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е, обаче в затворите няма място... Какво да правим?