Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки

Рут Колева си хваща такси за кратко разстояние, излиза й "солено"
24 мар 2015 12:00,
89
Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки
Снимка: Булфото, ахрив

На 19 март певицата Рут Колева се качва в такси. Пътуването й обаче не започва никак приятно.

"Закъснявам и бързам", казва тя на шофьора.

Той от своя страна й отвръща: "Радвам се, че закъснявате. Ако е така, дайте 50 лева и ще ви закарам".

"Ама ако си пуснете автомата, ще ми излезе 4 лева", настоява Рут.

"Само ти казвам урока какъв ти е на тебе. Уча ви на етика и правила в таксиджийската среда", ядосва се таксиметровия шофьор. Явно, според тези правила, късите разстояния за по 2,50 лева са нежелателни.

Преди да се качи в това такси, певицата вече е получила друг отказ.

"След като една кола ми отказа, аз видях друга, която стои на нерегламентирана стоянка, където обаче винаги има таксита. Качих се в колата, казах адреса. Таксито тръгна, но когато вече бяхме в движение шофьорът ми каза, че ще ми стува 5 лева", разказва Рут пред Нова тв.

"Напротив, ще ви искам тройно, вие ме прескачате", не спира да се ядосва таксиджията.

Оказва се, че Рут е нарушила и друго неписано правило - спряла е такси в движение, вместо да се качи в колата, която чака от час на стоянката.

"Какво значение има, след като аз мога да имам предпочитания към дадена фирма и изобщо при кой да се кача", казва певицата.

"Пак ме дразните. Вие ме прескачате мене. Аз даже не трябваше да ви пускам въобще да влизате тука", настоява от своя страна водачът.

До края на пътуването певицата получава още няколко урока по добро поведение в такси. Шофьорът обаче така и не включва апарата. Това струва на Рут 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
24
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Българските таксита нямат нищо общо с европейските. В Европа се возиш на нови Е-класи, в БГ на таратайки на по 10 + години. В Европа шофьорите са спретнати, облечени добре ( риза, панталон, вратовръзка ), а в БГ - с анцуг на 'Адибас' и миришещи на ***. В Европа не се пуши в такиситата, в БГ се пуши. Лично го гледах клипчето на Рут Колева във Фейсбук преди няколко дни. Бакшишът е типичният пример за гнусен, дебел и алчен таксиджия. Цялата ни държава на там е отишла, за съжаление.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зимния дворец - техническия университет - 10лв ако искаш ама бързаш за изпит никой не го интересува. А това не е малко разстояние не знам.
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя е тая , НЕ СЕ СЕЩАМ ДА МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛА С НЕЩО . Като нямаш пари ,ходи пеш бе .
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ??? КАК МОЖЕ ДА ЗАНИМАВАТЕ АУДИТОРИЯТА С ПОДОБНА ПРОСТОТИЯ! ТОВА ДАЖЕ НЕ Е ЖЪЛТО!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 392 евро на километър, ама ще трябва да смени Матиз-а или Фабията поне с Е-класа или 5-а серия.
29
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тарифата на Рут Колева? Колко взима, на час, или за песен?
28
1
 
21
 
! Отговори
8 преди 9 години
Аз пътувам често с такси и ползвам само О КЕЙ СУПЕРТРАНС.-никога не са отказвали и за късо разстояние.Когато беше заледено,щом шофьорите видят,че съм с *** докарваха колата колкото е възможно по-близо,даже са слизали да ми помагат.Естествено не всички,това просто да си е до възпитанието на човека.
27
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е голяма работа станала. Взел и 5лв. Че аз толкова давам без да ми искат за кратки разстояния. Това сега от какъв зор - че чак статия? Щото не била тази Рут, която явно се мисли за много важна особа и сега ще се излага по медиите че бакшиша и искал 5лв вместо 2.5лв. Голямата работа!
26
8
 
31
 
! Отговори
читател преди 9 години
Uber и забравяме за такива статии
25
10
 
39
 
! Отговори
тт преди 9 години
Браво на Рут.Харесва ми в нея това,че има още младежки ентусиазъм и иска да промени нещо в тази държава.И аз бях така на 20,но вече (на 30 съм) се усещам,че все по-малко имам желание (и сили) да се боря да променя нещо,от това,което смятам за нередно,а по-добре да замина някъде.Колкото до таксиджиите,колко пъти ми е идвало да ги записвам,защото почти няма случай,в който да се кача на такси и да не се стигне до моноспектакъл подобен на този,или да слушаш псувни и "градски истории".
24
0
 
29
 
! Отговори
младен преди 9 години
Ей за това отказах пиенето и на всякъде с моята кола или пеша!
23
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 9 години
Не може да е лукс нещо, което се ползва от 2/3 от населението.
22
7
 
9
 
! Отговори
някой преди 9 години
"Певицата " Рут Колева! С кой хит е известна? Иначе изгледайте видеото, особено бай като му поискаха касова как вади някаква отпреди няколко часа. После "Пожалете ни нас обикновените хора".
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26Ти ако видиш видеото... На това ако му казваш лукс, представям си какво си представяш за нормална не-лукс услуга.
20
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започвя да ме кефи Рут.
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е ***,става шофьор, който е много *** става бакшиш, който е безнадеждно глупав баща му го урежда на държавна хранилка в милицията.
18
2
 
29
 
! Отговори
Шишо е чадо на Бойко преди 9 години
Шишо е такъв, защото всички сме такива в тази ***. Не я обичам тази Рут, даже напротив, но постъпката и е за пример. Траете ли си, ще ви работят - от бакшиша до премиера (както е в момента). Мислете с тези глави, гласувайте умно и търсете полицията и другите държавни органите за всяко нередовно нещо, което ви се случи. Това е начина да се оправим като държава.
17
3
 
8
 
! Отговори
до 333 преди 9 години
Рут Колева, певица. Дъщеря Неделчо Колев, президент на нашумялата напоследък федерация по щанги.
16
1
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До Анонимен 19За съжаление всички са такива. И аз както и останалите от основен клиент на такси компании си купих кола и колело и вече изобщо не се качвам. Няма смисъл от бакшиши. Без бакшиш не возим - добре печатай пари за лизинга. Пълни мизерници и ***. Аз също работя с клиенти и не получавам бакшиши. Защо трябва да ме "помпат" и изнудват за бакшиши?!! НЕ, НЕ и НЕ!!! Никога повече такси ако не е въпрос на живот и смърт. Да ги видим тогава как ще тропат за стотинки по светофарите.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами да си вземе такси на някоя нормална фирма там йеллоу такси,91263 и тн. Изобщо някакви нормални.Тя се е качила при първият сърдит със кривата кауца и умрелия кон и сега се оплаква.Добре,че не я е бил нещо или да я насилва.пхах и тя една кукувица