Вучков тури политици на дръвника, имали ученически мозък

Бойко Борисов пък бил "вечно натаралежен"
Обновена: 14 апр 2015 12:19 | 14 апр 2015 12:12, Александър Попов
56
Вучков тури политици на дръвника, имали ученически мозък
Снимка: Булфото, архив

Колоритният професор Юлиан Вучков направи дисекция на политическия живот у нас. След великденските празници той бе категоричен, че църквата няма да ни помогне.

"Тя себе си не е оправила, та нас ли? Толкова много далавери има в нейната съвременна история. Освен религиозна има общочовешка вяра - вяра в себе си, във възможностите. Трябва да си плюем ние на петите", започна странния си коментар Вучков пред bTV, като не стана ясно дали е имал предвид ръцете, а не петите.

След краткия увод той подхвана политиците с цветистия си език.

"Парламентът работи от 365 дни някъде около 120. То е трагедия, те празнуват колкото учениците, понеже манталитетът и мозъкът им е на ученическо равнище. Аз съм отчаян от състоянието на България, но то си ни управляват старите партии. Всичките осем в парламента са производни на старите", категоричен бе професорът.

Според него Бойко Борисов не се е променил, както се опитват да го изкарат политолози и медии.

"След едно кратко кротуване пак е вечно превъзбуден, вечно е натаралежен, вечно е груб. Излиза пред парламента и казва аз съм неуправляем. Може ли един управник да е неуправляем, а опозицията да се прави на три и половина. Защо всички мълчат, това е имитация на опозиция?", попита Вучков.

Според него те мълчат, защото ако кабинетът на Борисов падне - падат всички. Той пророкува, че ако има извънредни избори, ще влязат само три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС. По думите му и ДПС може да закъса, "ако спре да купува гласовете на ромите".

За надеждите на Реформаторите да са по-силни в следващ парламент той ги определи като "блажени са вярващите".

Видимо Вучков се бе подготвил най-вече по темата "Бойко Борисов". "Борисов се хвали - аз дадох това, аз дадох онова. Не, ние данъкоплатците го даваме. Ще ни излезе през носа фалитът на КТБ", убеден е професорът.

Той не пропусна и кмета на София Йорданка Фандъкова, която "вдигала данъците за паркиране, за кихане, за сядане на пейка".

За Меглена Кунева пък било недопустимо да оглавява Комисията за корупция, тъй като имала грехове с АЕЦ "Козлодуй".

"Според много източници тя е получила голяма комисионна за закриването на блоковете. Дори да не е финансово корумпирана имаме налице морална корупция със затварянето на тези шест великолепни блока. Същевременно тя не харесва румънския опит, защото вкарва некадърници в затвора от върхушката. Тя явно се радва на кривосъдната ни система", атакува Юлиан Вучков.

Той изрази категорично несъгласие и със сравнението на министъра на образованието проф. Тодор Танев с Александър Малинов, направено от Радан Кънев.

"Той иска да направи университет за пенсионерите, да вкара предмет по история на комунизма, от който ние се отървахме. Не харесва Ломоносов, говори безумия. И този Рамадан Кънев застава зад него", разпали се Вучков.

"Ние сме единствените, които изпаднахме от "Южен поток". Искам да питам - кой ще замести тази газ? Ще бъде ли по-евтина?", влезе в друга тема професорът и се размечта политиците ни да се пазарят с Кремъл, както едно време Тодор Живков.

Вучков коментира и назначението на Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи.

"Казаха, че тя ще се справи, понеже нищо не разбира. Да, тя няма нищо общо с това министерство, направо майка плаче - грамофон свири. Нямам думи", заяви той. По думите му всички жени, които са влезли в политиката, са се провалили.

"Това са свирепи жени - Мая Манолова, Десислава Атанасова, Емел Етем, Емилия Масларова, това е огън и жупел. Това ако са контактни и доброжелателни жени, аз съм трамвай".

Той не пропусна и Менда Стоянова. "Тя ни уверява, че нищо не може да се направи с Искров (управител на БНБ - б.р.), който е един мошеник. Защото не му бил изтекъл мандатът. Ако един кабинет и парламент се обединят за нула време могат да му направят живота невъзможен в банката. Ще му излезе душата през устата, ама не искат", убеден е Вучков.

Според него не го правят, защото ги е страх, че може да ги разобличи, "защото всички са крали". Той не спря дотук, а продължи обзора си с по-малките партии.

"Патриотичният фронт иска да остане в парламента и затова крепи това правителство. Хем ги критикува, хем гласува за тях. АБВ нищо не става от нея, това е БСП с Георги Първанов. "Атака" имат една правилна политика за Русия, но много крайна. Все пак трябва да бъдат отчетени и греховете на Русия. Санкциите са прекалени и дразнещи", обобщи Вучков.

