Александър e жив и здрав, бил в палатков лагер

Младият мъж едва сега успял да се свърже с майка си
27 апр 2015 15:55,
22
Александър e жив и здрав, бил в палатков лагер
Снимка: Google person finder

Българинът Александър Димитров, който бе обявен за издирване след трагедията в Непал, е жив и здрав и от три дни е в палатков лагер, сигнализира негов близък приятел в редакцията на Dnes.bg.

Още по темата
Заради затруднената комуникация младият мъж не е успял веднага да се обади на близките си, но днес все пак се е свързал с майка си, за да я успокои, че е добре.

Малко преди това бащата на Сашо -  Христо, силно притеснен за сина си сигнализира, че за последно се е чул с него в четвъртък. Той помоли за съдействие и изрази надежда от МВнР "да се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина“.

"Синът ми, Александър Димитров, изчезна след земетресението в Катманду, Непал.Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък. От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи, но там никой не вдигна в събота и неделя - бездушни чиновници", разказа разтревоженият родител.

Приятел на Александър пък публикува негова снимка и информация за него в услугата "Google person finder". "Той е с руса коса и брада и е отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду", написа Данаил в интернет.

Междувременно жeртвите на земeтресениeто в Непал надхвърли 3700 души, а пострадалите са 6944, съобщи в "Twitter" непалското министерство на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

Най-големи щети нанесе стихията в столицата Катманду, където загинаха 808 души и пострадаха 2400. В град Бхактапур загинаха 232 души и още толкова бяха ранени. Голяма част от едномилионното население на Катманду спи на открито след съботния трус, защото къщите са изравнени със земята или защото се страхуват, че вторичните трусове могат да ги съборят.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
До ДО 12Казах психично болните да си пият хапчетата!!!Къде ти е правописа на тебе бе *** я пак си виж, че ти не можеш да напишеш 2 изречения смислени!!!Тази дума не съм я учил в гимназията"МЛАКО" ще ми я обясниш ли с тези където гласуват за теб и не могат да четат "млако"!!!И всички изречения да ти започват с "Я" си най-грамотния с правописа "МЛАКО" Приемам критики, но не и от прости хора които са тръгнали да ме поучават!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
=== преди 8 години
9, а къде отиват парите, които емигрантите мъкнат от чужбинско? Не се ли изяждат и изпиват?
14
0
 
1
 
! Отговори
=== преди 8 години
13, аз му пиша за любов, той пак лудите го тресат...
13
2
 
4
 
! Отговори
ДО 12 преди 8 години
Даже не можеш и да пишеш правилно!!! Я марш в прогимназията да се научиш млако!!!
12
8
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Тук явно има доста емигранти без работа!!! чакащи все помощи от някой или да ги оправи и в голямото си свободно време натискат минуси и пишат коментари без обоснованите !!!Дерзайте но на никой не му пука за вас и вие си го знаете . И когато на някой пожелая да е жив и здрав слагате пак минуси което ме кара да ви кажа прегледайте се спешно при психиатър СПЕШОНО!!!
11
1
 
6
 
! Отговори
=== преди 8 години
Зарадвах се на тази новина със снимката, както се радва луд !Браво Сашо! Ето такива мъже обичам! Късметлии!
10
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бОли ме *** за Александър!
9
3
 
22
 
! Отговори
ДО 1 преди 8 години
Не съм в чужбина, но имам много познати които са там и само мога да ти кажа че в момента *** - Абсурдистан се крепи на парите които нашите сънародници пращат отвън! Понял?!?! Ако не са тия милиарди дето влизат в 'икономиката' ни сме живи умрели с разните измислени шивашки цехове, съпорт и кол-центрове по София!
8
11
 
6
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Интересува ме че няма лекарства за онкоболните ,интересува ме че събираме смс за болни дечица и държавата не прави нищо за тях!!!Интересува ме защо има пари за нато а за болните и страдащи хора от първа необходимост няма пари и дори ни ги пишат тези новини!!!За това няма как да помогна на някой който е намерил изхода от България а те трябва да ни помагат и в повечето случай го правят за това са заминали.
7
0
 
34
 
! Отговори
Radostina преди 8 години
Браво!!! Една радостна новина ...най-накрая.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Parvo Po tv namalo balgari a se okasa 4e ima Dobre 4e Majat se e obadil na maika si i e ok tia ot vanschno ne sa Profis.a sa vanschnia Minister da ne govorim Jupito na USA s Brillantina nai Slabia vanschen ministr
5
15
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
До БългаринБлагодаря ти от сърце, желая ти и на теб също здраве и много щастие в живота:)Сега по темата на никой не пожелавам нищо лошо ,а питам какво ги интересува Българите за някой извън България при положение че на никой не му пука за сънародниците в собсвената си държава?Какво да направи читателя освен да слага минуси на даден коментар с това ли помогнахте с нещо ?Хората не се интересуват от битови скандали или семейни проблеми!Не ни интересуват и проблемите защото си имаме наши тук в БГ.
4
11
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Е как да се размърда МВнР - да хванат самолет и да тръгнат да търсят един човек ли?
3
0
 
51
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Наблюдател,той е изпратен там на стаж.Но където и по света да е е Българин.Да е жив и здрав. И всички да са живи и здрави.Включително и ти.Успех
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за жертвите, но поне нашето момче е живо.
1
55
 
4
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Не ни занимавайте с Българи зад граница тук си имаме достатъчно проблеми