Български синове бият майките си! За пари...

От срам възрастните не подават сигнал и до съд не се стига
Обновена: 30 апр 2015 06:47 | 29 апр 2015 21:03,
209
Български синове бият майките си! За пари...
Снимка: Reuters, архив

Зачестяват случаите на насилие на синове и внуци над собствените им майки и баби. Поводът за насилието са искания за пари, за прехвърляне на имоти, разпродажба на имуществото им, коментира пред БТА управителят на фондация "Джендър алтернативи" Милена Кадиева.

Според нея близката роднинска връзка и срамът кара възрастните хора да не подават сигнали, да не търсят помощ и затова почти не се стига до съд. Тази тема е акцентът на проект, който фондацията ще реализира, подкрепяна от Норвежкия финансов механизъм.

В рамките на проекта ще се осъществи директна работа с представители на съдебната власт и на полицията за ефективно прилагане на закона за защита от домашното насилие.

116 са случаите на хора, пострадали от домашно насилие, които са потърсили безплатна юридическа консултация за последните пет месеца, добави Кадиева.

По думите й все още има хора, които не могат да говорят свободно за това, което преживяват, и търсят контакти по телефона или интернет.

Фондацията се ангажира с воденето на безплатни дела на хора, пострадали от домашно насилие и към момента вече са образувани 13 национални и 3 международни дела. Обикновено става въпрос за хора, които нямат доходи, закрила и са особено уязвими.

Анализът на специалистите показва, че полицията много често неглижира проблема с домашното насилие, не разяснява на потърпевшите правата им в такива случаи. По думите на Милена Кадиева неглижирането на оплакванията от домашно насилие често води до т.нар. битови убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
18
 
! Отговори
Тимур преди 8 години
Няма жена да го издържа и той се вторачва в майка си, даже в баба си. Иначе ако слушаш такъв, той е най-най, готов е да раздава ум, космосът е крив.
73
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онбашиятаНямам какво да допълня, ти ме изпревари. Имам съсед, на 46 е, заедно израснахме. От малък е разглезен, нищо не му се отказваше - най-хубавото колело, новобранска 200 души, сватба 300, подариха му нова лада, тогава това беше най-доброто. Произведоха некадърен егоист. Жена му си взе децата и си тръгна. А той за нищо не става, алкохол, мързел. Но времената се промениха-баща му почина, вече започна да вдига ръка на майка си за пари. Я има, я не 7-8 години трудов стаж.
72
7
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
тия деца те са ги възпитали, няма на кого да се сърдят
71
7
 
15
 
! Отговори
ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ преди 8 години
Това са новите ни ценности--няма да се учудвате.......а скоро ще могат тия скотове да се женят за родителите си--ПАК благодарение на новите ни ценности....Идиотизма и Оскотяването са издигнати в култ,от евро-атлантическите ни господари....
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито хората,такава и държавата-***!Скоро Африка ще ни задмине след 5 години пък ще са поне с 20 пред нас!Ние сме застинали в времето на мутро-чалгарщината!
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Moq chicho pametnik ne napravi na maika si, otkradna i 150 000 lv, koito trqbvashe da si podelim s bratovched mi nasledstvo ot neq, a toi si kupi apartamen, otkradna pari ot siraci i ni zaplashva , obijda. Sega se krie i ne plasta stari zaemi. Iska nie s bratovcheda da ni osadqt i da gi platim
68
1
 
21
 
! Отговори
Да-ам преди 8 години
На някои претенциите им големи, самооценката им голяма, нуждите им големи, а акълят им малък, сърцето им малко, пък и оная работа им малка, и кво да правят? - Бият майките и бабите си за пари.
67
3
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До moiНапротив, не са били дупенце, а сега няма как да набият голям ***.
66
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми ги хвалете тия утре ще четем че ги дали на некви измамници а на децата си не дават е няма угодия.
65
20
 
10
 
! Отговори
moi преди 8 години
Биеш ги като са деца, но остаряваш и вече ти си по-слабият и трябва да се учиш на "уважение". Резултат от старата българска традиция да биеш децата си по повод и без повод, като пораснат и те ще бият, какво очаквате, мили старци. Уважение цял живот хаххаха. Не знам кое е по-лошо- да не ви поглеждат на старини, или веднъж като сте станали по-беззащитни да ви върнат тъпкано изядения "за уважение" бой. Берете си плодовете, не се учудвайте. Днешният старец е бил злобно децата си преди 40 год.
64
6
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Български синове бият майките си! Демокрацияяяяяяяяяяяяя :))) Свободааааааааа :))))
63
12
 
20
 
! Отговори
фаф преди 8 години
Храни куче, да те бие в случая. В период сме в който решаваме дали да имаме дете или не и май ще е не! Не искам някакъв бесен тийн да ми вика че ме мрази, да ми харчи парите за трева и като остарея да ми взима пенсията..предпочитам да си давам парите за почивки и коли и ресторанти.Да имаш дете, защото 'ти е време' и защото мама иска да стане баба не е причина. Този свят не е място да гледаш дете
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата има много работа сега, като оправят арменския геноцит ще хвърли ръка на другите немаловажни работи.
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До azНарода не е скапан!И аз като теб мислех така,но се оказа,че сме уникални и затова ни гонят.Оказва се,че ние сме най-стабилния народ и САЩ и Путин(Русия),изпитват ужас колко хора ногат да са началници(начЕлник) е думата.Има и хормони обаче.Някои майки раждат ей-така и после грижа нямат.Това за Българина е недопустимо!(все още)!Българин да се наричаш е страшилище за Европа все още!А това е от нашите ханове!Днес с ''К''Българина може всичко
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нaционaль''Имa ли нещо нормaлно в държaвaтa Бългaрия!''Има разбира се ; Великият национализъм.
59
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ти си достатъчно зряла да ме поискаш,да ме създадеш и накрая пак комунистите да избереш?!И после що си яла бой?!Еми ще са още много такива!!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
преводач преди 8 години
неглижира???? пренебрегва????!!!!! ох....
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХЗначи тогава е дошъл исинския капитализъм!Чистия обаче,а той е като чистия социализъм....
56
1
 
13
 
! Отговори
Х преди 8 години
Ами като няма агенция за защита на майките и бабите,но има агенция за защита на децата им и внуците им.
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как ше ми гласува за ГЕРБ и после няма да дава пенсията?!Бой бой бой!!!!Докато и дойде акъла!