Асфалтът не се яде, но създава много работни места!

Шефът на АПИ съгласен, че цената на винетката не стига за перфектни пътища
Обновена: 18 апр 2015 13:31 | 18 апр 2015 11:21, Веселина Йорданова
201
Асфалтът не се яде, но създава много работни места!
Лазаров и Павлова на проверка. Снимка: БТА

Общо около 200 млн. лв ще бъдат отделени тази година за рехабилитация на пътищата, съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров пред Нова телевизия.

По думите му парите, които се отделят за пътищата, са прекалено малко при положение, че в държавата не е изградена и не е довършена инфраструктурата във вида и обхвата, който трябва да има.

Още по темата
Лазаров коментира, че южните региони в страна изпреварват северните, защото в първите комуникацията, инфраструктурите са много по-добри.

„Пътят е работа, колкото и да казвате, че асфалтът не се яде, той създава много работни места. В строителството на една магистрала участват не само фирмата, която изпълнява строителството, но и източниците на материалите, подизпълнителят, работната ръка”, добави той.

„Финансовият министър вчера правилно каза, че няма как с 67 лева за винетка на година да имаме магистрали в перфектно състояние. Мнението ми за цената на винетките е почти аналогично с това на министъра на финансите Владислав Горанов”, обясни инж. Лазаров, но не посочи колко според него трябва да струва винетката.

Според него от април до юни - юли ще са готови ремонтите на пътната мрежа към морето. „Състоянието на тези отсечки е наистина ужасяващо и хората, които пътуват, го виждат”, смята шефът на АПИ.

Директорът на пътното ведомство твърди, че не се краде в пътностроителния сектор. „Ако се краде, то реално няма какво да се слага на пътя. Защото строим десет пъти по-евтино от една Германия”, сметна Лазаров.

Според него „един камък струва при нас на същата цена, както и в Германия, но пък поне 6 пъти по-ниски са разходите за труд”: „Затова изграждаме по-евтино, но няма как да се взимат пари под масата, има конкурси”.

Той призна, че взема 2 000 лв. заплата, но пък карал добра не само служебна, но и лична кола: „Работил съм преди в частния сектор. Не съм работил в пътния сектор, не лобирам за такива фирми”, увери Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: АПИЛазар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Поредното журналистическо фелацио направи Дияна Найденова на ГЕРБ !Уж задаваше неудобни журналистически въпроси, но всъщност даде чудесна възможност на гробарите да оправдаят безхаберието си заради, което по Великден се образуваха тапи по републиканските пътища.Асфалтът не се яде, но от него се краде !Краде се най-бързо !Затова ГРОБ се хвърлиха да правят пътища, а не да спасяват народа от изчезване.Тия евтини проститутски журналистически номера, които ги прави Найденова не на нас ! :)
21
0
 
3
 
! Отговори
varna преди 8 години
Kak na vas vse ne stigat parite za da zastroite edna magistrala sofiq-varna...67 lv malko li vi sa!!!!!elate tropkite da vi dam i moje shte vi svyrshet rabota
20
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак сте недоволни комунята, че нещо се създава... По-добре като при Орешаро банки да фалират.... *** народ...
19
5
 
4
 
! Отговори
цъвнал герп преди 8 години
аз смиатам че триабва дасе забрани на *** да използуват инфраструктората която изгради г-н Борисов
18
3
 
8
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Герб=Бойкомунузъм
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26 Анонимен:И що да са ***?
16
0
 
19
 
! Отговори
Тъпанари такива преди 8 години
..как ще ви стигат парите, искате всичките фирми по веригата милионери да станете за две години- ***'нари такива! Всеки втори дето познавам и се занимава с пясък, асвалт или пътища ми се хвали к'ви гърди си поставила жена му или детето му къде в чужбина учи - смотани лакоми гъ'зове! Хванете си по едни 50 км - поддържай ги (режи трева и клони, запълвай дупки, почиствай канафки, рини сняг) и стани милионер за 5-10 години, ама така на юруш- е смешно и тъжно!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Не съм съгласаен пък преди 8 години
Да бе да, докато се работи на парче нямам как да ви стигнат парите. Тя и жена ми пазаруваше каквото и се иска или където я влечеше и все не и стигаха парите..ама въведохме планово харчене :) Така и при вас: 1.Оправете жп транспорта и тирове почти да не преминават през държавата а само по жп платформите! 2.Полицаи на всеки 100 км и да спират тези с гърмящи ауспуси, тези които са претоварени, тези които за неукрепени и глоби, глоби, глоби. 3. Винетките никой не е правил разбор че глави ще хвърчат
14
0
 
14
 
! Отговори
Ей, Акълии бре! преди 8 години
Ей, лазаре нема инжинере направо лазаре що говориш глупости? Кви работни места създават магистралите? За работниците на фирмите изпълнители да но за Народа НЕ!!! За Народа работа създават заводи фабрики земеделски стопанства... и др. А питай де питай оня костов приватизацията.... Как излъга Народа Български как щял да разруши всички социалистически заводи и ще построи нови Демократични заводи Западни... А питайте го да каже!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как все тия като дойдат на власт и асФалта все захапват!Един завод не направиха постоянно да се работи ,а не сезонно
12
2
 
10
 
! Отговори
художника преди 8 години
67лв. за винетка били малка сума??? Само леките коли ли рушат шосетата? Що не се огледате в КАРУЦИТЕ, Тракторите с ремаркета, ТИРовете, Рейсовете, Автовозите???Както е тръгнало, ще сложите винетки и на Колоездачите.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Създава работни места - след една година още повече ще създаде, за кърпежни и ремонтни дейности. Догодина - още повече. До 2025 година плана на герберасите е цялото население да работи по магистралите.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на кого ги създава тези работни места? защо като завършат отсечка. започнат следващата и още преди да е готова предната пак е за ремонт???хвърля се прах в очите на хората че се прави нещо но реално..нищо...магистралата работа не създава, заводите и предприятията ги създават ама вие ги убихте всичките!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Разполагам с едно нещо дето и то не се яде ама бая работи .....ако искаш може да ти демонстрирам !
8
1
 
13
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Лилянооо , направете ги един път тези магистрали и да не мръднат 20 години ! Не само да замазвате положението да има догодина пак да лапате мангизи от ремонти и глупости ! Офтико !
7
1
 
13
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Е добре бе хора на вас тази 4+1 коалиция харесва ли ви, на мен не !
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лили-Срутището оправя пътищата на родината.
5
3
 
10
 
! Отговори
kok преди 8 години
нито работа създава нито пари нито ядене ама е най лесно пускай валяка и асфалтирвай пък после по новините втълпявай че е полезно
4
2
 
19
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Ха-ха работни места. Говорим за батко и братко. Вашите фирми ще създават работни места съответно на ваши си хора и то не много голяма група от хора, сигурно могат да се съберат в два автобуса. Само че нито аз нито баба ми ядем асфалт. Обвинявахме Станишевци и компания че са батко и братко ама такова чудо като ГЕРБ + РБ няма, ще ме извинявате при БСП беше по-добре !
3
2
 
16
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ за затвора преди 8 години
Добре ама защо при Вас все намаляват работните места? Безработицата расте? А населението намалява? Няма заповед от ББ ли за обратното или ЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕе