Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки

Рут Колева си хваща такси за кратко разстояние, излиза й "солено"
24 мар 2015 12:00,
89
Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки
Снимка: Булфото, ахрив

На 19 март певицата Рут Колева се качва в такси. Пътуването й обаче не започва никак приятно.

"Закъснявам и бързам", казва тя на шофьора.

Той от своя страна й отвръща: "Радвам се, че закъснявате. Ако е така, дайте 50 лева и ще ви закарам".

"Ама ако си пуснете автомата, ще ми излезе 4 лева", настоява Рут.

"Само ти казвам урока какъв ти е на тебе. Уча ви на етика и правила в таксиджийската среда", ядосва се таксиметровия шофьор. Явно, според тези правила, късите разстояния за по 2,50 лева са нежелателни.

Преди да се качи в това такси, певицата вече е получила друг отказ.

"След като една кола ми отказа, аз видях друга, която стои на нерегламентирана стоянка, където обаче винаги има таксита. Качих се в колата, казах адреса. Таксито тръгна, но когато вече бяхме в движение шофьорът ми каза, че ще ми стува 5 лева", разказва Рут пред Нова тв.

"Напротив, ще ви искам тройно, вие ме прескачате", не спира да се ядосва таксиджията.

Оказва се, че Рут е нарушила и друго неписано правило - спряла е такси в движение, вместо да се качи в колата, която чака от час на стоянката.

"Какво значение има, след като аз мога да имам предпочитания към дадена фирма и изобщо при кой да се кача", казва певицата.

"Пак ме дразните. Вие ме прескачате мене. Аз даже не трябваше да ви пускам въобще да влизате тука", настоява от своя страна водачът.

До края на пътуването певицата получава още няколко урока по добро поведение в такси. Шофьорът обаче така и не включва апарата. Това струва на Рут 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
13, избери си друг "ник" ако обичаш.Ако погледнем реално и едните и другите са прави, да сложат някакъв минимум за къси разстояния, да има "дрес код" за шофьорите, и избора на клиента при кого да се качи. И тогава нека по-добрият да печели.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е смисълът на тази статия? Защо поне не напишете коя е таксиметровата компания и номера на колата? Царе са българите да мрънкат само, но да ги е страх да посочат виновника в очи
12
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето затова взимате телефона си, пускате Uber, натискате "set pickup location" и "request", и се наслаждавате на нормално отношение, като бял човек. Налага ми се често да пътувам с такси и или колата ще смърди, или шофьорът ще е тръгне да прави глупости и да ми пуска нощни тарифи и помпи, че и накрая ще се прави на мъж, че го викат при инспектор, след като съм сигнализирал за него... Затова повече в такси - не.
11
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е много проста и много "българска" - и таксиметровите шофьори са притиснати "до стената" от многото разходи, които имат /лизинг, ефир, осигурителни и здравни вноски, голям разход на гориво в града, подръжка и т.н./. Друг е въпросът, че трябва да са вежливи и честни и ако клиента го оцени да ги поощри с бакшиш, както е в цял свят! Но тук гледаме как е по света за някои неща само, които нас ни устройват. НЕ ги съдете, живота и мръсния въздух ги е направил такива.
10
4
 
31
 
! Отговори
честит преди 9 години
винаги когато мога ИЗБЯГВАМ таксита. Евтини *** на дребно. Никога няма да забрая о0нзи дето като се обърнагх го видях да събира падналите стотинки от джоба ми.
9
4
 
33
 
! Отговори
haha преди 9 години
Почти всички бакшиши са брутални черни селяни, заслужаващи гладна смърт, поради безогледната си наглост и пословична мързеливост.
8
27
 
15
 
! Отговори
uu преди 9 години
Ами в цял свят е така - бързите услуги се заплащат много скъпо...Ами ако Рут закъснее и си провали важен ангажимент? А при нея ангажиментите струват повече от 4,00 лв...Тя защо не коментира нейните хонорари реални ли са???
7
2
 
54
 
! Отговори
elementarno e преди 9 години
Шофьор -> проверка - таен клиент -> глоба -> отнемане на лиценз -> безработен -> банка -> кредит ->клошар.Иначе никой няма да се научи да си върши работата, за която му плащат. Шишо, като иска 50 лв. за 15 мин. да стане програмист, не таксиметров.
6
6
 
23
 
! Отговори
Радой преди 9 години
От статията не стават ясни ключови неща: Каква е позицията на Армутлиева и българската музикална общност?Откриха ли вече скрития талант на въпросната певачка, главен герой в потната таксиджийска драма?
5
3
 
42
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Затова Убер, и ги прескачате тези "приятни и велики" хора ;)
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ VECE IZPOLZVAM SAMO UBER-TAKSI I SAM MNOGO DOVOLEN
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
темеРут :Dиначе бакшишите ще се наиграят сега с UBER.. ще опищят света :D
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всекидневно пътувам с произволни таксита на късо разстояние. Отказите ми са 1/50. Наистина действат много дразнещо. Но повечето шофьори се държат любезно и правят курса без да мрънкат. Аз пък винаги им давам нещо отгоре - но само ако не ме ментят.
1
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-важния въпрос тук е, коя е Рут?