Български синове бият майките си! За пари...

От срам възрастните не подават сигнал и до съд не се стига
Обновена: 30 апр 2015 06:47 | 29 апр 2015 21:03,
209
Български синове бият майките си! За пари...
Снимка: Reuters, архив

Зачестяват случаите на насилие на синове и внуци над собствените им майки и баби. Поводът за насилието са искания за пари, за прехвърляне на имоти, разпродажба на имуществото им, коментира пред БТА управителят на фондация "Джендър алтернативи" Милена Кадиева.

Според нея близката роднинска връзка и срамът кара възрастните хора да не подават сигнали, да не търсят помощ и затова почти не се стига до съд. Тази тема е акцентът на проект, който фондацията ще реализира, подкрепяна от Норвежкия финансов механизъм.

В рамките на проекта ще се осъществи директна работа с представители на съдебната власт и на полицията за ефективно прилагане на закона за защита от домашното насилие.

116 са случаите на хора, пострадали от домашно насилие, които са потърсили безплатна юридическа консултация за последните пет месеца, добави Кадиева.

По думите й все още има хора, които не могат да говорят свободно за това, което преживяват, и търсят контакти по телефона или интернет.

Фондацията се ангажира с воденето на безплатни дела на хора, пострадали от домашно насилие и към момента вече са образувани 13 национални и 3 международни дела. Обикновено става въпрос за хора, които нямат доходи, закрила и са особено уязвими.

Анализът на специалистите показва, че полицията много често неглижира проблема с домашното насилие, не разяснява на потърпевшите правата им в такива случаи. По думите на Милена Кадиева неглижирането на оплакванията от домашно насилие често води до т.нар. битови убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
18
 
! Отговори
зозо преди 8 години
Сега пуснете поредната статия как да се възпитават деца без шамари и прочее! При някои *** единственият начин да ги вкарат в правия път е с бой! Плюс казарма! Иначе-изпусната работа! Западняците са го казали-щадиш ли пръчката, разваляш детето! Но на тукашните *** и татювци на *** през ума не им минава, че трябва да си възпитават отроците! Щото са като тях! Крушата и дървото!
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е има и друго де.Тези дето слагат минуси са ми ясни,но се дава работа само на свои хора.После работодателите били лоши.Да,ама ако ви кажа,че ми спират разрешителни защото от как Бойко стана кмет на София и стана инвазия на близки до него хора,които овладяха общинските места за търговия вероятно няма да ми повярвате.Вероятно няма да вярвате,че проверките и санкциите са само за обектите,дето не са на хора от ГЕРБ.После защо младия човек не иска да работи?!Еми те го третират като престъпник!ФАКТ!
52
4
 
39
 
! Отговори
щ преди 8 години
Така им се пада. Като родят син, та все едно са хванали някого за шлифера-глезене, глезене и пак глезене. Мамини дечица - ***! Един шамар не знаят да им отперят на лигавите си **на, когато е необходимо и ето резултата! Не знам дали другаде по света мъжете са така тотално провалени от собствените си майки! Да му мислят кифлите! Не че те са по-добри-същите калтаци са! Чалга поколението-да ни е честито и Бог да ни пази от него! Лошото е, че страдат и хора, които не са ги родили тези ***!
51
6
 
7
 
! Отговори
BG IZMET преди 8 години
AGRESIATA NA TEZI MLADI CHOVECI TRJABVA DA BADE NASOCHENA KAM KMETA POPA I DASKALA NE KAM MAIKITE SI
50
1
 
20
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
в основното училище се учеше "Маминото детенце" по-късно се пишеха съчинения върху "Гераците" , " Пази Боже сляпо да прогледне" ..... и в старогръцката литература имаше един дето взел да бие родите ли те си с довода ,че като малък те са го налагали ......... Та НЕ Е ОТ ВЧЕРА НИТО Е РЕЗУЛТАТ ТОЧНО ОТ ПРОМЕНИТЕ СЛЕД 89-та
49
3
 
23
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
Пенчо Славейков :" Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "1875г.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58Сега шамарите са парични и имотни и идват по-късно!Дървиш се много-ставаш клошар!!!!
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи? Психарите в лудницата и се случват нещата.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен53Ами говориш точно за другото теле,авно или не си прочел до края,или директно си правиш изводите.Пропадане няма!Даже сега започва възход на бизнеса ми,нно е толкова дребен,че е препитание.Бизнес е голяма дума за България.Аз отгледах двете телета и съм отглеждан до 18.Нищо не съм взел,за сметка на това съм обвиняван!
45
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
видях едно малко дете ва 4-5 г, което крещеше, обиждаше и биеше баба си, която го беше извела на разходкаИ тя, милата, само си мълчеше...Аз да съм, щях да му отперя един шамар.но така се възпитават децата сега...
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми това лесно се решава. Никакво имущество и средства от родителите към децата! Сега какво става - умира родителя и хоп държавата раздава наготово неговите неща. Да не говорим, че въобще не се взима предвид дали случайно детето не е например вместо да е гледало и помагало, да тероризирало родителя си за да го убие и да му вземе нещата. А правосъдието в БГ е нямам думи! То се вижда и с просто око!
43
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бубс преди 1 часИмахме една комшийка от блока, с 3ма хаймани, продадоха апартамента, отидоха на село преди 10г, но нищо не сеят, нито имат животни..И 2мата й сина(третия се спомина) редовно я бият от край време, накрая те събра смелост, подала жалба в полицията и съда...и съда набързо осъдил синовете да платят 200лв глоба.И после...те пак я бият и викат - хайде сега плащай тия 200 лв !!!Пълен кошмар еПародия е нашия съд :(
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38Само за сведение тази крава явно те е отгледала! А примерът ти е класически модел на скотство. Едното теле като пропадне обвинява другото за некадърието си само да направи нещо в живота си. Още повече че скотството му стига до там да иска и трудно изработеното от родителите си, които и без това цял живот са го гледали и осигурявали всичко на готово. Но това е само в България. В другите държави след 18 години ако не те изритат родителите ти, те изритва държавата сам да се оправяш
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може би това е, защото в Б-ия има 90% чалгаджийско възпитание.
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млади и стари не трябва да живеят заедно след 18 като навършат младите,иначе става страшно.Може ако има семеен бизнес,или както е било едно време ниви и работа на полето(то пак като семеен бизнес),но в градовете е почти невъзможно!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашта полиция е учена основно да слухти. Социалната ангажираност при нея е хаотичен процес.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43Ама труда не е задължителен и щом държавата дава,а са под един покрив и особено в една кухня така ще е!Я да излезе на квартира да погладува и да видим?!
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългарина е тотално ОСКОТЯЛ
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е преход вече се отърваваме постепенно от стария модел.След няколко години 2020г.младите щом авършат 18 ще се махат масово и ще има уважение или раздяла,но не и насилие!!!
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива хора и народ ще бъдат изтрити от лицето на Земята