Протестът на деня: Майките кърмиха в мола!

Десетки жени удържаха на думата си и нахраниха бебета
Обновена: 30 мар 2015 21:45 | 30 мар 2015 18:25,
583

Снимка: БТА

 

Майки кърмиха публично в столичен мол днес в подкрепа на правото на жената да храни бебето си на обществени места.

Недоволството на младите жени беше провокирано от случка преди седмица, когато охранител в столичен търговски център забрани на майка да кърми в него. Тя заведе дело срещу магазина, но не се включи в днешния протест.

Още по темата

Въпреки че групата във Facebook, където се роди идеята за организираното недоволство, бе подкрепена от над 1300 души, днес в мола по обяд се събраха далеч по-малко майки. Това обаче не им попречи да осъществят замисленото и те накърмиха бебета си пред всички.

По-рано днес майките, организирали протеста, обясниха, че протестът им е насочен срещу общественото схващане, че не е прилично да кърмят децата си на публични места. Те възразиха срещу нагласите в недоволството им да се търси сексуален подтекст.

Майките се възмутиха и от лицемерието - навсякъде да сме обградени от разголени жени, срещу които не възразява никой, но кърменето на обществено място да се приема за неприлично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: кърменемайкаженабебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кифлите прости!
363
8
 
4
 
! Отговори
Майка преди 9 години
Кърменето е нещо естествено, за разлика от силиконовите ***, на които се радвате навсякъде. Виждала съм много кърмещи жени, кърмила съм две деца до годинка и половина, никога не е било грозно и рядко нещо се вижда! Или самата идея е в разрез с порнографското ви мислене?
362
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкичкият българин е потресен: гърдите били за кърмене! Страх ме е да ви кажа как се раждат бебетата, че слабата ви психика съвсем ще рухне!Докато показвате на жените, че кърменето е отвратително и гнусно, и че трябва да си стоят затворени вкъщи, има да чакате прираст на населението...
361
6
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Чета коментарите и вече знам, защо БГ не я чака нищо хубаво- ***, *** и всякакави други чалгари, вместо да формират обществено мнение и да го защитят успяват да се наежат срещу кърмачки.... дебилност отвсякъде... слагайкте минуси...
360
3
 
8
 
! Отговори
Саманта преди 9 години
Аман вече с това кърмене! Направиха го световен проблем! Какво демонстрират? Права? А къде са правата на убития пак в Мола? Защо никой не говори за него и за неговите права?
359
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дечицата като са гладни не могат да търпят. Не може ли в мола да има обособена т.н. стая на жената. Та е за млади момичета по време на цикъл, когато им прилошее. Бременни жени за да си починат. Майки да накърмят на спокойствие и дискретно бебетата. Предлагам до тези стаи да се продават консумативи за жената и бебенцата. Не приемам това да се прави на показ. Вярно няма нищо поестествено от това, но така се провокират извратеняците. Не приемам седнал на почивка гледка от няколко разпасани "майки"
358
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майките нахраниха децата, а всички нахраниха майките! И има защо...
357
3
 
14
 
! Отговори
Anti преди 9 години
ГолЕма простотия.На руски 'яребица' е куропатка. Мисля че руската дума им подхожда много.Жената, която пострада от това явно е интелигентна (все пак се разграничи от проявата), но тези показно си показват простотията.Сега тези същите е хубаво да покажат и как са им направили децата (с повечко охкане и пъшкане). Селяния!
356
2
 
11
 
! Отговори
Ъм преди 9 години
Детето на първата снимка не е ли малко големичко, за да бъде кърмено?
355
3
 
15
 
! Отговори
БАТКО преди 9 години
Еми да ги изгонат , нема ли охрана. Това е място за пазар , а не да си храниш бебето от цицата.
354
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След "чалга културата"- дойде "мол културата". Тъжно е!
353
3
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Кифли...
352
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
овце...
351
4
 
17
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Сбъркан святДобре,че е модерно да се кърми,с какво щаха да ги хранят тези дечица?
350
3
 
13
 
! Отговори
иха преди 9 години
зле ,ама зле
349
9
 
36
 
! Отговори
Ginka преди 9 години
Ей, ама как няколко нагли селянки превърнаха кърменето в панаир! Представям си как са си накачили селфита по всякакви мрежи, за радост на семействата си, на лели, баби, майки, колеги, приятели... Как пък си изкърмих децата, без да си показвам снимки от кърменето точно на колегите от фирмата или на чичо ми... А вероятно тези млади жени са с яки претенции на образовани, говорещи някои и друг език, живеещи вече в големия град. Как може да предизвикат такъв як сеир?
348
3
 
30
 
! Отговори
1 преди 9 години
ГолЕм праз! Сега е ред на секса в МОЛ-а?
347
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С цялата тази показност какво си мислят, че ще спечелят?
346
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как позират пред фотоапаратите само?!!!Боже,поне малко самоуважение нямат ли?
345
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кокоша работа!