"Прокурор", но не съвсем - шофьор в прокуратурата

Започва дисциплинарно производство срещу мъжа от клипа с колоездачите
Обновена: 13 апр 2015 19:14 | 13 апр 2015 15:05, Красимир Ангелов
212
"Прокурор", но не съвсем - шофьор в прокуратурата
Снимка: YouTube

Шофьор от Районната прокуратура е заснетият мъж във видеото с инцидента с колоездачи, информира прокуратурата.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, скандален клип взриви социалните мрежи по време на празничните дни.

В него се вижда лют скандал между шофьор на лек автомобил, който се представя за прокурор и група колоездачи. "Бойко не ме е направил прокурор, моето образование ме е направило”, крещи прокурорът от видеото.

След като скандалът стана обществено достояние, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача.

Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила, работи като шофьор в Софийската районна прокуратура.

Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия с цел налагане на санкции.

Утре спрямо него ще бъде започнато и дисциплинарно производство. Ще се преценява дали има данни и за хулиганство.

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
8
 
! Отговори
driv3r преди 9 години
Велосипедистите са РАВНОПРАВНИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА и затова те трябва да спазват всички правила, свързани с управлението на велосипед.Всички сме свидетели на това как велосипедисти са извършвали нарушения пред очите на полицаи, но никой не е реагирал и в същото време за аналогично нарушение, водачите на МПС се спират и санкционират. Явно че на водача на Маздата му е дошло в повече,че велосипедистите с поведението си са създали ситуация за ПТП, движейки се неправилно...
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мръсни нагли *** прости колоездачи никога не спазващи правилата за движение каращи на групи като овце Браво на шофьора Трябва да ги съди"Като трябва да ги съди, защо "прокурорчето" бяга като мишка и се опитва да се измъкне от мястото на произшествието. Ако беше чист със сигурност щеше да изчака идването на КАТ и щеше да ги съди за това, че му препречват пътя.
93
2
 
8
 
! Отговори
до driv3r преди 9 години
"И още- с какво право те задържат лице (опит да упражнят "граждански арест"), което в България не съществува като опция никъде в законите"Колоездачите твърдят, че прокурорчето е закачило колелото на едно от момичетата. А при ПТП, ако двете страни не успеят да се разберат, трябва да се изчака идването на КАТ. Така че ако наистина има ПТП, опитвайки се да избяга шофьорът извършва грубо нарушение на закона.
92
5
 
5
 
! Отговори
driv3r преди 9 години
Неясно е как е започнал този скандал, но оставам с впечатлението,че вина имат и велосипедистите. В ЗДвП пише,че при провеждане на велопоходи и др масови мероприятия с групи велосипедисти на пътя трябва да има подсигурен автомобил в началото и в края на колоната. Аз такъв автомобил в клипчето не видях. И още- с какво право те задържат лице (опит да упражнят "граждански арест"), което в България не съществува като опция никъде в законите. Дали вече не е вид самоуправство от тяхна страна?!
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам за колоездачите, но 99% от българските прокурори като се качат на кола и си мислят, че са се качили на совалка.Не важат нито знаци, нито ограничения, нито нищо за тях.Те и затова се самоубиват по пътищата.Доколкото до тоя ***, ако беше невинен нямаше да лъже, че е прокурор.Също така, ако бяха виновни колоездачите, едва ли щяха да извадят телефони, за да снимат.Правете си изводите сами.
90
6
 
