Обещават забавления за туристите на круиз

Подобряват и бързината на интернет на борда
Обновена: 18 апр 2015 10:33 | 18 апр 2015 10:32, Веселина Йорданова
6
Обещават забавления за туристите на круиз
Снимка: архив, Ройтерс

Повишено е качеството на забавленията на туристите по време на пътешествията по вода с пасажерски кораби, каза за БТА Илиян Иванов, председател на Българското круиз общество.

През тази година, например, има увеличен брой на нови хитови мюзикъли, забавления, игри.

Новост на корабите е и суперпродукцията "Присила: Кралицата на пустинята".

Друга тенденция е значителното подобряване на качеството и бързината на интернет на борда. Някой круиз линии вече доближават скоростта на свързаност с тази на брега и то на значително по-ниски цени от предишни години, каза Иванов.

Той информира, че пътешествията по вода с модерни пасажерски кораби посещаващи интересни дестинации, се превръщат все повече в норма за ваканция за растящ брой хора и от България.

Храната, храненията в заведения на борда и гъвкавостта в организацията са друг елемент на новости. Все повече ще изчезва моделът на стандартизираните по-ранна и по-късна смени за вечеря. Настъпва времето всички гости самостоятелно да избират времето, масата и приятелската си компания, с която да се хранят.

Очаква се още по-голямо предлагане на ястия, свързани с различни диети: без глутен, без сол, без захар, вегетарианска кухня, веган, кошер, био и други, добави Иванов.

По думите му при маршрутите на корабите също започват промени, но поради по-сложното планиране, нововъведенията там ще са налице най-рано през 2016 и 2017 година. Новост ще е по-дългият престой на някои кораби в определени портове, дори пренощуване за цели 2 нощувки на едно място. Идеята е да се даде повече време на пасажерите да разгледат съответната дестинация и забележителностите й.

Директорът на Пристанище - Бургас Деян Димов съобщи, че през тази година в пристанището са планирани 31 посещения на круизни кораби с 47 740 пасажера, което е 10 процента ръст спрямо 2014 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: круиз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Моме, а за такива като нас ще има ли нещо по- така?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионерски клубове. Само дето нашите пенсионери не могат да си го позволят.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българско круиз общество....а?Организация с идеална цел,''искам да съм фактор'' нещо....