На финала той констатира, че нямаме политическа класа. И лансира идеята, че в НС трябва да влезе нов политически субект, като в парламента трябва да влязат голяма част от професорите. С уточнението, че той е вече стар за политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков професор,Бойко премиер,абе ,каква е тази смешна държава
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професор Вучков е колоритен,забавен,казва на политиците в очите какво мисли без да му пука,ерудиран е,но е много невъзпитан,нервен и избухлив.Ако успее да овладее емоциите си,много повече хора ще го харесват.
42
17
 
4
 
! Отговори
омръзна ми преди 9 години
Голям патриот, голям ерудит. Тамерил си ниша за правене на пари, реклама на книгите и популярност. Плюе всички, прави се на справедлив, най-умни.... и умира за Русия. Не ми е ясно защо не се присъедини към Атака и ще са си лика прилика с онова джудже.
41
2
 
18
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Абсолютно прав е професора, жалко че толкова малко хора успяват да видят нещата каквито са!
40
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чист клоун, мине, не мине време и ни го поднасят в цялата първична свежест на самобитната му простотия и нарцистична самовлюбеност. Сериозна и уважаваща се медия няма да го пусне да прекрачи прага й. Така запълват дупката от качествени анализи и коментари на дадена тема и натрапват подивяване и опростяване на народа.
39
15
 
7
 
! Отговори
Ira преди 9 години
Оплюва всичко и всички,само той е можещ,знаещ,компетентен за всичко!НАРЦИС! Потен вода не е пил.
38
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков не е професор, а само доктор на науките. Вижте биографията му в Уикипедия и ще разберете, че е самонаричащ се професор, тоест самохвалко.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков възхваляваше ГЕРБ и Борисов, както възхвалява и Живков.
36
2
 
1
 
! Отговори
gymnasia revell преди 9 години
spoko, starche.:-) sledvat majoritarni izbori v bg :-) ste ima majoritarni bg izbori za kletkata :-)
35
11
 
10
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Вучков е изперкал тотално, явно не си взема хапчетата.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки в БГ с по широк мироглед и с болезнена позиция е луд. Луд, защото думите му започват да ни парят и да ни карат да мислим. А ние да мислим? Не това е болест.
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е.ати държавата-щом лудите са прави!
32
5
 
38
 
! Отговори
МАЙКЪЛ преди 9 години
Професор Вучков притежава солидно образование и социална чувствителност, които му позволяват да прави точна характеристика на крадливата ни, но ялова политическа класа.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A za legnalite policai nishto ne kazvash , profesore?
30
8
 
13
 
! Отговори
мп преди 9 години
Защо обиждаш учениците бе ***?
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че е луд, е ясно. Че е прав, е още по-ясно. Но по-важното е какво следва от тази констатация, която така или иначе ни е ясна на всички. От чесане на езици не виждам особена полза и последните 25 г. го доказват повече от категорично.
28
9
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
cheta komentarite vi i se chudia profesora che ne e nared,ne e,ama i vie li ne ste nared?kak moje da go zashtitavate,ta toi osven da pliue po vsichki-drugo ne znae.ima li za nego niakoi,koito da e dobar v tazi darjava?chovek parvo triabva da vidi sebe si,kakvo struva,a posle da kritikuva drugite.
27
8
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Това е проблемът на България!Очевидни истини да се казват по медиите от неуравновесени, откровено луди хора, като Сидеров и този "професор"! Това е един изпитан начин, да се обират гласовете на недоволните и пратени в глуха линия!
26
3
 
28
 
! Отговори
qwer преди 9 години
За тези които се влияят от простотиите на Сл.Трифонов по отношение на проф. Вучков : - толкова ли сте задръстени в главите си, че не виждате истините казани от професорът бе, някой който слага палчето надоло демек срещу истината, може ли да ми обясни защо 25 г. дълбаеме надоло вместо да се катерим нагоре както правят останалите страни от бившият соц. лагер ? Защо си малчиме и си траем вместо да вземем тоягите и да натирим всички тези престъпници към затворите довели страната ни до дъното на ЕС ?
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво,Юлиане!Никога не си бил поточен и по прав.Прав си,че професори и др. интелектуалци трябва да влязат в този парламент,в който простотията се шири като вятър в поле.Ако светът изчезне простотията на бълг.парламент ще остане да се разхожда из кулоарите и по жълтите плочки.Жените във всички парламенти след 1989 г.са пълна скръб.