Асфалтът не се яде, но създава много работни места!

Шефът на АПИ съгласен, че цената на винетката не стига за перфектни пътища
Обновена: 18 апр 2015 13:31 | 18 апр 2015 11:21, Веселина Йорданова
201
Асфалтът не се яде, но създава много работни места!
Лазаров и Павлова на проверка. Снимка: БТА

Общо около 200 млн. лв ще бъдат отделени тази година за рехабилитация на пътищата, съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров пред Нова телевизия.

По думите му парите, които се отделят за пътищата, са прекалено малко при положение, че в държавата не е изградена и не е довършена инфраструктурата във вида и обхвата, който трябва да има.

Още по темата
Лазаров коментира, че южните региони в страна изпреварват северните, защото в първите комуникацията, инфраструктурите са много по-добри.

„Пътят е работа, колкото и да казвате, че асфалтът не се яде, той създава много работни места. В строителството на една магистрала участват не само фирмата, която изпълнява строителството, но и източниците на материалите, подизпълнителят, работната ръка”, добави той.

„Финансовият министър вчера правилно каза, че няма как с 67 лева за винетка на година да имаме магистрали в перфектно състояние. Мнението ми за цената на винетките е почти аналогично с това на министъра на финансите Владислав Горанов”, обясни инж. Лазаров, но не посочи колко според него трябва да струва винетката.

Според него от април до юни - юли ще са готови ремонтите на пътната мрежа към морето. „Състоянието на тези отсечки е наистина ужасяващо и хората, които пътуват, го виждат”, смята шефът на АПИ.

Директорът на пътното ведомство твърди, че не се краде в пътностроителния сектор. „Ако се краде, то реално няма какво да се слага на пътя. Защото строим десет пъти по-евтино от една Германия”, сметна Лазаров.

Според него „един камък струва при нас на същата цена, както и в Германия, но пък поне 6 пъти по-ниски са разходите за труд”: „Затова изграждаме по-евтино, но няма как да се взимат пари под масата, има конкурси”.

Той призна, че взема 2 000 лв. заплата, но пък карал добра не само служебна, но и лична кола: „Работил съм преди в частния сектор. Не съм работил в пътния сектор, не лобирам за такива фирми”, увери Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: АПИЛазар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Balakov преди 8 години
Nai vaznoto za edna ikonomika sa patishtata.Na dosta carvuli im e nevazmozno da go proumejat.
41
0
 
6
 
! Отговори
Idva Koleda преди 8 години
Така като те гледам, ти ядеш всичко свинчо герберски!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голямата заблуда е, че България има плосък данък. Данъчната тежест върху хората с ниски доходи е почти 50%, а се опитват да я направят и по-висока. В същото време данъчната тежест за хора с високи доходи няма и 11%. Странна е логиката герберска, ама като са алчни крадци и достойни внуци на обиращите мандри, така ще е.
39
1
 
6
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Група от масони начело с свинаря Георги Гергов , който уби 5 души при разрушаването на неговия хотел предлагат: Да не се правят никакви ремонти или строежи докато БСП не се върне на власт и техните фирми да поемат задачите , защото сега много обедняха . От Позитано 20 са дадени съответните указания за опорни точки , които четете всеки ден от червените ***. Въобще най добре е Държавата да спре да функционира докато БСП не са на власт .
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, може с 67 лв. на година да се потдържат пътищата и с данъците, които плащаме за автомобилите. За целта обаче трябва да спрете да ги преразпределяте за изплане на социални помощи на тези дето искат да ни правят на кайма...!
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какъв *** е този асфалт.Асфалт не се яде. Истина е.Какви работни места очаквате на асфалта?????Липсва икономика за да използва тази инфраструктура.Стига сте се перчили с тези магистрали, създайте работни места в реалното производство.Стимулирайте младите да остават ту и сега, а не да скитат немили недраги в чужди държави.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ABSOLUTNA LAGA,KOLKO OT TEZI 200 MIL. SHTE OTIDAT VAV FIRMITE NA GERB.
35
1
 
