Чудото на Ники! За смелостта да проходиш на 14

История за обикновените стъпки, които са бленувана мечта
27 мар 2015 11:30,
15
Чудото на Ники! За смелостта да проходиш на 14
Снимка: bTV

Семейство Георгиеви днес е щастливо. Преди 14 години обаче, когато ражда сина си преждевременно в седмия месец, Светлана чува най-страшното за всяка майка.

"Казаха ми, че няма да живее, да го оставя още тогава там, в родилния дом. Как може да остави една майка своето дете? Независимо дали е болно или здраво...", разказа Светла пред bTV.

Майката взима решението, че с помощта на по-голямата си дъщеря ще отгледа момченцето. Тогава започва и борбата. Два месеца Ники е в кувьоз. Малко след като е изписан от болницата, започва да получава спазми на краката. Тогава лекарите разбират, че страда от церебрална парализа.

"Това не е само физически проблем, а и психически, защото децата не приемат различните", казва сестрата на Ники.

"Аз ходя на училище от първи клас, като всички останали. Но там проблемът, че не разбират различните. Аз не се чувствам различен, но те не го приемат. Нямам истински приятели. Имам приятели само за разговор", споделя момчето.

Близо година след операцията Ники прави първите си стъпки, напук на прогнозите, че това няма да се случи. След операцията лежи два месеца в гипс. Докато е на легло, сестра му му пуска видеа с документални филми за хора, които са постигнали много и са преминали през неговата борба.

Днес Ники ходи на карате, на езда, пише стихове и излиза с приятели. Семейството му казва, че всичко това дължи на добри хора, които случайно среща по пътя си.

"Само борба. Ако има борба и мечта, както и постоянна любов и доброта в семейството, тогава побеждаваш болестта", казва Светлана.

Ники вярва силно, че един ден ще успее да проходи без помощта на патериците.

"Искам да ходя сам, като всички. Искам родителите ми да се гордеят с мен. И искам да стана лекар, за да помагам на хората в нужда като мен", завършва смелия Ники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Shmatarok преди 9 години
Колко е хубаво да попаднеш, първо на такава позитивна история, за успеха на едно смело и силно дете, постигнат въпреки обстоятелствата и с подкрепата на отдадено и сплотено семейство, и второ - на статия в днес.бг, под която има само положителни и окуражителни коментари. Създава усещането, че сякаш не всичко е изгубено :)
12
0
 
11
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Майка ГЕРОИНЯ.Само истински човек може да постьпи така! Ники ти си Великан.Нека Бог ти помага и на сестра ти сьщо.Обичайте мама и бьдете щастливи
11
0
 
7
 
! Отговори
1+2 преди 9 години
Хубво пишете за Ники- да е жив и здрав, но никой не каза нищо за тази майка! За мен тя е героиня и една наистина достойна жена и майка!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Ники ! Смело напред и не се предавай.Вярвай в себе си!
9
0
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Жив и здрав да си, Ники! Пожелавам ти един ден (дано да е скоро), да захвърлиш патериците окончателно и да тичаш, да риташ футбол, да се катериш по планините... Да бъде!
8
0
 
18
 
! Отговори
Успех момче ! преди 9 години
Браво момче, жив и здрав, много сили и вяра ти пожелавам. Искрено ти пожелавам да лекуваш хората, и на мен това ми бе мечтата, но съм от много бедно семейство и бе неосъществимо. За щастие по-късно получих добро образование, слава на Бога. Така че не се отказвай никога :)))
7
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Браво! В моето училище имаше едно момиче с церебрална парализа, много й се подиграваха ... Таткото къде е? Поредният, който не иска "увредено" дете и си е бил камшиците?
6
0
 
30
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Браво Ники...Не се предавай...смело напред!!! Няма от какво да се плашиш, с теб сме!!!
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Ники! Само така!
4
0
 
30
 
! Отговори
КПСС преди 9 години
Едно Коле е повече от 10 Гошета! Браво юнак - давай смело напред и вярвай в успеха! Късмет!
3
0
 
38
 
! Отговори
Надежда преди 9 години
В такива моменти съм много щастлива. Браво, моето момче! Здраве и много успехи ти пожелавам, нека се сбъднат всички твои мечти!Дано неговата история се популяризира, за да влее малко надежда в измъчения ни ден!
2
0
 
44
 
! Отговори
Живко преди 9 години
Това е тъжната истина в България, стискам палци да станеш доктор.УСПЕХ.
1
1
 
69
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Дори тези дечица не трогват нашите управници.Пари за крадене има,но за лечение няма.Успех НИКИ