Майки се вдигат на протест заради акушерката биячка

Те искат доживотен затвор за Емилия Ковачева
Обновена: 2 май 2015 13:19 | 2 май 2015 13:15, Камелия Цветанова
111
Майки се вдигат на протест заради акушерката биячка
Емилия Ковачева. Снимка: Булфото

Майки от цялата страна поискаха доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Още по темата
Провокирани от жестокото й деяние, жените се организираха в социалната мрежа и планират протест, който ще се състои в неделя от 13.00 ч. пред Съдебната палата.

Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза пред Дарик радио Надежда Дойчева, която е сред организаторите във социалната мрежа Facebook.

„Протестът е мирен и призовава всички да се включат. Ние настояваме за максимална и ефективна присъда за престъплението, което беше извършено срещу бебе Никол. т.е. Емилия Ковачева да  бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин”, посочи Дойчева.

В София протестът ще бъде пред Съдебната палата, в Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините, обясни тя.

„В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника „Майка България”, сподели още Дойчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези гъски са наши дъщери, които ще възпитават и учат децата си на разум!И какво като осъдят тази жена на доживотен затвор? При тези условия на труд изкукуригалите ще се множат и бъдещите жертви ще са неизбежни.Напълно пропиляна обществена енергия - последиците от протеста ще са нулеви. Някой си прави реклама, явно!
25
8
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Този "протест" е част от театъра, който Софямед разиграват, с цел да отконят вниманието от себе си и да хвърлят цялата вина върху акушерката. Добре е да се осведомите кой плаща на Надежда Дойчева, за да организира този "протест".
24
6
 
14
 
! Отговори
Кърко преди 8 години
До АнонименНикой не я защитава, нека акушерката си получи заслуженото, но не съм съгласен да бъде използвана като изкупителна жертва. Софиямед са я допуснали на работа, като не са упражнили никакъв контрол, допускали са я да прави по 24 часови смени. След инцидента, въпреки, че са знаели за него, Софиямед са пратили пребитото бебе вкъщи, опитали са се да прикрият случая. Ако родителите не са били отишли Токуда, вероятно никога нямаше да знаем за него.
23
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям протеста !
22
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, като гледам, голяма част от тези майки-героини така са повредили собствените си деца /психиката им, имам предвид, от много напъване и неадекватна активност/, пък и това е за цял живот на горките им деца... Та тези същите майки кой ще осъди?...
21
14
 
17
 
! Отговори
Кърко преди 8 години
Тея овце срещу какво и кого ще протестират ? Имаме закони в нашата държава, в НК е описано кога и при какви случаи се налага доживотен затвор. При положение, че нито има извършени убийство, нито акушерката е десйтвала с умисъл да убие бебето, няма как да се наложи доживотен затвор.Какво и да си говорим, СофияМед така извъртя нещата, че хвърли цялата отговорност върху едно болно лице, въпреки, че те също са отговорни - допуснаха едно болно лице на такава работа, прати пребитото бебе вкъщи, прик
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има такива които защитават това чудовище, този изверг, ще сме на този хал! Дай БОЖЕ и на защитаващите я да пребият децата по същия начин....тогава да ги видя! И кой дава гаранции,че това дете ще е нормално някога.....едно е медицината, друго е реалността. А ако това дете остане с трайни последствия и травматична епилепсия, замисляте ли се че живата на майка му, а и неговия ще се превърне в един доживотен ад? Или така е много лесно-на чужд *** и 1000 тояги са малко!
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
твърде много фейсбук, твърде малко акъл...
18
7
 
11
 
! Отговори
Kiosi преди 8 години
Tълпата изцяло изманипулирана ! Защо никой не търси отговорност от СофияМед за това, че не упражнява контрол и е оставила едно болно лице да работи такава работа ? Как така веществено доказателство плъзна из всички сайтове ? СофияМед направи така, че си изми ръцете с една болна жена, а хората вместо да търсят истината, да оказват натиск над компетентните органи да се поразровичкат по-хубаво във въпросната болница, се занимават с глупости.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдее, тия се накърмиха и ръгнаха да правораздават...
16
9
 
17
 
! Отговори
Фетел преди 8 години
Забелязал съм от личен опит, че майките са най-големите офци. Чак доживотен затвор.... Ми дайте да я пребием с камъни ...Все си спомням за прокурорския син отнел 2 живота и сега се разхожда свободен и плюе на всички ни. Пък тая жена, която се е скъсвала от работа и наглите и шефове доктори с цел забогатяване са я експоатирали до дупка, от което е превъртяла ще я съдим до живот.... си фич бе
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са като стадо , без да е изяснена истината са готови да разпнат жената. Ами ако е невинна????? Първо намерете истината тогава я съдете. Знаете ли колко хора като тази жена ги убиват бавно и методично.Протестирайте срещу тези които ограбиха България и експлоатират като роби народа.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на протеста ще кърмят или какво...?Ще ли да искат максимално наказание. И какво да е то да я изгорят публично на клада или да я провесят на някой стълб? Вината на акушерката е повече от явна, колелото се е завъртяло и дали има или няма причина за тази агресия, какво я е провокирало и как ще я накаже обществото, предстои да научим.И защо никой не се възмущава и не се организира, когато мамите са зарязали хлапетата да щъкат на самотек, докато те са захапали цигари по кафетата и сладко бъбрят
13
1
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Докато в тази държава все няма виновни ще е така всеки ще прави каквото си иска и все ще сме на опашката.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са като стадо , без да е изяснена истината са готови да разпнат жената. Ами ако е невинна????? Първо намерете истината тогава съдете.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едва ли е единствената дето работи по 24 часа и изтрещява защо не извадят справка другите в тази болница по колко работят и направо да закриват тоя робовладелец комунистически
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позволили са й ама никой не знае че така ще станат нещата ,това не е единственния случай.
9
7
 
19
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
еййй как отклоняват общественото мнение от един битов инцидент!!!да не го е убила като онези в горна оряховица къде го топиха в кофа с вода и после във фризера?но тогава що не протестирахте при положение че е умряло? За мен тази болница е за закриване щом мъчат 1 човек да работи толкова време за да прегрее мозъка му и да се стигне до там!!!Нека да говорим за 16 мил ярда заем това е по важно
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой и е позволил да кара 24 часови смени. Той не се ли е замислил, че това е глупава идея. Може би ако не беше карала 24 часови смени щеше да е нормална
7
6
 
21
 
! Отговори
В преди 8 години
Разбира се, че трябва да има санкция за тази жена, отделно граждански иск и обзещетение от болницата, но доживотен затвор е абсурд.То не може и правно да бъде обосновано, няма предвидено такова наказание за това деяние. Доколкото знам и бебето е добре, без последствия, така че това също ще се вземе предвид при индивидуализацията на наказанието.Тези жени доказват, че мозъка изтича с кърмата /когато има такъв/