3
 
! Отговори
faculteto fashion преди 8 години
bulgasrkite prirodni izkopaemi i resursi ot bulgarskite teritorii sa si nashi ujkim, ama kato kopnem da si vadim jilezo, vaglista, darvo, zlato za zabite i za grivni na na krakata i da si pravim bulgarski karuci ot jilezo i...hop udriat ni po racete... koi ni udria po racete i zasto?! :))))nali si e nashe bulgarsko zlatoto - i nie iskame da pravim novi veliki moderni bulgarski shediovri za L'ouvrierto - da pechelim i nii pari tuka...da karame posle i nie konete v london na razhodka :))))
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите били малко за ремонта??? Да се вдигне цената на винетката?!?!?Колко милиарда се откраднаха от правителствата досега? Няколко десетки!!! Ето къде са парите за инфраструктура, здраве, образование; икономика и т.н. Огромната част от хората са бедни, една малка оцелява и още една която краде и живее в лукс и охолство. Къде са парите от КТБ? Краде се безумно и народа ли трябва да ги плаща дрогарю Борисов??? До кога???
33
13
 
6
 
! Отговори
работник-строител преди 8 години
Чудно ми е защо червените *** се занимават с пътища. Нали асфалт не се яде. Оставете културните и умни българи да се погрижат за магистралите . Станишев и Орешарски по един пирон не са забили . Като има келепир защо не направиха ремонт , а оставиха дупките да се избият хората .
32
6
 
5
 
! Отговори
Турист преди 8 години
До Анонимен 54Ти откъде се пръкна такъв неграмотен бе, ***? Освен опорни точки, трябва да ви учат и как да пишете грамотно на родния си език, че с тая шльокавица, само излакате Партията.
31
2
 
14
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Разбира се, че е много по-добре да изсипем едни два милиарда в пътища, отколкото да ги даваме за някакви си пенсии или пък да вдигнем малко заплатите в най-бедната държава в Европа, пък и не само в Европа вече....Плюс това комисионните стигат до хубаво двуцифрено число, или както Бай *** беше казал:" Келепир има в тази работа, КЕЛЕПИР!"
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как една треда да са пенции, една трета да се занимават със строителство и една трета да праят електричество - някой требе и да работи!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪПРОСЪТ НЕ Е ДА НАХВЪРЛЯШ АСВАЛТА В КАЛТА А ДА СЕ НАПРАВИ КАЧЕСТЕНА ОСНОВА И КАЧЕСТВЕНО ПОКРИТИЕ. ПОКАЖЕТЕ МИ ЕДИН ОТ ТЕЗИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА КОЙТО РАЗБИРА ОТ СТРОИТЕЛСТВО НА ПЪТИЩА? 30 ГОДИНИ СЪМ РАБОТИЛ КАТО ИНЖЕНЕР В СВЕРАТА НА ПЪТНОТО СТРОИТЕЛСТВО. МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ СМЕ Я ПОСТРОИЛИ ПРЕЗ 77 ГОДИНА ДО ПЛОВДИВ. БЕЗ РЕМОНТ ИЗДЪРЖА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ. НО ПРЕЗ ОНОВА ВРЕМЕ АСВАЛТА И ОСНОВАТА БЯХА КАЧЕСТВЕНИ. СЕГА ГИ ГЛЕДАМ КАКЪВ АСВАЛТ ПОЛАГАТ КАТО БОЗА. А ОСНОВАТА Е КРЕХКА КАТО ЮВКА.
28
7
 
5
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 8 години
до АТАКИСТКолега, Волен каза че щял да вдига заплатите и пенсиите, но нещо се закучиха нещата. Вчера се върна от Русия, но пак не са му дали рубли (пари), понеже навремето много плюеше по руснаците, когато списваше дописки във вестник "Демокрация".
27
10
 
4
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Колега, вече раздват ваучерите за почивка в Крим. Мини през централата да си вземеш.
26
0
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Затова изграждаме по-евтино, но няма как да се взимат пари под масата, има конкурси.ЕТО ТОВА МЕ РАЗСМЯ!
25
5
 
10
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Господа управляващи, след като не може да намерите пари за здравеопазването, образованието, пенсиите на хората, за строителство на пътища и за всичко останало, така, че България да бъде една нормална държава - подайте си оставката !Отстъпете на нови хора да ръководят тази държава !Имало е времена, когато парите стигаха за всичко. За малка държава като България не е трудно това да стане пак.Ние сме, колкото един Крим за Русия ...Братушките пак ще ни помогнат, както ни помагаха 45 години !
24
1
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"Асфалтът не се яде, но създава много работни места!"И пълни още повече джобове на "управляващите" ни мафиоти.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това ли е толкова качествено строителството на ГЕРБ-ерите? За да създават работни места и да крадат с всяка обществена поръчка.