Български синове бият майките си! За пари...

От срам възрастните не подават сигнал и до съд не се стига
Обновена: 30 апр 2015 06:47 | 29 апр 2015 21:03,
209
Български синове бият майките си! За пари...
Снимка: Reuters, архив

Зачестяват случаите на насилие на синове и внуци над собствените им майки и баби. Поводът за насилието са искания за пари, за прехвърляне на имоти, разпродажба на имуществото им, коментира пред БТА управителят на фондация "Джендър алтернативи" Милена Кадиева.

Според нея близката роднинска връзка и срамът кара възрастните хора да не подават сигнали, да не търсят помощ и затова почти не се стига до съд. Тази тема е акцентът на проект, който фондацията ще реализира, подкрепяна от Норвежкия финансов механизъм.

В рамките на проекта ще се осъществи директна работа с представители на съдебната власт и на полицията за ефективно прилагане на закона за защита от домашното насилие.

116 са случаите на хора, пострадали от домашно насилие, които са потърсили безплатна юридическа консултация за последните пет месеца, добави Кадиева.

По думите й все още има хора, които не могат да говорят свободно за това, което преживяват, и търсят контакти по телефона или интернет.

Фондацията се ангажира с воденето на безплатни дела на хора, пострадали от домашно насилие и към момента вече са образувани 13 национални и 3 международни дела. Обикновено става въпрос за хора, които нямат доходи, закрила и са особено уязвими.

Анализът на специалистите показва, че полицията много често неглижира проблема с домашното насилие, не разяснява на потърпевшите правата им в такива случаи. По думите на Милена Кадиева неглижирането на оплакванията от домашно насилие често води до т.нар. битови убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При всико това хора скриват фактите, защото ги е срам. А случаите къде ги повече.
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do bimzi pomiqra ( .!. )
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се измени НПК така че ако син или внук вдигне ръка срещу майка или баба - да му се отреже ръката. Такъв "човек" не трябва да живее.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТелевизорА ако не си младеж и мйка ти е била баба ти и псува дядо ти,независимо,че те са построили къщата в която живее цялото семейство?Ако след смъртта им са ти завещали вместо на нея,явно защо част от къщата?Ако тя *** ви дели с брат ти и гледа за единия повече,защото той писка и не е отгледал дете,а ти две,но стискаш зъби и се мъчиш сам?!То не е за бой а за убиване!
10
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги е имало ***, но през последните 20-25 години в нашата странаима региони, където единствените приходи на цели слемейства са пенсиите на старите. Просто други начини за приходи няма. Повечетохора там са оскотели от алкохол, от липса на переспектива за каквото и да е в живота. Не съдете старите хора за това какво са възпитали - виновна е държаватаи по-точно онези, които унищожиха индустрията и селското стопанство у нас.
9
2
 
29
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Донякъде е като историята с телефонните измами.Нямам съчувствие защото:Тези деца защо са възпитани така?Да не би аз да съм ги отглеждал?Техните недостатъци като наследници ,са грешките на родителите им!!
8
19
 
15
 
! Отговори
Хуеавонд фриинд преди 8 години
Има синове които пращаме пари от чужбина за имат с какво да живеят. Защото допуснаха такива като Тиквата да ни управляват.
7
0
 
40
 
! Отговори
charger-co преди 8 години
вчера един клиент, възрастен човек ми сподели, че искал да си купи врата за спалнята с ключ, защото като излезел от жилището и сина му и снахата обръщали всичко в стаята, за да търсят пари....а на всичко отгоре ги е прибрал да живеят в неговата къщаГрозна работа
6
25
 
25
 
! Отговори
Това е ... преди 8 години
... плачевният резултат от 25 години дяснолиберален англосаксонски Капитализъм по американски образец, познат днес като Неолиберализъм и Либертарианство - възрастните имат имущество и спестени пари от преди 1989 година. Младите, следващата генерация са с години безработни и нямат никаква перспектива.
5
6
 
13
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
Нехранимайковци такива, какви е майка родила :))))
4
3
 
38
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Съгласна съм с 1 но за да са изтървани вина имат и техните родителиВъзпитанието идва преди всичко от в къщи. Каквото посееш това ще жънеш
3
2
 
58
 
! Отговори
бубс преди 8 години
Имахме една комшийка от блока, с 3ма хаймани, продадоха апартамента, отидоха на село преди 10г, но нищо не сеят, нито имат животни..И 2мата й сина(третия се спомина) редовно я бият от край време, накрая те събра смелост, подала жалба в полицията и съда...и съда набързо осъдил синовете да платят 200лв глоба.И после...те пак я бият и викат - хайде сега плащай тия 200 лв !!!Пълен кошмар е Пародия е нашия съд :(
2
31
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГЕРБ!!
1
5
 
76
 
! Отговори
Телевизор преди 8 години
Да посегнеш на родителите си е най-голямото престъпление! Най-малкото защото те са те създали. Независимо колко добри или лоши са били, никога не е правилно. Но всичко е и до възпитание. За съжаление българската младеж, от която съм част и аз, 90% от нея не става за ***. Изтървана работа. Няма възпитание, няма среда, няма стегната дисциплина в училище, няма казарма..