Вместо да карат ски, деца се озоваха в болница с отравяне

11 малчугани от лагер в Пампорово са в инфекциозното
Обновена: 3 апр 2015 22:00 | 3 апр 2015 20:07, Камелия Цветанова
41
Вместо да карат ски, деца се озоваха в болница с отравяне
Снимка: Булфото, архив

Деца от ученически лагер в Пампорово са настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ- Смолян със съмнения за хранително отравяне, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ и от РЗИ- Смолян.

Според д-р Велин Денев, директор на ЦСМП първоначалната диагноза за прегледаните ученици е хранително отравяне.

Три от децата са на системи. Учениците са от 88-о СОУ в София.

Екипи на Спешния център и Инфекциозното отделение извършват прегледи на 11-те деца, постъпили с оплаквания от разстройство и повръщане. Някои от тях се хоспитализират в МБАЛ- Смолян.

В хотел "Снежанка", в който са настанени децата се извършва проверка, взети са проби от храната за микробиологични анализи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е за чалгаро-гербераската сюрреалност в която живеем...Разбира се и виновна ще е чистачката, а "проверката" ще покаже, че всичко друго е наред.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето собственици на хотели или заведения в БГ са или бивши комунисти или деца на бивши комунисти.Техния манталитет е манталитета на комунистическия стол за хранене. По-старото поколение знае какво значи тази фраза.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** бизнесмяна, който е алчен, крадлив и уреден некадърник,е решил да забогатява и на гърба на децата. Вероятно са им предложили за храна, неизяденото от нова година. Ето заради това никой не им стъпва в скапаните хотели и ресторанти.
4
7
 
1
 
! Отговори
БСП преди 9 години
БСП ПОБЕДА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината за това е следната: Българския хотелиер или кръчмар щом види деца и гледа да пробута застоялата храна. Знае, че от децата пари няма да изкара, пък и да ги отрови едва ли някой ще протестира.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE POCIVAITE V BALGARIA--BOIKO BORISOV LAGE.DEZATA SA V INFEKZIOZNOTO OTDELENIE,ZASHTOTO I HOTELA I RESTORANTA TRIABVASHE OTDAVNA DA GI ZATVORIAT.SEGA NA LABORATORIATA SHTE IM KIHNAT PARICKI-PODKUP I VSICKO E TOCNO.ZARAZATA E PRISTIGNALA OT KENIA S VIATARA I MUHATA CC
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после - почивайте в България!