#ПейWithMe – дари стотинка на Вежди, спаси културата!

Възмутени от изказванията на Рашидов, граждани се събират на протест
23 апр 2015 09:06,
163
#ПейWithMe – дари стотинка на Вежди, спаси културата!
Снимка: Facebook

Протест под мотото #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!, ще се проведе в 18 часа пред Министерството на култура в София.

Във Facebook групата срещу министъра на културата се подписаха вече над хиляда души.

Възмутени от последните изказвания на Рашидов, гражданите ще събират стотинки за него "да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята".

Още по темата

"Нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов... Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра. Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe", пишат организаторите на протеста.

Поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийските съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което породи министерската тирада: "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви Рашидов.

Междувременно снощи и втори хорист от "Йоан Кукузел" - Стоян Малинов, който е част от хора вече 23 години, си тръгна.

Според него настроенията в "Йоан Кукузел", който е бил детската му мечта, днес са по-скоро песимистични, а колегите му са разочаровани от отношението към изкуството, но не го признават.

Той обясни, че иска по достоен начин да бъде оценен трудът им, "а не изказване на министъра на културата, че се гордее с един SMS от морето, това е смешно", каза Малинов.

Във Facebook е публикувана и снимка от плаката на Нотр Дам, обявяващ гостуването на българския хор. На него се вижда, че билетите са били по 12 евро и по 20 евро, а според културното ни министерство в катедралата е имало 1200 зрители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
koko преди 8 години
Проблема е че,нашите политици говорят преди да мислят и това е лошото.Ако беше помислил първо, г-н Рашидов нямаше да говори глупости и нямаше да се налага да се извинява.За съжаление вече е късно-време е да си ходи.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Protest ne samo srechu Vegdi,a srechu calata klika Gerb...tezi napravo ni hvarlat kam danoto...Vegdi ne e edinstenia mutragen v Gerb...te tam takiva sa vsichkite
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скулптора Вежди е един от най-бездарните скулптори. Хубаво, че поне успява да си изпира парите от кражби със скулптурките си... Не че някой вярва, че му плащат стотици хиляди левове за нискокачествено изкуство де..
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек който сам казва че не е българин е министър на българската култура! Плюс това е мутрогент! Е, това държава ли е?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***
73
1
 
4
 
! Отговори
тотьо генов преди 8 години
Това под мен е от мен , несъм анонимен !
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно и жалко е за Българската култура , такъв министър , без култура ! Но какво да се очаква от някого които казва , подобре мултак , отколкото калтак .ОСТАВКА ! , ОСТАВКА ! , ОСТАВКА ! СИКАДЖИИ И МУЛТАЦИ ВЪН ОТ ВЛАСТА !!!
71
1
 
6
 
! Отговори
Веселинов преди 8 години
До АнонименАко можеш да покажеш ведомостите със заплатите на хористите на "Йоан Кукузел - Ангелогласния", имаш два пъти по толкова, т. е. 00. От 10. ноември този хор на присъства като формация на заплата в нито едно ведомство. Като не знаеш не пиши!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВелизараА дали през това време не е получавал заплатата си като министър?
69
1
 
21
 
! Отговори
111 преди 8 години
Как хора , които нямат култура ще спасяват КУЛТУРАТА ?
68
11
 
7
 
! Отговори
Лидия преди 8 години
Имаше далеч с по-добър, ителигентен вид министри на културата предшественици ,но само вида им бе заблуждаващ,не свършиха и една четвърт от това което Рашидов прави и това трябва да се признае каквото и да ни струва,по добре признателни отколкото да отричаме истината и да казваме на черното бяло.Да не се ръководим от това кой как се казва ,какво изповядва ,как изглежда и т.н.Гледайте делата те са важните за градивността на държавата.
67
15
 
8
 
! Отговори
Велизара преди 8 години
Мин.Рашидов го каза ясно няколко пъти ,че нищо не е получавал за рекламата на страната ни в Париж.На какъв език да го каже пак,на турски ли,престанете да си измисляте и да очерняте добрите дела на един наистина добронамерен министър към Родината която за стотен път почертава ,че единствената страна която обича това е България.Престанете с простотиите си.
66
16
 
6
 
! Отговори
Роси преди 8 години
България не е под дъното ,такива като Рашидов се мъчат да ни отделят от дъното но ние *** и непризнателни не искаме да разберем какво всъщност прави Рашидов за държавата,да срамота е че не българин се старае да го направи защото ние освен да си бодем очите нищо др.неправим,а той се доказва за по-голям българин от много др.които се тупат по гърдите но не струват и една българска стотинка.Това е голямата истина,защото него го боли ,а ние се нападаме,спорим ,убиждаме и нараняваме,това е дивотия
65
18
 
7
 
! Отговори
Велина преди 8 години
Не е нормално да се протестира за щяло и нещяло.Трябва да се отсяват положителните и значими за държавата неща.А тази изложба е колосална сама по себе си и това е по важното ,защото е гордост за всички,за държавата ,а хористи винаги ще има и хорове ще се свормират все нови и нови,трябва да се подбират моментите за подобни реакции като тази на хориста ,а не да си пуска пръднята ни в клин ни в ръкав.Нали е възпитан,защо го прави тогава по този *** начин.
64
17
 
7
 
! Отговори
4 преди 8 години
Не съм съгласна с протеста и няма да се явя.Проблема е в областа на културата и мин.Рашидов е достатъчо възпитан и разумен човек за да го разреши какъвто и да е изхода от тази нелепа ситуация при която дребни душици попариха радоста ни от най доброто дело което е вършено от 25г.насам.Не се срамувам от Рашидов а от този млад човек който можеше да се резбере възпитано и интелигентно както подобавя на човек с претенции.
63
5
 
4
 
! Отговори
eunagrajdanite преди 8 години
vejdi si e savsem v red. oravahte ortalika za 1,5 efro nadnik na edin chas.:-) aide razotivaite se da si repetirate bg volkpesnite i bg volktancite da peite i da skachate v luxemburg i bruxelle v imeto na grajdanite na efropa :-)
62
28
 
7
 
! Отговори
пич преди 8 години
Кукузелковците са наи гадните *** съществували някога .
61
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е опит да се заглуши, че България бе представена в Лувъра. Типично соц. поведение. :)
60
37
 
16
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Вежди Рашидов е доказал,че е по-голям българин от много лъжепатриоти.Това ,че е казал истината в очите на някъкв лигльо ,хорист не го прави по малко добър министър.
59
16
 
5
 
! Отговори
Мавриков преди 8 години
До МимиАз и семейството ми, както и други приятелски семейства също сме на твоята позиция и вече протестирахме срещу 'Протестна мрежа'. Мирно и тихо отидохме заедно със семействата си да работим в държави, където тях ги няма, няма и да ги има. Само ако имат представа въпросните мрежовици колко хора прогониха от държавата - нямаше да се правят на патриоти и родолюбци. Водени от непогрешимия си гуру - агент 'Ивайло' и заплатени от фондация 'Америка за някои Българи' доказват, че просто са ЕРЗАЦ.