Дарение за слепи - гнили ябълки и мляко с изтекъл срок

Как незрящ ще прочете датата на производство?
27 апр 2015 12:10,
27
Дарение за слепи - гнили ябълки и мляко с изтекъл срок
Снимка: Facebook

Гавра със слепите хора в България – те получили дарение от гнили ябълки и мляко с изтекъл срок на годност. За подигравката съобщи във Facebook Анна Симова, чиято майка е незряща и също получила помощта.

Освен гнилите ябълки, които били по 4 килограма на човек, дарението включвало франзела с топено сирене с изтичащ срок на годност на следващия ден и две кофички кисели млека със срок на годност, изтичащ същия ден.
Продуктите били помощ за незрящи пенсионери с пенсия под 210 лева.

„От цялото количество ябълки нито една не става за ядене“, разказа Симова пред БНР днес. Според нея ябълките са замразявани и размразявани неколкократно. Тя смята, че те няма как да са български и вероятно са много стар внос.

„Хората си получават тези помощи с някаква благодарност, че някой им е дарил нещо.“, каза още Симова. Тя разказа и че незрящите хора са носили помощите си с торбите из цяла София.

Жената няма представа кой стои зад развалените помощи. Тя обаче е категорична, че би било истинска гавра, ако се окаже, че някой бизнесмен е дарил своите ябълки и е получил облекчение за това, вместо да ги изхвърли.

„Представете си как един сляп човек ще види срока на годност“, възмути се още Симова. Тя е категорична, че няма да остави нещата така, но и не скри, че незрящите хора са притеснени, че заради скандала може да бъдат лишени от помощите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
дарявайте хора преди 8 години
дарявайте който има възможност, нека им стане гузно на "дарителите" и защо всеки гледа от лошата страна на нещата... няма лош опит!
19
6
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Абе хора недейте така, слепите няма да могат да намерят *** и ще напълнят гащите с диария.
18
0
 
10
 
! Отговори
Беселина преди 8 години
Срамота, чоек като дарява, не означава да си изхвърли ***... Господ само вижда срока на годност и на душите и на сърцата ни. Той ще въздаде всекиму според заслуженото.
17
0
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
Стига сте се самоутешавали, че Бог ще направи нещо по въпроса ами си вдигнете мързеливите *** и направете нещо самите вие.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! Всеки си получава накрая заслуженото
15
6
 
11
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Господ, както изглежда, е доста зает с многото си дела, та позабавя възмездието към подобен род негодници... Ала все пак, не забравя: Ръката Му дава всекиму дължимото!
14
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Няма да учудя ако скоро започнат да им дават отрова без вкус и мирис... и на старците също..
13
0
 
21
 
! Отговори
ГОСТ преди 8 години
СРАМ
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как може така да се подиграват със слепите!
11
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свикнал съм да ме е срам, че съм българин,но понякога не съм свикнал достатъчно.Има ли по-долен и противен народ от нас?!?!Не мога да разбера кой ни пръкна такива ***, нас българите.
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цялата ни нация ни е долна.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не позор не отвратителни, това е далаверата на алчните на умните на богатите.Срам.
8
49
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо им няма на ябълките. Те онея без това нали са слепи голяма работа.
7
0
 
23
 
! Отговори
mda преди 8 години
Ето това е основната разлика между този свят в който живеем и онзи към който уж се стремим... Някой ден ще разберем, че помощта за тези хора е помощ за нас всички... Тазис пирала в която потъваме с всеки изминал ден не знам далище можем да се обърнем и да тръгнем в правилната посока.
6
0
 
43
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Схемата е ясна.Някой е видял, че стоката му отива зян и за да спечели поне малко данъчни обекчения е решил да я дари.И дано да е дарение, че ако се окаже, че е закупена умишлено по някоя програма, тогава отиваме пак на старата схема с корупцията и 5-кратно завишените цени.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позор ---това е отвратително......Да ви напомня,каква помощ от мухлясала царевица ни пратиха от САЩ???!!!!!!И тази помощ е същата,но явно тогава в САЩ са ни мислили за 8 мил. слепци
4
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се открие кой стои зад това и да се принуди да изяде всички гнили ябълки и да изяде и изпие всичкото развалено мляко и срине.
3
4
 
43
 
! Отговори
Омерзен преди 8 години
Един ден Господ ще накаже тези негодници. За всичко има възмездие. Да бъдат трижди проклети!
2
0
 
55
 
! Отговори
sram преди 8 години
страх от Бога нямате ли ???посягате на слепи хора , на болни , на инвалидизирани няма ли от къде да крадете идва скоро и вашето време , ще бъдете пометени - без значение - > червени , сини , зелени и т.н.
1
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мелката и сирената очевидно е злоупотреба, но ябълките на +20 градуса и за един ден могат да станат в този вид.