Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!

Разказът на потърпевшия от първо лице
Обновена: 15 апр 2015 14:02 | 15 апр 2015 10:27,
146
Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!
Снимка: Novatv

Ангел, мотористът, който бе избутан от водач на лек автомобил в района на Кресненското дефиле, разказва пред Нова телевизия, че шокът е преминал и се чувства сравнително по-добре. В деня на случката обаче почувствал голям страх и не вярвал, че може да се случва наистина.

"Това бе първоначална реакция, защото аз не си спомням точно какво стана, после от видеото осъзнах ситуацията. По време на самия удар някак си не можех да повярвам, че кола иска да ме удари по този начин. След това мозъкът ти изключва, тялото ти действа по някакъв начин, за да се съхрани", споделя мотористът.

Ангел кара мотор от 3 години. Шофьор е от 16. В деня на сблъсъка мотористите са четирима – три момчета и едно момиче и карат заедно. Излизат на разходка в Кресненското дефиле.

"Бяхме тръгнали да хапнем на една популярна мото дестинация, да пийнем по едно кафе и да се приберем живи и здрави. На връщане си карахме обичайно и просто достигнахме поредния автомобил. Не сме имали никакъв допир преди това с този човек. Не е имало никаква провокация от наша страна, това си беше случайна кола за нас", казва Ангел.

Признава, че и той е в нарушение, тъй като тръгва да изпреварва Голфа на непрекъсната линия и знае, че ще си понесе наказанието за това. Когато обаче решава все пак да го изпревари, шофьорът първоначално не му позволява и започва да криволичи и по двете ленти. Ангел се спира, но опитва пак. Тогава водачът уж го пуска, но изравнен с него го удря странично и Ангел намалява скоростта, за да се задържи. 

След като записът спира, мотористът, който кара заедно с Ангел - Милен, с жестове с ръце се опитва да спре шофьора. Той обаче удря и него отзад, в регистрационната табела. Това успява да види Ангел, това разказва в последствие и Милен.

"След като ме удари, моят мотор не можеше да ускори, не вдигаше повече от 3000 оборота. Тръгнах да търся Милен, защото бях сигурен, че е паднал след удара, че е някъде по деретата. Стигнах до една чешма, където шофьорът на Голфа е обърнал и е минал покрай мен, но аз не съм го забелязал, имаше много коли. Там, на пътя за Сандански, засича нашата приятелка Неда, която караше последна и влиза в нейното платно, опитва се да изплаши и нея. После влиза в тунела на Кресненското дефиле, където удря и една кола", разказва Ангел.

От многото сигнали на 112 полицията се намесва и задържа водача на Голфа.

В ареста Ангел го пита защо го е направил, а шофьорът, напълно спокоен и невъзмутим му отговаря "Всеки ден умират мотористи!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България - държавата на джигитите!
74
0
 
2
 
! Отговори
fr преди 9 години
До s2000Да, аз съм безгрешен на пътя, спазвам стриктно всичко и точно по тази причина имам право на претенции и да съдя.
73
3
 
0
 
! Отговори
12345 преди 9 години
Ха да познай някой, моториста от ляво или отдясно изпреварва. Щото аз не знам
72
2
 
4
 
! Отговори
s2000 преди 9 години
Всички вие (99%) от коментиращите по-долу мили съграждани, сте ДОКАЗАТЕЛСТВОТО на твърдението,че всеки 3ти в България е с психични отклонения!!!На клипа се вижда съвсем умишлен опит за причиняване на катастрофа, а вие казвате,че мотористите били виновни. Вие безгрешни ли сте на пътя?? Какво? Не сте изпреварвали на забранена маркировка ли? Или в града карате с 50 ли? Нищо не става от вас...НИЩО! Заслужавате си жалката съдба!
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дамникой моторджия не кара до банкета-всеки блеок ще те затисне,и ще те искара извън пътя! щом си с мотор(не говоря за мотопеди)трябва да си отстояваш мястото,защото ще си изпатиш лошо....
70
7
 
3
 
! Отговори
дам преди 9 години
А мотора не трябва ли да се движи в дясно до банкета на 50см от лентата????
69
8
 
4
 
! Отговори
укс преди 9 години
До Анонимен А ако голфа заобикаля камъни по пътя или някаво препятствие?А мотора не трябва ли да се движи в дясно до банкета на 50см от лентата????
68
18
 
5
 
! Отговори
укс преди 9 години
Приятелчетата на мотористчето,са се правили на велики и са издразнили човека в колата.Не виждате ли колко нарушения прави когато изпреватва иначе са будни граждани.Вас ако ви спират като ви препречват пътя няма ли да побеснеете??? замислете се???мотористите са за актове а не голфаджията.
67
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Днес един моторист в Люлин 3 е убил свой приятел/пътник на задната седалка/ при поредната ИДИОТСКА катастрофа, причинена от него!!!!
66
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че онзи с голфа е за убиване спор няма, ама и нека тези *** с мотори не се правят на утрепани калинки, като искат да се самоубиват прав и път, но поне да не създават проблеми и опасност на нормалните хора.
65
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егоцентризъм в огромни дози и от двете страни.Мотористите , получили сте добър урок.Внимавайте , по българските пътища се движат и по-луди от вас.Ако не ви е мил живота, продължавайте в същия тон.
64
1
 
0
 
! Отговори
do pak pitam преди 9 години
a sega razbrali koq etnost
63
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези четирима мотористи, които са се движили в група, с превишена скорост, трябва да им отнемат книжките завинаги.
62
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама и е нагъл този - извършва куп нарушения, ама голфа му бил виновен.
61
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тази група от 4 мотористи бяха спазвали Закона за движение по пътищата, нямаше сега да се репчат по всички телевизии. Те са виновните в случая.
60
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията е доста неясна. Единственото ясно нещо е, че мотоциклетиста е в две нарушения.
59
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с мотора какво иска? Изпреварва на забранено място, при това с превишена скорост. Да се трепе сам, а не да трепе и останалите.
58
14
 
14
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Този моторист си е в нарушение и то по начин застрашаващ останалите участници в движението. Дали шофьора на голфа е в нарушение, не мога да кажа - много прилича на заобикаляне на дупки по пътя и ако се е движил с максимално разрешената скорост, не би трябвало никой да го изпреварва, а ако някой го изпреварва с превишена скорост, сам трябва да си носи отговорността за това. И мен достатъчно много са ме тормозили такива мотористи, така че нямам никаква симпатия към тях.
57
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията е ясна, има и видео, което показва по неоспорим начин, че шофьорът на голфа извършва опит за убийство или поне за нанасяне на тежка телесна повреда. Въпросът е какво ще направи прокуратурата и съда, ще има ли последици или това ще е поредното българско безумие, което ще остане ненаказано. И стига с това "те са мотористи, заслужават си го", само показвате ниска култура.
56
3
 
10
 
! Отговори
КАТ преди 9 години
всички участници са за отнемане на книжка завинаги и други адекватни последствия. А в ПДП да се въведе наказание за мерене на неясно какво по пътищата. На едни моторът не вдигал повече от 3000 оборота, с книжка на от 3 години, на друг осевата пречела, трети кара голф-а като каруца на нива без да се сеща, че е по-тежък и на четири колела и т.н. - мен като ме изправарват гледам на стоя надалече, явно е че не са наред, понякога