Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!

Случвало се е даже да заспя на стола, разказа служителка
Обновена: 29 апр 2015 14:02 | 29 апр 2015 10:40,
107
Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!
Снимка: архив Булфото

Акушерките в "Софиямед" дават по двойни и тройни дежурства. Сами ги групират, но ръководството си затваря очите, въпреки че има официална забрана за това. От преумора се случвало някои от жените да заспят на стола.

За това разказа пред "Нова телевизия" анонимна служителка на болницата, която се прочу с побоя на акушерка над новородено. Емилия Ковачева е в ареста с обвинение в опит за убийство, а няколкодневната Никол се възстановява от тежките травми.

Още по темата

Вчера от "Софиямед" пък обясниха дългото дежурство на Емилия като изключение. "Голяма част от санитарите и сестрите работят и на други места – в друга болница или хосписи. Събират си дежурствата, за да могат да работят и на другото място", обясни анонимната служителка.

Жена, родила наскоро в "Софиямед", потвърждава двойните и тройните дежурства. "Вечер виждаш един човек дежурен, сутринта - пак е на работа. Чудила съм се. Даже съм се шегувала с тях – ти пак ли си тук", обясни родилката.

Според анонимната служителка от възможността да се разменят с колеги най-вече се възползвали сестри и санитари, които не са от София. "Когато идваш от Сандански, си правиш сметка, че ще изкараш поне две или три дежурства - пътят насам и натам е по 12 лева. И аз съм работила 36 часа дежурства. Чувстваш се смазан. Има дни, в които не можеш да седнеш за пет минути или да хапнеш. Ако седнеш да си починеш на някой стол, заспиваш неволно", разказа тя.

Жената познава Емилия и твърди, че я е виждала тиха, усмихната и скромна. "Никога не съм си представяла, че може да извърши такова нещо", призна тя.

Вчера ръководството на болницата обясни, че преумората не е фактор, който да доведе до такива жестоки действия. 

"Нашата професия е такава, че нямаме работно време. Ние понякога седим 24 часа и повече в болницата, и то доброволно", коментира проф. Константин Чернев от ръководството на "Софиямед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бягайте от тая фирма.Загуба но време
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сънлив човек е опасенЗатова поставят тахографи в ТироветеНа докторите се гледа с леко окоНе оправдавам тая злощастна акушерка Днес набито бебеВчера -просто изпуснатоТо си пише"мислели,че някой го е изпуснал"
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглеца чернев под съд виднага
85
3
 
2
 
! Отговори
са преди 8 години
моля ви се ако някой от инспекцията по труда чете това да направят една проверка във фирма Кале ЕООД Сливен,но от външни хора,защото г-н Калоян Ганев е техен човек и си прави каквото иска!Работи се по 10 часа вкл.и събота!!
84
3
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
заплата на докторите там е около 3500 лв
83
8
 
3
 
! Отговори
Една преди 8 години
Заплатите на медицинския персонал са ниски, но нима има някой в тази страна, който да взема удовлетворяваща го заплата? Когато си учил за лекар, за мед.сестра или акушерка, е невъзможно да не си наясно предварително с естеството на бъдещата си работа, с приблизителния размер на заплатата си, с високите изисквания на тези хуманни професии.Ясно е,че си приел всичко предварително и не етично да караш пациентите да се чувстват виновни за твоето решение да станеш лекар, а не агроном, нали?
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софийско-седерастко-демократично частно робство.
81
7
 
19
 
! Отговори
куку преди 8 години
Вие всичките сте много отворени, ама защо не се замислите за скапаната ни държава, която прави хората си - роби. След това се замислете дали е нормално една акушерка или мед. сестра да взима 550 лв. и да дава по 36ч. смяна щото не може да си позволи 12 лева за автобуса ?! И след като си извадите главите от з**ниците, може да се опитате нещо да промените! Не защитавам никого, но никъде не видях родителите на това бебе. Къде са те?
80
16
 
11
 
! Отговори
муца преди 8 години
Аааа, видяхме ги как работят по 36 часа нонстоп тези. С юмруци в главата на 4 дневно бебенце. Пък после хората се чудят защо децата им са с разни увреждания. *** са и докторите и персоналът!
79
7
 
