Внимание! Луди зад волана в България

Който не си каже, получава си книжката
99
Внимание! Луди зад волана в България
Снимка: Булфото, архив

Оказа се, че хора с психически проблеми взимат без проблем шофьорски книжки.

Ако кандидат-шофьорът е оповестил пред КАТ за проблемите си, трябва да мине преглед в специализирана комисия в Транспортна болница, която пък е една за цялата страна и се преглежда от психиатри, обясни д-р Цветослава Гълъбова, шеф на болницата в Корилово по Нова телевизия.

Още по темата
Ако обаче не е съобщил за проблемите си, получава книжка без оценката на експертите, добави тя.

Коментарът й беше във връзка с двата клипа, които се появиха в мрежата в последния от четирите почивни дни. На единия се вижда как мъж иска да бутне моторист на пътя. Оказа се, че шофьорът е имал психически проблеми.

Другият клип пък показа напрежение между шофьор и велосипедисти, който се представя за прокурор, а после пък се оказа, че е шофьор в прокуратурата.

Според нея хората избиват комплексите си на обществени места и заради това има агресия към все малко по-слаб, а на пътя това са мотористи,  велосипедисти.

"Няма проверка, няма регистър за психично болните, нямаме и информационна система", обясни д-р Гълъбова.

Според нея обаче ако се мине в другата крайност от този либерален режим ще е по-опасно, защото тези хора могат да се справят и не бива да се прекалява с ограниченията спрямо тях.

"Понякога психичните заболявания се отключват от употребата на наркотици. През последните години се засилва тази тенденция. Стана модерно да се употребяват наркотици, но за това не се говори, защото да си наркоман е точно толкова срамно, колкото да си психично болен", коментира д-р Гълъбова.

"Нацията ни е психично болна, всеки трети е заболял. Изтъпленията по пътищата са доста често срещани", заяви  и Йонко Иванов, председател на Съюза по авто-мото подготовка в България.

Според него никой не учи шофьорите, че трябва да погледат в дясно, защото там има велосипедист, че има мъртва точка, откъдето изкача моторист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
gold river преди 8 години
bg psihiatrite hepten sa ludnali togaz.
69
1
 
3
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Първо да озаптят тия ненормалници с моторите, после лудите!Луд срещнеш тук там ама рядко за волан, а тия с моторите са на всеки ъгъл и само глупости правят, после се оправдават това ги карало да се чувстват живи...Ми има писти идете там да си правите маймунджилците, па се чувствайте живи колко щете!
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako taka prodalgava ....vsichki che ludnem ei...
67
1
 
4
 
! Отговори
Доминик Торето преди 9 години
от около 25-26 години имам книжка...на категории съм го докарал до А Б С Д Е ЕФ ЕР голям ЕР малък Ю Я и да ви кажа честно понякога искам сам да се вържа или да си счупя ръцете и краката за да не изляза с автомобил на пътя...толкова съм луд,колкото и другите участници в движението са нормални....е как така едните са виновни а другите не...такива филми не съществуват !До
66
2
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 9 години
Луди по пътищата вероятно има... Не е обаче там проблема. Нещо специалистите бъркат лудостта с наглостта. А наглото поведение на пътя в БГ се е превърнало в норма на поведение. За конкретните случаи бих казал, че поведението на мотористите на пътя е безумно и на мен също ми иде да ги мачкам. Виждал съм и нагли велосипедисти, които блъскат пешеходци...и то на "Витошка"...
65
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 9 години
НЕ Е КОРИЛОВО , А Е КУРИЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа трябва да осъди държавата, че не прибира лудите и всеки е със застрашен живот.
63
0
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 9 години
До АнонименТова КОРИЛОВО е близо до КУРИЛО,ама др.Камелия Цветанова явно не е много на ясно или просто се възбужда от името!?!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това КОРИЛОВО къде беше?
61
4
 
7
 
! Отговори
8 преди 9 години
СТАВАМ ЛУДА ,КОГАТО ПРОЧЕТА ИЛИ ЧУЯ ДА НАРИЧАТ ЛУДИ ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ И ПСИХИАТРИИТЕ -ЛУДНИЦИ!ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МИЛИ И ДОБРИ ХОРА,КОГАТО СА В РЕМИСИЯ!И СА СЕ РАЗБОЛЕЛИ ПО ВИНА НА ЛУДИТЕ,КОИТО ВСИЧКИ СМЯТАТ ЗА СВЕСТНИ!НАЙ-ГНУСНОТО Е ,ЧЕ ДОСА ентелегентни ХОРА ГИ НАРИЧАТ ТАКА!И НАЙ-ВЕЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ! ИЗОБЩО -ЕЛИТО НА НАЦИЯТА!
60
4
 
30
 
! Отговори
страх и паника преди 9 години
Озверели орди от хуни на мотоциклети препускат, с опасно висока скорост, през София, на задно колело, с вредно за слуха бръмчене, по скапаните софийски улици и всяват страх и паника в бременните, в малките деца и в домашните любимци.
59
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
докато някои градят имена така да е и имат повече клиенти от тия де работят истински така щее и по зле ще става но явно народа това иска видят евтино исе натискат така да е колко има да видим не се знае те си знаят това е породено от необеснение а не от незнание демек икономисла си труда да има малко работа за сметка на кадарния бг простотия
58
5
 
28
 
! Отговори
SOFF преди 9 години
Освен дадените примери, доста мотористи също не са в ред. Особено тези, които тероризират с шум и си правят гонки. Както и тези, които ритат колите - често пъти те са по-силните, защото са и по-подвижни, могат да избягат лесно в задръстване, а често нападат жени-шофьорки, а те са мъже по 90 кг. с каски и в групи по 2-3 -***.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудите на стадиона-имаше един такъв филм, тука са по пътищата. Интересно ми е обаче защо когато са в чужбина- всичките са много дисциплинирани....Всеки Батко си има Батко
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати и държавицата ни. Луди и пияни зад волана.Отделно шофьори - прокурори. За политиците ни да не говорим., корупцията пък ни е до ушите. Няма опозиция, няма умни и красиви, няма даже гражданска съвест и общество. На всички е добре и си заслужаваме съдбата.
55
4
 
12
 
! Отговори
FR преди 9 години
*** иска да има само права и не го интересуват другите. Не му пука грам за останалите, но настъпи ли го него някой и надава вой до небето. Тези мотори от снимката имат ли шумозаглушители?! Правят ли си редовно гонки по булевардите?! Изрязват ли ги здраво тези машинки?! Не им пука за бебетата, малките деца, нормалните хора. Този шум причинява страшен стрес и съсипва необратимо човешкото здраве. Ако имам видимост към булеварда и метна една бутилка като са засилени, ще се разпискат, че са жертви
54
2
 
6
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Карегория Б,С и др. цена 1500 лева Тел: 08883465567е-меил: kategoria***abv.bg
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е виждал *** В УЧЕБНА КОЛА ??? ДАЛИ ЛУДОСТА Е ЗАРАЗНА ??? МОЖЕ ЛИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,, ПЪК ВСЕ ОЩЕ СЪС СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЗАКОНИ ?
52
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимно 62 преди 9 години
АКО НЕ ТЕ Е СРАМ кажи от какъв "произход" си
51
0
 
5
 
! Отговори
USA преди 9 години
ДАНС да раследват Фирмите които обучават за категории , там е Ядрото от там се тръгва