Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки

Рут Колева си хваща такси за кратко разстояние, излиза й "солено"
24 мар 2015 12:00,
89
Таксиджийска "етика" – къс маршрут, двойни сметки
Снимка: Булфото, ахрив

На 19 март певицата Рут Колева се качва в такси. Пътуването й обаче не започва никак приятно.

"Закъснявам и бързам", казва тя на шофьора.

Той от своя страна й отвръща: "Радвам се, че закъснявате. Ако е така, дайте 50 лева и ще ви закарам".

"Ама ако си пуснете автомата, ще ми излезе 4 лева", настоява Рут.

"Само ти казвам урока какъв ти е на тебе. Уча ви на етика и правила в таксиджийската среда", ядосва се таксиметровия шофьор. Явно, според тези правила, късите разстояния за по 2,50 лева са нежелателни.

Преди да се качи в това такси, певицата вече е получила друг отказ.

"След като една кола ми отказа, аз видях друга, която стои на нерегламентирана стоянка, където обаче винаги има таксита. Качих се в колата, казах адреса. Таксито тръгна, но когато вече бяхме в движение шофьорът ми каза, че ще ми стува 5 лева", разказва Рут пред Нова тв.

"Напротив, ще ви искам тройно, вие ме прескачате", не спира да се ядосва таксиджията.

Оказва се, че Рут е нарушила и друго неписано правило - спряла е такси в движение, вместо да се качи в колата, която чака от час на стоянката.

"Какво значение има, след като аз мога да имам предпочитания към дадена фирма и изобщо при кой да се кача", казва певицата.

"Пак ме дразните. Вие ме прескачате мене. Аз даже не трябваше да ви пускам въобще да влизате тука", настоява от своя страна водачът.

До края на пътуването певицата получава още няколко урока по добро поведение в такси. Шофьорът обаче така и не включва апарата. Това струва на Рут 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Огич преди 9 години
Пробвайте приложението Taxime, имаше коментар от някой тук за него. Доволен съм от всичко, вежливи шофьори, точна сметка, бързото идване и т.н. Нактая дори получих съобщение с телефона на шофьора ако съм си забравил нещо в колата да му звънна.
53
2
 
4
 
! Отговори
dankol преди 9 години
От юбер се похвалиха че имат 200 000 курса за 3 месеца в София. По 6-7 лв. на курс и 20% за приложението това са 300 000 лв. минимум отлетели за Калифорния вместо в бюджета за ддс и осигуровки. Така че скоро време загубите за държавата ще са съизмерими с тези от контрабандата на цигари.
52
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ми да е искала касов бон и после в управата на фирмата, за да е напълно правилна постъпката. Дала 5 лв на ръка, без касова бележка таксиджията ще каже, че тази никога не е стъпвала в таксито му. Добра инициатива, но недомислена.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убер
50
0
 
0
 
! Отговори
Старо коце преди 9 години
А такива като РУТ,ме гонеха ....за туѝ-онуѝ
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората от полето са по-културни от таксиметровите шофьори!Явно нивото на фирмената политика и отговорност към клиента е под всякаква критика!
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая пръдла пък какво се възмощава пак, бакшиша се радва на закъсняващия клиент, както доктор на болен пациент.
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на таксиметровите водачи в този случай. Значи все пак имало ползва от бакшишите.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече ползвам само TaxiMe и напълно забравих за мърлявите бакшиши по стоянките. Поръчвам си таксито през таблета, пише кога ще дойде, пращат ми кола за която съм дала положителна оценка и всичко е перфектно. Колкото пъти съм поръчвала така такси, толкова пъти съм била доволна. И колите, които са ми пращали да били чисти и шофьорите са били любезни и никой не ме е лъгал с цените... всеки, които има смартфон може да си го инсталира безплатно. Струва си.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А мен даже са ме псували. Взех си такси, апарата показа 3 лева, аз му дадох 4, а той за благодарност ме напсува! Какво 10 ли очакваше?!
44
20
 
7
 
! Отговори
мен преди 9 години
Само в България такситата ги ползваме като градски транспорт, нормално е да не искат да те возят за 2 лв, като ти е късо разстроянието си върви пеша, аз всеки ден си ходя до работа пеш и си минавам по 2-3 км, хем безплатно, хем се раздвижвам. Таксиджиите хранят семейства също, не е нормално в един малък град от единия до другия край на града курсът да е 4-5 лв.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, по-***,най-***, таксиметров шофьор, единствено тъпите полицаи са им конкуренция
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мога само да потвърдя реакцията на таксиджиите ( с право наречени бакшиши) на кратките курсове и не чак толкова кратките.Налага ми се често да се прибирам с късен полет на летище София, като се кача в таксито и кажа Младост 1 се започва едно мрънкане, как с часове чакали на опашката и че нямало смисъл да се идва до летището.Ами като не си могъл да станеш нещо друго, а си станал таксиджия ще изпълняваш желанията на клиента.Аз да не го карам да върши моята работа.Пуснат ли метрото край на бакшиша
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ тая недъгава ли е ква е Като е близйо и бърза да върви пеша!!! нали е ХАЙ да даде 5 лв и готово КАКВИ СА ТИЯ ПОШЛИ РЕКЛАМИ ЗА ТАЯ Ама кой я знае че е жива ) *** ХАЯ
40
0
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
абе тя началната такса е за това измислена, заради късите поръчки. да ама нещо в българия тоя модел не върви. българина му се струва че се минава ако плаща висока начална такса, и съответно централите гледат да я държат ниска колкото може.
39
2
 
5
 
! Отговори
такси преди 9 години
тръгна си с 2 и 50 ...щото е ***..!
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЯ Е ТАЯ РУТ КОЛЕВА............ Я СТИГА СТЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛИ С ИМЕТО СИ! поклон ли чакат разни селянки певачки че са еди коя си! това са глупави измислици, като плюете тплкова вземете па карайте такси да видите колко е лесно............. селянинка ***!
37
0
 
20
 
! Отговори
такси преди 9 години
Ужасни са с тия коментари за кратките курсове ... С малкото ми дете отиваме до поликлиниката , която е на не повече от 3 км.,с казването на адреса започнаха и изказванията : Офф,какви са тия *** курсове...замълчах.Спира таксито,сметката е 2 и 50,казах му да ме изчака 20-тина мин ,а той *** ми вика-Какво ще спечелите ??? *** с ***,след като съм се качила на такси,аз само харча и плащам,вие печелите! Не поиска да ме изчака,щеше да изкара още 3 лева за чакане и още 2 и 50 за връщане= 8 лв.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Често но все пак не винаги важи правилото:Какъвто клиента такъв и бакшиша... В тоя случай важи!
35
0
 
22
 
! Отговори
pepe преди 9 години
Жена ми често ползва таксита за кратки разстояния от около 3км и постоянно я режат как нямало коли, оня ден си поръча до летището и получи СМС 2секунди след като затвори (2 секунди!!!) . Нормално е прости хора карат таксита, аз ако бях таксиджия щях да въртя кратки курсове, от които се печели реално повече, отколкото да кеся на Стоянката някой след 2 часа да ме извика до летището. Някой който взема кратки курсове ще е направил 10 курса за това време и ще е изкарал повече пари..ама акъл..нямат го