Газката, обърнала се с 37 души, не е била на технически преглед

Превозното средство не съществува в регистрите на държавата
Обновена: 6 апр 2015 15:40 | 6 апр 2015 15:40, Веселина Йорданова
52
Газката, обърнала се с 37 души, не е била на технически преглед
Ивайло Московски. Снимка: БТА, архив

Тежкотоварният автомобил, който се преобърна край Върбица, никога не е минавал през технически прегледи, съобщи транспортният министър Ивайло Московски пред журналисти в Шабла.

Още по темата
Автомобилът има единствено първоначална регистрация в КАТ и след това не е съществувал в регистрите на държавата, не е бил обявяван, че се използва, още повече за превоз на хора, обясни министърът.

Автомобилът ГАЗ-66 се преобърна на 4 април вечерта в гориста местност край Върбица. В колата пътували 37 души, наети да берат див чесън в гората. При инцидента една жена загина на място, а 25 души бяха ранени. От тях 7 души бяха оставени за лечение в МБАЛ-Шумен с различни травми.

Московски изрази съмнение, че за превозното средство са плащани данъци и такси. Министърът добави, че ако камионът е бил в полезрението на автомобилната инспекция, е щял да бъде спрян от движение, предаде БТА.

Но физически не е възможно органите на автомобилната администрация да бъдат на всеки един път, за да установяват такива нарушения, допълни той.

Министърът коментира, че в подобен инцидент има и лична отговорност на пътниците и изрази учудване как е възможно хората, които не са били обезопасени по никакъв начин и са смятали, че това е неправилно, да се качат в камиона.

За голямо съжаление изминалата седмица беше съпътствана с много трагични инциденти, включително и в железниците, заяви министърът. По думите му произшествията са предизвикани от недобросъвестни граждани, пресекли на две места прелези, които са сигнално осигурени или са с бариери. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: МТИТСИвайло Московски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
кат прочетох Газката ... та се сетих - ко стана с Катастрофиралата ГАЗка (Росен Петров) ? С тоя сплескан нос горкия как я кара като се *** като политик ?
9
8
 
10
 
! Отговори
работодател преди 9 години
Другарю депесар от 9 , обяснението , защо са хората безработни е много просто . Не може в 21 век да си неграмотен потурко и нищо да не умееш да правиш и да викаш дайте ми работа. Какво можеш да работиш- всичко , значи нищо . Отвори сайтовете да видиш колко много работници и специалисти се търсят . Комунизма и държавните фабрики и ТКЗС-та отдавна свърши . Или имаш квалификация или стоиш гладен .
8
2
 
6
 
! Отговори
Гроб преди 9 години
До Анонимен 7 Не знам какво се опитваш да схванеш, връзка между производителя на камионите и коловозите НЕМА. Откъде ти хрумна да търсиш под вола теле, па и да се праиш на оригинален с диалектен изказ? Мога да те уверя, че рано или късно бракониерите на дърва ще бъдат бити и изгонени от горите, а по-отворените ще изядат и калая. Щото се помислиха за недосегаеми.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗДвП важи ли в гората ?кросовите мотори са на съшият принцип, но там и да искаш не можеш да го регистрираш в КАТ
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, щом са били бедни, простено им е - нека си ***. Добре, че спряха износа на дърва, сега да сложат и акциз, че тия хищници изсякоха горите. Ненапразно в Средновековието за сечене на дърва или лов в чужда гора са БЕСЕЛИ.
5
5
 
7
 
! Отговори
билкар преди 9 години
Какво да очакваш от хората на ДПС , само престъпления и простотии . Били бедни и затова брали билки. И аз бера билки ама не с камион гробница , който даже и не е регистриран .
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спестено е че шофьорът на това чудо на техниката е Държавен служител. Като типичен хрантутник,за него правилата не важат,нали са на една ясла с тези които трябва да го контролират.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекрасен повод да се проверят всички дървосекачески складове и да им се изземат неизправните руски ...не знам как да ги нарека. В нашата планина не остана здрав горски път, всичко са изорали с 40-50 см коловози.
2
2
 
21
 
! Отговори
Поп преди 9 години
Сега собственика, на когото е регистриран камиона и шофьорът да си поделят разгодите по лечение и погребване, след което да влязат в затвора за непредумишлено убийство.
1
0
 
19
 
! Отговори
КОЙ - ТОЙ преди 9 години
Колко уазки, газки и джогани шетат по наще планини зелени никой на знае...