СБЖ зад TV7: Силата в медиите е недопустима!

Журналистите излизат на протест за свободата на словото
29 апр 2015 16:26,
46
СБЖ зад TV7: Силата в медиите е недопустима!
Снимка: Булфото

Ръководството на Съюза на българските журналисти подкрепи журналистите от TV7 и NEWS7 и разкритикува "безпрецедентния опит да бъде спрян ефирът им".

"Заставаме категорично в подкрепа на правото на журналистите да упражняват свободно своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани", се казва в позиция та Управителния съвет на СБЖ.

Според ръководството на съюза силови действия в публична медия са недопустими.

Още по темата

"Независимостта и свободата на словото в България са сред основните демократични ценности на съвременната държава, които трябва да бъдат защитени", обявиха още от СБЖ.

Подкрепа за журналистите от TV7 изказа и председателят на СЕМ Георги Лозанов. "Това е удар по една обществена медия", каза той. Зад колегите си застават и много журналисти във Facebook.

Междувременно от TV7 обявиха, че в 18.30 часа тази вечер всички журналисти от медията ще излязат пред сградата в знак на протест срещу нарушаването на свободата на словото.

Както Dnes.bg писа в TV7 и NEWS7 влезе съдия-изпълнител със съдебна заповед да изнесе техниката. Сградата на двете медии бе обградена от полиция, която спря служителите да стигнат до работните си места.

Въпреки очакванията сигналът да бъде спрян, двете медии излъчват пряко и информират за ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: медиижурналистиTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
40
 
! Отговори
Законът е за всички! преди 8 години
Не знам чия собственост (на Цветан Василев, Деян Пеевски или на друг играч на задкулисието) е понастоящем ТВ7, но със сигурност може да се каже, че през последните години не е имало у нас ТВ канал с по-манипулативни новини ! А къде беше СБЖ и СЕМ при Костинбродската постановка на ТВ 7, довела до погазване на изборния кодекс и до манипулиране на избирателите ? А в случая, доколкото разбираме, става дума за запор над имущество на кредитен милионер-длъжник от пирамидата КТБ !!!
19
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАХОТНА НОВИНА,ЕДИН ОТ ИНСТРУМЕНТИТЕ НА МАФИЯТА ТВ7 Е АУТ.ДПСту ОСТАНА БЕЗ ТЕЛЕВИЗИЯ
18
10
 
39
 
! Отговори
благото е платимо преди 8 години
"Заставаме категорично в подкрепа на правото на журналистите да упражняват свободно своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани"???ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРОФЕСИЯТА О.К..но има правила и защо моето конституционно право си го вменявате като неотнимаема част от упражняване на така наречената Ви професия???Така че господа журналисти и тези които се изживяват като такива ,моля насочете протеста си към онези, които са Ви създали работни места в тази медия.
17
10
 
51
 
! Отговори
Кочо Булгура преди 8 години
Значи за обикновения човечец който не може да си обслужва дълга съдя изпълнителя няма милост идва и го изхвърля на улицата , за него може ,а за някакви драскачи , псевдо журналисти и медия която преди две години лъжеше на път и под път -за тях не може !? Айде де !!!!!!!!!!!!!
16
10
 
32
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
До Защо мълчат????На мен ми харесва. Медиите, както и народа трябва да бъдат държани изкъсо от Властта.
15
9
 
33
 
! Отговори
zlatno kube преди 8 години
e pa oti generala ne prasta tam popovete, vladikata, muftiata da im se pomoli malko i da si varnat kreditite na bandata?
14
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Resil i besobrasie sa bG sa jurnslistite sa Svobodata na sloboto Dobre 4e sled 4asa bB e rasreschil ba4varova da se projavi v tv7 Tova e Gaf i sa neja saschto ne e doschla vednaga Tova e sa ostavka kafe d bila 4. 4asa trabva da 4aka bB da i kaje
13
8
 
33
 
! Отговори
zlaten pisec преди 8 години
daite da vidim kopiata na dokumentite tuka, de, mediatori li ste, djihadisti li ste, charlita li ste?!
12
8
 
38
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Подкрепям 3-ти коментар. Както казах и в другата тема ние сами сме си виновни ,че е такъв реда по който протичат този род процедури . Да бяха направили серия от репортажи тези същите журналисти които защитават свободата на словото защо аджеба така са овластени съдебните изпълнители ,а не да квякат как им пречат да си вършат работата!
11
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи има спор между кредитор и кредитополучател,има и намесен ЧСИ. Какво правят пълчищата непотребни и никому ненужни шкембеливи, нискоинтелигентни, престъпни рушветчии там? Дай им да се дуят пред студенти, майки с деца и новинарки. А за сървърите да не са пратили оня простьо рачко с отвертката,той ги разбира тея неща.
10
18
 
37
 
! Отговори
Защо мълчат???? преди 8 години
Иска ми се да чуя мнението на някой посланик - френски, американски, английски. Нека кажат, тези наши "учители по демокрация", харесва ли им това, което правителството назначено от тях прави с медиите.
9
15
 
39
 
! Отговори
кан преди 8 години
В основата е Боко
8
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ 2014Г СЪЩАТА ТАЗИ МЕДИЯ ЛЪЖЕШЕ НАГЛО! ИМА ВИДОВ ДЕН!!
7
15
 
42
 
! Отговори
КОЙ? КОЙ? КОЙ? преди 8 години
Бъчварова е умен човек и поносим PR, но е пълна нула като вътрешен министър. Трябва да си подаде ОСТАВКАТА, ако има капчица чест.Никой не може да ми докаже, че Бъчварова не е знаела, че са изпратени 50 полицейски коли срещу "опасните" журналисти.
6
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СБЖ - Свещени български животни. Свобода на мученето.
5
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещените крави журналисти са над закона. Свобода на словото на манипулацията.
4
9
 
38
 
! Отговори
има ли преди 8 години
Има ли протест за свободата на словото и в Стара Загора ?
3
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има и кадърни журналисти, но 90% от тях съзнателно си затварят очите. Писна ми от медийни сензации и много шум за нищо. Покрай това остават скрити и без внимание истинските проблеми. Къде са тия журналисти когато става въпрос за проблемите в здравеопазването, образованието или армията? Защо не вдигат врява по наболели социални и икономически въпроси? Всеки бяга от сериозните дискусии и се втренчва в клюкарски глупости.
2
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако доброволно не се подчиняват на законовите искания силовите действия са напълно допустими
1
15
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко хиената намириса задаващите се протести и веднага започна да го играе "доброто ченге"...разпоредил бил веднага да се оттегли полицията...Първо ги праща после се прави на ударен и "заповядва" да се оттеглят...