Банкерският дует "Назад, назад, моме Калино" - предупреждение

Може да има и други компрометиращи кадри в архива на Василев
Обновена: 27 апр 2015 08:50 | 27 апр 2015 08:47,
43
Банкерският дует "Назад, назад, моме Калино" - предупреждение
Снимка: Нова тв

"Целта на публикуването на клипа, на който се вижда как Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров пеят заедно "Назад, назад, моме Калино" беше да напомним, че  Иван Искров искаше да си ходи, но нямаше кой да го освободи и че му е време", заяви в "Здравей, България" адвокатът на Цветан Василев, Константин Симеонов. 

Симеонов добави, че записът бил подарък за Искров за рождения му ден, малко "на патерица". "Цветан Василев каза, че в неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България".
 
"Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да", каза още Константин Симеонов. Адвокатът обаче твърди, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни. "Персонално не мога да кажа нищо. Аз познавам Цветан Василев от септември 2014 година, но не знам какво има той в семейния му архив", заяви Симеонов.
 
На въпрос "Изключвате ли вариант да са записвани и срещите на Цветан Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ?", адвокатът отговори: "Нищо не изключвам, всичко е възможно".

Още по темата

Запитан кога Цветан Василев му се е обадил, за да разпространи клипа, адвокатът му отговори, че това е станало 20 дни преди това. "Чистотата на контактите на господин Искров е акцент в клипа. Не мога да кажа какъв е поводът за този запис, вероятно наистина е имения ден на съпругата на господин Василев", коментира Константин Симеонов.

Видеото с пеещите мъже, пуснато преди няколко дни показа, че някогашните приятели явно сега са отявлени врагове. Преди седмица Цветан Василев обяви за наличие на зависимости на управителя на БНБ Иван Искров от прокуратурата.

От своя страна Искров пък посочи, че КТБ е източена и още от есента обвинява банкера, че е изпълнил поръчка на ДПС и прокуратурата за срутването на банката.

Заради казуса оставката на Иван Искров се иска от основните политически сили, но този ход засега остава без последствия. Цветан Василев пък е в Сърбия, където очаква решението на местните власти дали да го екстрадират в България заради делото, което се води тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бля,бля,бля.В Гърция на нещастните гърци Пиреос банк опрощава кредити до 20хил евро,а тука ни пълните главите с врели-некипели.
7
4
 
3
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 5 етив грешка си братле никой не говори за 2-3 малки а според мене са 4-5 по големиа и двамата въобще не са доказани разбойници последното го решава "независимия съд"ся че некой и друг милярд го нема тва са леки подробности они така и така си ги е немало хи хи хи
6
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е, че не е коректно, но е законно. Работата е едно, личният живот - друго. Нека поне ние като граждани да дадем положителен пример и да не ги смесваме, това също не е много редно.
5
2
 
30
 
! Отговори
БАНКЕРСКА МАФИЯ преди 8 години
заедно с ДОКТОРСКАТА МАФИЯ, СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ, ЮРИДИЧЕСКАТА МАФИЯ, въобще всички ЕДНОЛИЧНИ ПРОФЕСИИ, които бяха провъзгласени от СДС за основа на бъдещата СРЕДНА КЛАСА и които са МНООООГО добре представени в ПАРЛАМЕНТА и приемат лобистки закони за кланова облага са една МАФИЯ добре и грижовно отгледана от така наречените строители на съвременна България. / КОЛОНИЯТА РБ/
4
0
 
41
 
! Отговори
ети преди 8 години
Наистина ли не виждате нищо смущаващо в сцената, това се нарича сблъсък на интереси. Все едно шеф на полицията да иде да удари две-три малки с някой нарко дилър след работно време. Не че не се случва но не е коректно!
3
10
 
22
 
! Отговори
макето преди 8 години
то па един компромат пийнали си повеселили са се голема работа ако за тва вкарваха у затворо я немаше да излезем оттам
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да ми обясни какво "компрометиращо" има от това двама пълнолетни човека да ударят по 2-3 ракии и да се позабавляват? В момента на клипа тези хора НЕ са на работа!
1
3
 
22
 
! Отговори
финансист преди 8 години
И накрая май ще излезе , че Държавата в лицето на Искров, Цацаров и оня мушмурок на МВР при Орешарски са фалирали частна банка абсолютно неправомерно .Сега са велики , но времето работи в полза на собственика Цветан Василев .