10
 
! Отговори
Lora преди 8 години
До Анонимен 92Абсолщтно съм съгласна с това твърдение. МНого е нелогична тазиистория с акушерката. Някой прикрива нещо в частната болница.
78
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа доктори,защо не си признаете че отдавна сте се превърнали в търгаши?Защо не си признаете че за повечето от вас Хипократовата клетва е проста *** дума,защото не ви носи приходи?Чудя се дали не завиждате на митничарите за паричките които си припечелват, а вие не можете да ги стигнете, както ние американците?А видите ли по-възрастен пациент той за вас е просто губене на време!И вие шефовете на "Софиямед" не се правете на ущипани а си признайте че експлоатирате медицинския персонал.ПФУ!
77
2
 
18
 
! Отговори
ужас и безумие преди 8 години
Софиямед е собственост на пазарджишкия бизнесмен д-р Тиков, първа дружка на кмета на Пазарджик, онзи с имението в Паталеница.
76
2
 
29
 
! Отговори
До 87 преди 8 години
Ами как ще ги "провери и санкционира", като болницата (Софиямед) е на някой големец-политик :) КОПУПЦИЯ, КОРУПЦИЯЯЯЯ му се вика на това...
75
5
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
До 80-ти с тая разлика че за лекар се учи 12 години а акушерката дори няма више а полу-више.
74
3
 
28
 
! Отговори
1+2+3 преди 8 години
Какво значи те искали да си сливат смените?! То си има Кодекс на труда. И аз правя сменни графици и знам, че се спазват определени правила за работа и почивка! Ако са представяни графици с такива смени, значи болницата трябва да е санкционирана, ако не, то значи се е работило извън официалните графици, което е нарушение. Нас /общинско дружество/ инспикцията ни скъса от проверки и се хваща за всяка запетая, а тези няма ли кой да ги провери и санкционира?!
73
6
 
40
 
! Отговори
ПАциент преди 8 години
Ужас! гинеколозите си мислели, че бебето е паднало (т.е. некадърни са по собствени признания). В другата частна болница- на четвъртия ден уведомили полицията. В държавните- майчин дом, шейново и пр. не ти дават инфо за детето, ако недай си боже има усложнения(най-вероятно, за да се покриват). Ей ЛЕКАРИ - искате да сме зад Вас, а нищо не правите за пациентите си!!!!!!! Вземете се в ръце най-накрая. Всички сме едно.
72
6
 
8
 
! Отговори
71 do 73 преди 8 години
Абе какви глупости плещиш, ти май можеш да четеш, но не разбираш написаното-писал съм не "като", а съм писал "ако"! Не съм казал че работя 100 часа, пише АКО...Човек, на който му се спи и е изтощен, ще спи, а няма да бие деца, какво не ти е ясно в написаното от мен и с какво не си съгласен? Всяка работа си е специфична, но общото е, че има по-отговорни професии, които засягат повече хора и при тях въпроса за нестабилните/неуравновесени/неспокойни хора е по-важен.
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нашата професия е такава, че нямаме работно време. Ние понякога седим 24 часа и повече в болницата, и то доброволно", коментира проф. Константин Чернев от ръководството на "Софиямед".Да, и аз мога са седя по 24 часа на работа. А от тях да работя само 2-3 :D
70
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнението ми е крайно, но ще ви кажа едно. Има професии, които не са за всеки. Просто е призвание. Не го ли чувстваш отвътре, не го ли приемаш за част от същността си, няма смисъл да се хабиш. Ако си станал лекар, съдия или полицай заради парите, значи НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО. Това са професии, където има строг етичен кодекс, висока отговорност към обществото. Просто е недопустимо това, което се случи, а тези оправдания със заплащането ги пробутвайте на баба ми. Не е това причината.
69
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тежко болна система, тежко болна България. Защо се учудваме, че младите образовани и интелигентни хора бягат в чужбина? Те просто не вярват. И с право! А новите българи ще се раждат навън. Ще тъгуват, може би, но за близките си, не за държавата!