Проклятие ли са лесните печалби...

Препоръки от психолог за бъдещи милионери
22 апр 2015 16:01, Петя Славова
16
Проклятие ли са лесните печалби...
Снимка: Булфото

Да спечелиш от тотото невинаги е добър шанс за човека. Оказва се, че вместо сбъднати мечти, мнозина с този късмет са преобърнали живота си с главата надолу.

Причините, според психолога Рада Наследникова се крие в това, че хората често пускат фишове с идеята да спечелят, но ако наистина това се случи, те преживяват пълен шок. "Това е много значимо събитие в живота им. Проблем е на нашия ум", обяснява експертът пред bTV.

Естествено, няма точна формула за това как реагира човек при подобна новина, казва още специалистът. "Някои могат да съберат мислите си и да са по-спокойни, но други са в състояние на шок". Често подобна новина може напълно да замъгли преценката на спечелилия и той не действа по предварително направените си планове.

Има противоречиви изследвания. За някои хора печалбата е подобрила живота, за други е драматично събитие и те напускат работата си, развеждат се или влошават отношенията си с приятелите си.

Оказва се, че подобно хубаво събитие, може да събуди у човека несъзнавана вина. Късметлията може да съботира щастието си като изхарчи парите, като ги загуби или дори започне да злоупотребява с алкохол, наркотици, за да се самоунищожи.

Може би и това е причината да се промени правилото в тотото и парите да не се дават наведнъж, а като месечна рента. Според специалиста, при разсроченото плащане се дава шанс на човека да се адаптира към новостите в живота му.

Вече има създадени професионални групи за взаимопомощ за спечелили от игри. Там професионалисти съветват човека, който се е сдобил с неочаквана сума първо да не прави нищо, а да замине за седмица-две, докато свикне с новината.

Препоръките към бъдещите милионери е да не бързат и да търсят професионална помощ, да инвестират парите си, защото очакването за печалба не е свързана само с парите, а и да накара късметлията да се чувства значим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: тотопечалби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
АКо бяха лесни тези печалби всеки щеше да ги печели
11
0
 
6
 
! Отговори
а.буров преди 8 години
Парите никого не правят ***.само му създават условие да се покаже
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнооого отдавна съм го КАЗАЛ!!Парите не са за всеки!Особено за простите *** пари не им трябват че става страшно..........
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Проклятие ли са лесните печалби..."Проклятие са... за тоя дето трябва да ги изплаща на спечелилия...
8
0
 
14
 
! Отговори
Запомнете преди 8 години
Български Спортен Тотализатор милиони НЕ раздава !!Числата се манипулират и това е видно и с просто око.Не си давайте парите залудо...
7
0
 
17
 
! Отговори
кражба преди 8 години
Само този, който е спечелил печалбата, е собственик на парите. И само той може да се разпорежда с тях. Останалото се нарича кражба.
6
1
 
14
 
! Отговори
весело преди 8 години
Смисъла да спечелиш парите от тотото е да ги профукаш бързо и яростно, след което да се върнеш към нормалния си начин на живот!Поредната простотия на тотализатора !
5
1
 
9
 
! Отговори
AZ преди 8 години
ПЕЧЕЛЯ, ХАРЧА И МЕ БОЛИ ЮРДЕКА, КОЙ КВО МИСЛИ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ УМРЕМ.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Късметлията може да съботира щастието си като изхарчи парите, като ги загуби или дори започне да злоупотребява с алкохол, наркотици, за да се самоунищожи.Може би и това е причината да се промени правилото в тотото и парите да не се дават наведнъж, а като месечна рента."Вие майтап ли си правите?? АХАХАХХАХАХАХАХАПросто можеше да си признаете, че алчната лотария не иска да олекне с няколко милиона за един ден.
3
0
 
30
 
! Отговори
хаха преди 8 години
ето и първата поръчкова статия след пълната глуспот от страна на тотото. дреме им на тотаджийте за спечелилите, важното е парата! нали трябва да се хранят *** като прасето и майката ***! ще ги дават на парче за да могат да печелят, от инфлация, от лихви, от давност...и кой знае още как! според мен това разрочено плащане е пълна измама
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха, тази статия е трепач :)кат зема милионите ще викна консултанти да ми кажат как да ги харча :)причината е ... абе кой дава толкова пари наведнъж, много ясно че разсрочено е ИКОНОМИЧЕСКИ по-изгодно!Няма драма, просто като имаш кинти можеш да си позволиш да бъдеш какъвто си искаш, без задръжки :)
1
1
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Първата Божа заповед: "Аз съм Господ Бог твой;да нямаш други богове освен Мене"