17
 
! Отговори
малко разум преди 9 години
Шофьор в прокуратурата, а не прокурор. Шофьорът на Президента - не е президент!!!! Нека бъде наказан, ако има за какво, но от клипа се вижда, че нито един от велосипедистчетата не е спазил изискванията на закона - никой от тях няма светлоотразителна жилетка!!!! Освен това дали са карали един след друг или отново са нарушили чл.80 от ЗДвП, като са карали в група - един до друг, което е ЗАБРАНЕНО! КАТ да накаже и тези с колелата, те също са участници в движението и следва да спазват закона.
89
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vseki koloezdac da ima zastrahovka i da plashta vinetka ot 1000 lv . na godina.triabva da se otkagat ili da otidat da giveiyat v albania,v balgaria ne sa gelani.
88
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавно да бъде уволнен от позицията на шофьор! Да бъде съден за хулиганство и опит за убииство , чрез блъскане с кола!
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се знае,какъв точно е проблема.Но ако тоя не беше нагъл селянин щеше да спре и да се разбере с хората.Най-малко щом няма нещо сериозно да се извини.Но както се вижда той е поредния селандур дошъл в София,уредил се да бачка шофьорче към прокуратурата.Но че поведението на велосипедистите е отвратително като цяло в БГ това е факт.Само ще ви кажя,че ако шофьор бутне велосипедист на пешоходна пътека,който кара,виновен е велосипедиста,защото по закон през пешоходна пътека колелото се бута.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сравнихме какво Се случва с колоездачите в ...Западните Държави !Сега може да сравним и какво се случва с ...бездомните кучета ,примерно ,в същите държави ....,ако изобщо има такива там ??!?!?......Звучи смешно ,жалко и леко Глуповато да се сравнява Бг с западни ДЪржави !!! ГуБене на време !!)))
85
15
 
20
 
! Отговори
Хленчат а не спазват преди 9 години
Че шофьора се държи нагло - държи се, но ако трябва да сме честни велосипедистите са още по-големи простаци и погазват закона по най-безобразен начин. Не мога да кажа какво се е случило преди началото на клипа, но даже шофьора да е "прегазил" велосипедиста, което изобщо не ми се вярва понеже няма нито счупени колела нито някой ранен. Така че това не оправдава тяхното нагло и беззаконно поведение, да обграждат автомобила на човека и да му пречат на правото на свободно движение. Двойни стандарти..
84
5
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Много прокурори станахте в България. Аз затова се изнесох в Берлин, на по-спокойно. :)))
83
2
 
18
 
! Отговори
Митака преди 9 години
Е преди това е блъснал един от колоездачите. Е този мазен тарикат, селски чичо от някое софийско село ще загуби топлата си държавна служба и ще се наложи да стане или таксиджия или шофьор на автобус. Бяга от ПТП ще го резнат, ама хак да му е като е *** и се прави на мутра :)
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно глупавите коментари за колоездачи в Западна Европа - кара се по велоалеи и от дясно на пътя. Ако караш по тротоара - глобата е 36 евро (това е в Австрия), в Германия закона е същия само че глобата за тротоара е по-малка. Забранено е да се кара на магистрала с колело. Цената за глобата е 100% сигурна - от собствен опит говоря!
81
3
 
13
 
! Отговори
браво на КАТ преди 9 години
Сега тарикатчето ще си получи заслуженото. Ще си плати солена глоба, ще му вземат няколко точки и нека да продължава да се прави на прокурор. Аааа, и ще е хубаво да си смени колата, че вече всички знаят номера му.Браво на КАТ за бързата реакция.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм политически велоактивист - всяка година получавам от българските политици по 100 000 евро за всеки изминал километър :-) Да живеят колелетата и колоездачите, а останалите се пукайте от яд, че не можете да карате колело.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ПРОПАДНАЛИ СА САМО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ВЕЛОАКТИВИСТИ"Боже, колко мъка има по този свят, Боже.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе долни българчета, вие нямате угодия бе. Ако не бяха взети мерки - лошо, сега когато се вземат мерки - пак лошо. За това ще си седите на 360лв. Акъла ви даже е за по-малко, но закона забранява по-малко от това възнаграждение, така че сте извадили късмет поне с това.
77
6
 
22
 
! Отговори
Гената преди 9 години
Като чета коментарите наистина се изумявам до каква степен е пропаднала нацията ни. Специално визирам всички защитници на прокурорчето и всички онези, които изпитват някаква изумителна неприязън към колоездачите. Наистина, жалко за вас. Жалко и за нас, разбира се, защото трудно още Ботев е казал, че "трудно се живее с глупци неразбрани".
76
2
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 9 години
Затова те посъветвах да идеш и да газиш тези неспазващи правилата колоездачи. *** и после пиши глупости