Втори звън в църквата възвести: Христос Воскресе!

Патриархът отслужи Второ Възкресение в храма "Св. Неделя"
12 апр 2015 13:47,
9
Втори звън в църквата възвести: Христос Воскресе!
Снимка: БТА

Негово светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави богослужението за Второто Възкресение в митрополитската катедрала на София „Св. Неделя”, съобщи „Фокус”.

На пасха в днешния неделен ден, във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Второ Възкресение. То започна с празничен камбанен звън и шпалир от множество християни и членове на българското духовенство, с който бе посрещнат негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
Богослужението бе в съслужение с Негово преосвещенство Григорий – викарий на Софийски митрополит и други духовници от Българската православна църква.

Още по темата
12 апр 2015 00:01
72
Богослужението за Възкресението се нарича "второ", тъй като за втори път след полунощ звучи евангелският текст, благовестящ за възкръсналия Христос.

На това тържествено богослужение евангелието се повтаря на различни езици, като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи и до цялото човечество.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит пръв прочете евангелския текст на църковнославянски език. След това евангелското четиво прозвуча на гръцки, френски, руски, румънски, латински, английски, немски, иврит и на български език.

Пасхалният поздрав „Христос Воскресе! - Воистина Воскресе!” звучеше отвсякъде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да вземе човек една сопа,такова възкресение ще им дам на тез измамници дето шантажират човечеството
3
1
 
4
 
! Отговори
ние българите преди 9 години
Гнусни и отвратителни социални *** - попове, владици и патриарх. Нямаме нужда от вас.КЛАСИКА ОТ СМИРНЕНСКИ !ВЕЛИКДЕН Христос ни с любов ослепи.Къде е светата любов?Море от омраза кипи и тътне край кръста Христов.Тълпите реват, все така бездушни и зли кат преди,и все тъй протегнал ръка,под кръста му Юда седи.Разпънат, оплют, обруган,умира босяка смирен...а вред фарисейската *** празнува възкресния ден.
2
4
 
1
 
! Отговори
Пастафарианец Храбър преди 9 години
Поздрав: "Юрий фръкна!".Отговор: "Воистина фръкна!".
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва са дс ченгета,до вчера писаха доноси кой ходи на църква а днес отслужват.Кога държавата ще се намеси и прати данъчни във бизнес обектите на светия синод ? Тези кога ще започнат да плащат данъци ???