Два града въстават заради прегазения Петьо

Пловдив и Панагюрище искат висока присъда за Пламен Пъков
21 апр 2015 09:06,
33
Два града въстават заради прегазения Петьо
Протестът в Панагюрище преди дни Снимка: bTV

Жители на Панагюрище излизат днес на протест заради прегазеното 6-годишно дете.

Малкият Петьо стана поредна жертва на високата скорост, прегазен от известния с увлечението си към нея местен бизнесмен Пламен Пъков.

Жителите на града са против текстовете от закона, които предвиждат до 6 години затвор за убийство на пътя.

Още по темата

Близките и семейството на детето настояват за поне 10 години затвор и доживотно отнемане на шофьорската книжка на Пъков. Започват и подписка.

В същото време в подкрепа на семейството на малкия Петьо на митинг излизат и пловдивчани. Тази вечер в 19,00 часа те се събират на площад "Съединение" с искане на справедливост за убийството на 6-годишното момче. Хиляди са заявили присъствие в социалните мрежи.

С протеста се цели промяна на несправедливото законодателство в страната ни. Организатори са Фондация "Безопасни улици от Валя". В Пловдив вече има и подписка срещу шофьорите убийци.

44-годишният бизнесмен прегази малкото дете малко след 20.00 часа на 14 април, докато момченцето карало колелото си. Шофьорът бе задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
До художникаКакъв ад какъв рай бе ??? Хубавото дете е на 2 метра под земята.. Ти май чакаш бог да те оправи. Ама понеже не съществъва затова те оправят тези от парламента. Време е за груб и масов национален протест. Никой няма да ни помогне ако не си помогнем сами !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При добро поведение или достатъчно пари, ще излезе след 4 годинки! А детето нама кой да върне. В България толкова струва човешкият живот. Плюя на цялата законодателност и управници!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пъков в пъкъла.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До набюдателАло, ти мислиш ли, че навремето ние не сме карали колела чак до съседните квартали и общини и нямаше такива случаи!?!?1? Не казваме че родителите на трябва да пазят децата си, но тук в България от безнаказаността, свободията, корупцията и управлението на държавата от мафията през последните 25 години резултатите вече са налице!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До набюдателВ НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И НА ОБЩЕСТВОТО!!!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уродът трябва да се линчува! Да се оваля в катран и перишина, после перушината да се запали, да се изгаси, да се залее с бензин, пак да се запали, пак да се изгаси, да се изкъпе с киселина, да се реже на филийки...Само така маймуняците като него ще се стреснат и ще загреят, че ако искат да рискуват собствения си жалък живот това не значи, че имат правото да рискуват живота на нашите деца!!!
13
3
 
15
 
! Отговори
художника преди 8 години
Каквото и да пишете, детенцето е в Рая, а ние сме в Ада и продължаваме да пържим в собствената ни глупост и егоизъм!!!
12
24
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Отговорност за детето носи родителя до навършване на пълнолетие!Не може да го пуснеш да кара колело по международен път или улица и да очакваш някой друг да го пази.Недопустимо е такова поведение!!!Пазете децата това е отговорност на родителите!
11
0
 
19
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
"Кратун " е прав , не лепете по пътните знаци , моите съболезнования . За убиеца решението е едно - да се надупчи тялото му с олово и ще се спестят излишни разходи на държавата и по важното е , че ще бъде" ВЪЗПИТАТЕЛНО " за другите джегити !
10
2
 
18
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
хора за едни сватба за други брадва!!!За един човек убил 1 лице и трайно увредил друго до живот застанал пиян зад волана няма нито 1 час арест и на всичкото отгоре е лецето на кампанията не карай пил се измъкна!!!Къде бяхте тогава защо не ви пукаше а сега искате да съдите човек който не е употребил алкохол и е причинил смърт по непредпазливост!!!Не го защитавам а питам защо мълчите като и максим ставински и иван христов лицата на кампанията НЕ КАРАЙ ПИЛ СЕ НАТРЯСКАХА И УДАРИХА ПИЯНИ!!! ЗАЩО ,,,,,
9
2
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Защото сегашната система за хващане на на нарушителите е напълно компрометирана. Шофьорите знаят къде има камери и къде са местата за полицейските патрулки, съответно там намалят скоростта, а двадесетина метра след това отново газ до дупка. Пътна полиция трябва да е навсякъде с цел изненада за убийците на пътя. Глобите за констатирано нарушение трябва да са яки и според имущественото положение, с отнемане на книжката за определен период от време и завинаги при повторно нарушение и т.н. ....
8
0
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Моите съболезнования към близките на момчето, .... но върху пътни знаци и указателни табели е забранено да се лепи каквото и да било. Дори има предвидена глоба за такова нещо. Изразявйки скръбта си, недей да застрашаваш чужд жиот. Пътните знаци не са украса.
7
1
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Няма да има оправия без крути мерки от страна на правоохранителните органи, както и без такива, насочени срещу корупцията сред същите тези органи. Трябват и сериозни законодателни промени. Трябва да се даде възможност на пътна полиция да да заснема на всички места и където намери за добре по републиканската пътна мрежа...
6
0
 
30
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Не пишете измислици - казва се Цветан Пъков и кво всички му слагате тази титла "бизнесмен" - разбирам да беше инженер, доктор, професор, а той е обикновен панагюрски ***...
5
36
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 8 години
Вай,вай ,ква герлотия за тоя Петьо. Само защото е каурче се вдигна целият шум. Сигурен съм ,че ако се казваше Шефрет например даже не по телевизията ,а в регионалният вестник нямаше да го напишат.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветан , Цветан Пъков ....
3
2
 
27
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
вместо протести да го бяха линчували, щеше да има доста повече полза.
2
1
 
26
 
! Отговори
СТОП на убийците! преди 8 години
Най-малко 20 години затвор за тоя рецидивист на пътя с десетки, а може би и стотици нарушения на ПДП! Да го осъдят на 20 г. затвор без право на обжалване, иначе убиеца ще излезе за уж добро поведение след 3-4 години! Наистина хората трябва да се вдигнат на протести до дупка, докато се прочете присъдата, иначе ще го бавят това дело, докато минат години! И няма да се учудя, ако нашия изобщо некорумпиран съд накрая заведе дело срещу неизвестен нарушител! Тоя филм многократно сме го гледали!
1
0
 
6
 
! Отговори
Трендафил преди 8 години
Извършителят на престъплението не се казва Пламен!