Протестът на деня: Майките кърмиха в мола!

Десетки жени удържаха на думата си и нахраниха бебета
Обновена: 30 мар 2015 21:45 | 30 мар 2015 18:25,
583

Снимка: Булфото

 

Майки кърмиха публично в столичен мол днес в подкрепа на правото на жената да храни бебето си на обществени места.

Недоволството на младите жени беше провокирано от случка преди седмица, когато охранител в столичен търговски център забрани на майка да кърми в него. Тя заведе дело срещу магазина, но не се включи в днешния протест.

Още по темата

Въпреки че групата във Facebook, където се роди идеята за организираното недоволство, бе подкрепена от над 1300 души, днес в мола по обяд се събраха далеч по-малко майки. Това обаче не им попречи да осъществят замисленото и те накърмиха бебета си пред всички.

По-рано днес майките, организирали протеста, обясниха, че протестът им е насочен срещу общественото схващане, че не е прилично да кърмят децата си на публични места. Те възразиха срещу нагласите в недоволството им да се търси сексуален подтекст.

Майките се възмутиха и от лицемерието - навсякъде да сме обградени от разголени жени, срещу които не възразява никой, но кърменето на обществено място да се приема за неприлично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: кърменемайкаженабебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
баси големите ръки вади тая, чуек!!
3
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на майките!
2
14
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предлагам в МОЛ-овете вече да си сменят пред магазините и дамските превръзки и тампоните. кърменето е много интемен акт между майката и детето. Защо е тази показност???
1
9
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нема такава простотия! Убеден съм че нито една нормална жена в адекватна кондиция не би направила такава *** демонстрация.