Български синове бият майките си! За пари...

От срам възрастните не подават сигнал и до съд не се стига
Обновена: 30 апр 2015 06:47 | 29 апр 2015 21:03,
209
Български синове бият майките си! За пари...
Снимка: Reuters, архив

Зачестяват случаите на насилие на синове и внуци над собствените им майки и баби. Поводът за насилието са искания за пари, за прехвърляне на имоти, разпродажба на имуществото им, коментира пред БТА управителят на фондация "Джендър алтернативи" Милена Кадиева.

Според нея близката роднинска връзка и срамът кара възрастните хора да не подават сигнали, да не търсят помощ и затова почти не се стига до съд. Тази тема е акцентът на проект, който фондацията ще реализира, подкрепяна от Норвежкия финансов механизъм.

В рамките на проекта ще се осъществи директна работа с представители на съдебната власт и на полицията за ефективно прилагане на закона за защита от домашното насилие.

116 са случаите на хора, пострадали от домашно насилие, които са потърсили безплатна юридическа консултация за последните пет месеца, добави Кадиева.

По думите й все още има хора, които не могат да говорят свободно за това, което преживяват, и търсят контакти по телефона или интернет.

Фондацията се ангажира с воденето на безплатни дела на хора, пострадали от домашно насилие и към момента вече са образувани 13 национални и 3 международни дела. Обикновено става въпрос за хора, които нямат доходи, закрила и са особено уязвими.

Анализът на специалистите показва, че полицията много често неглижира проблема с домашното насилие, не разяснява на потърпевшите правата им в такива случаи. По думите на Милена Кадиева неглижирането на оплакванията от домашно насилие често води до т.нар. битови убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
25g. преди 8 години
137, ето още един лигльо. Малко ви е боя че да оцените родителите, малко са ви шамарили че да ви се набие възпитание и уважение. Деца на демокрацията, като ти се качи на главата му купи лаптоп да се успокои ... Няма дървен господ, няма възпитание ето го и доказателството.
113
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Така са ги възпитали... майките им!
112
0
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
*** се пише все пак ,,има доста такива *** по нашите ширини ,тях ли защитаваш ?????или не ти е спокойно ,че се казва истината за селско -ориенталския манталитет на определена група от българските мъже?Испоко-навсякъде има такива *** ,само че в другите страни тези *** си понасят наказанията/но не и в Бг-то/....
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нехранимайковци бият майките и бабите си !
110
0
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
До BBBникой не ти казва ,че всички така правят ,нали,определена част от мъжете го правят.Бият не само майките си но и жените си.Казват ти тенденциите в развитието на хората .Или викаш ,да крием ,да сведем глави и да изчакаме животните да убият майките си ,само и само да не се разваля ''имиджа на бг мъжа''.Свестните мъже се знаят ,знаят че не става въпрос за тях ,*** се обиждат когато ги наречеш с истинското им име -''гаден долен мръсен *** ,недостоен да се нарича мъж''
109
6
 
5
 
! Отговори
BBB преди 8 години
Престанете с ВАШИТЕ глупости !!! Стига сте изкарвали българите ***! Има всякакви "частни" случаи, но да пишете, че всички МЪЖЕ са безхаберни и мързеливи си е направо откачена работа.Как го виждате това нещо, че в държава от 7 милиона души, 3 милиона пенсионери, 1 милион , има все още горе долу някаква работеща икономика. Стига сте изкарвали българите най-долната нация! Всеки се бори с живота както може и се мъчи да работи!
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майки,така сте си възпитали децата.Ако цял живот сте ги дундуркали,ако не сте ги научили на труд,какво очаквате като последствие?
107
1
 
15
 
! Отговори
ONASSIS преди 8 години
Майка, това е светиня.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животни бе животни!
105
1
 
12
 
! Отговори
вярно е преди 8 години
Който го мързи да работи а пък му се пий ракия бие майка си.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси морала,баси демокрацията...баси държавата.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие защо си биете ***?
102
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Добър ден ,а кварталните обикновено знаят но си мълчат и те
101
1
 
4
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
До Анонимено Доналд Дък ,скъпи паток,внучетата от мъжки пол -за тях говорим -по статистика те -мъжките Убавци пребиват роднините си .Нали МЪЖКИТЕ индивиди имат по голяма физическа сила -та по темата -внуците и синовете ,пребиват роднините си за пари.Младите внучки /за които ти говориш /те са си платени -защото вършат тежка работа все пак -да те пипа възрастен мъж е гадно ,те си заработват парите почти честно .не пребиват възрастните чичковци все пак...
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам подобен пример, на наши познати внукът им, ги малтретираше, викаше, накрая останаха и на квартира след къща и апартамент. Баба ми, този същият я обра, като им беше на гости и той и сви парите от портфейла, но тя не каза не баба му, че не и било удобно. Бабата на това момче, като види някоя позната и тя и каже, че внук и взел пари, та се извиняваше, че забравил и тя възстановяваше парите. Днес едва преживяват всичките, заради единственото внуче в тяхното семейство. Направете си извода.
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доста дъщерички и внучки не отстъпват на споменатите синове и внуци,че даже ги надминават по-жестокост!
98
8
 
7
 
! Отговори
11 преди 8 години
Е, хайде да не обобщаваме така гръмко!Подобна статия няма да чета. Заглавието е достатъчно пошло.
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ромите взимат от държавата,българите взимат от родителите си,а турците взимат от работодателя си
96
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами от как станахме много модерни и ни втълпиха, че на децата дори тон не трябва да им повишаваш, че това влияело зле на развитието им, така ще е. Защото същите тези така обгрижвани дечица един ден порастват и решават, че целият свят им е длъжен и ако нещо не стане както искат следва бой! Е, сега ще ви бият, като не сте възпитавали преди 20 години. Тъжно, но и родителите имат вина и сега си плащат за грешките.
95
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битовите скандали идват от лошият стандарт на живот в БГ !!!Щом още не са станали канибали значи може и по лошо да стане ...Определено когато ГЕРБ са на власт свалят кожите на народа и се стига до УБИЙСТВА ...