Бедните работещи българи – половин България

48% живеят в лишения, плащат сметките, но нямат за храна
3 май 2015 07:30,
215
Бедните работещи българи – половин България
Снимка: архив, Булфото

48% от 7,2 милиона души, колкото е населението на България, живеят в "материални лишени", определение, което означава, че не могат да си позволят адекватно отопление или месо всеки втори ден, разказва в свой материал Франс прес.

Статията на френската информационна агенция дава за пример семейство, живеещо в покрайнините на София – инженер-химик и художник, преквалифициран в охранител – представители на "бедните работещи" в най-мизерстващата страна в Европа.

"Заплатите ни са общо около 950 лева (485 евро) на месец", разказва Катя Колешева, която споделя със съпруга си и 24-годишния си син едностаен апартамент в Бухово, близо до София.

"Когато платим месечната вноска на кредита си и сметките, оставаме със 200-220 лева за храна. Това за трима ни", допълва тя.

Седем до осем процента от така наречените "бедни работещи" в България са като семейство Колешеви, работят, но се борят да покрият базовите си нужди, като всеки непредвиден разход е потенциално бедствие, коментира агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
15
 
! Отговори
Нане преди 8 години
Наздраве Бай ***. Наздраве Вуте!Ние сме, най големите щастливци на Балканите,защото така или иначе, няма какво да загубим в кризата,защото нищо не притежаваме!Значи, че излизаме на кирия като печеливши от цялата игра! Нали Вуте?
115
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крымти първо си погледни мизерната Русия и после се грижи за нас, че още един аутоабн немате като хората
114
3
 
6
 
! Отговори
психолог от МВР преди 8 години
Новата опорна точка на БСП-КГБ-ДС . Пишете на Руски за да дразните Българите , които не са с нас . Да ама не. Това става само в този сайт и е ясно защо .
113
6
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
И ние сме зле,но комшиите са още по зле,защото не са свикнали на немотия като нас и да ровят в кофите за *** търсейки препитание.Мед ми капна на сърцето!Ха,хаа,ха!Ай наздраве,че плодовата ракия сабахле,много ми се ослади.
112
1
 
4
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
До КрымВы когда-нибудь слышали о иронии???
111
3
 
2
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До АнонименЯСНО будешь говорить своей бабушке а не мне баран!
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крымей нагла ковро руска, тука е България, пише се на български, ЯСНО !достатъчно крадохте и мурдерставхте тука в продължение на 1/2 векИли се научи да уважаваш нашия език, или си събирай парцалите и не се вескай тука
109
1
 
2
 
! Отговори
д о132 преди 8 години
помисли си от къде ти е писменноста ,плебей,религията -също .Или какво беше -всичко е измасилено от *** ,и руснаците ,жалко подобие на хамериакнците .Много ги мразите ,ама много искате да правите като тях ,ама не ви се удава нещо -късокурцъй....
108
1
 
4
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До ЖороПървиТолько не не обделайся от радости! Скоро будете жить ещ лучше я тебе говорю.Как только ещ раз Маккейн к вам в гости заедет Бойко будет жить ещ лучше а ты радоваться!
107
5
 
2
 
! Отговори
д о132 преди 8 години
До Крым я ти си затвори устата ,продажник ,руснаците не са освободили Бг ''е й така'' ,а са се погрижили да завладеят територия за имперскитеси интереси ,показахте се кви сте ла*на ,искате някой да ви лиже задните части ,псе,Атомна бомба за вас ,псе мръсно
106
6
 
9
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Дами и господа, другарки и другари!Целият свят е платен от Путин за да се твърди, че в България има бедност! Това не може да бъде, защото сме под мъдрото ръководство на Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов, с активното съдействие на ОЛИГАРСИТЕ ОТ БСП, обръчите на ДПС, РБлок и т.н.т.Не се поддавайте на гнусни инсинуации, независимо дали идват от агенция като Франс Прес!Всички сме доволни и щастливи, че живеем под това ръководство!
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nachaloto na prorochestvoto nabligava- zatborite che se napalnat s prodagni politici....Sl Sevrukova kazva balgarina da stane dobar...2016-2017 nabligava...molete se za naroda ni i Bog da pazi Balgaria
104
4
 
4
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До АнонименТы благодаря Русским жившь *** и дышишь и слава Богу говоришь по болгарски а не по турецки! так что рот свой закрой
103
4
 
2
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До ЖороПървиДа Путин лично всех подкупает,он и на подводных лодках командиром лично ходит в доль побережья берегов Финляндии и Швеции ты не в курсе этого?У меня дома когда бумага в туалете кончается я знаю что в этом Путин виноват!
102
8
 
6
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Аз мисля, че Франс прес са рубладжии, подкупени от Путин, само и единствено да саботират правителството на Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов! Друго няма какво да е.
101
6
 
4
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До АнонименУ тебя забыл спросить где мне писать.У вас же демократия не так ли? *** ты американская
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крымтова е български форум и се пише на български, като искаш да пишеш на руски си пиши в руските форуми, понял товарищ русскии фашист ?
99
6
 
4
 
! Отговори
Крым преди 8 години
До АнонименЯ Русский по этому и пишу по Русски.Goоgle переводчик возьми и переведи если ума не хватает.
98
4
 
2
 
! Отговори
faculteto преди 8 години
moji da smi bedni, ama smi staaslivi muzikata kat sviri - glei v tubata kvi svadbi praim , kvi krastenki praim, kvi hora praim na megdana,kvi dalgi bairak razhojdami v zaara :-) :-) :-) :-) , kvi hubai momi prudavam na paazara ai :-)
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крымпиши на български шляпка