Майки на протест, искат доживот за акушерката

Протести ще има пред съдебните палати в големите градове
3 май 2015 08:30,
108
Майки на протест, искат доживот за акушерката
Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Още по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Болницата да вземе мерки, какво общо имат "майките" в случая. Това си е частно здравно заведение със собствена управа. Никой не търси хората от болницата за коментар, пак еднолична вина. Няма да се оправите никога така.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До nina При такъв удар, може да му изкара въздуха, може да му спука или счупи ребрата..но това майката няма да може да забележи докато са в болницата. Колко ли дечица е увредила, а родителите после се чудят, как да ги лекуват, но и през ум не им е минало, че може вината да е на акушерката.
82
0
 
0
 
! Отговори
nina преди 8 години
#83,Как ще проумeeш,като си ***?Как не ти омръзна да пишеш едно и също в различните форуми??Пъстър свят...
81
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 8 години
#90Права сте,това е друго бебенце,ужас!!Направо му се разтърси креватчето!!!Тази въобще не е "прегоряла"както тук няколко трола се опитват да я изкарат по форумите,тя си е психопат-садист!!
80
0
 
2
 
! Отговори
Ох! преди 8 години
Явно тук ми преработват линка - за да се отвори изображението, трябва да се добави (точка и ком) след googleuserconten (гооглеусеркомент)
79
1
 
2
 
! Отговори
Mar преди 8 години
Не знам защо, мнението ми излезе като Анонимен, но ето корекция на линка на Gif картинката, която направих от видеото, как Емилия удря и другото дете https://lh3.googleusercontent/-a2HvsdmTJME/VUScl3ybqAI/AAAAAAAAADw/CFdSA6MO_1Y/s512/Animation%25200.gif
78
0
 
0
 
! Отговори
nina преди 8 години
#78Виждам,че пълният член "ът" е от изключителна важност за вас. Подлогът във въпросното изречение е "акушерката Емилия",отговаря на въпроса Кой,"рева на бебето " е допълнение,отговаря на въпроса Какво.Не съм съгласна и с останалата част на коментара ви.
77
1
 
3
 
! Отговори
Mar преди 8 години
Преди това дежурство, акушерката е била една седмица на почивка и след въпросната ''тежка'' за нея нощ, отново е излязла в плануван отпуск, така че, не става въпрос за преумора. Видях ме я на видеото, колко са и тежки смените - подпира шишетата с мляко и оставя децата САМИ, а ако някое се задави?! Ама то за нея, явно е по-добре, ако се задави и змлъкне завинаги, а не да РЕВЕ и да й пречи да спи, а и да се налага да го усмирява с БОЙ.
76
0
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Медик,ако нашамароса политик,на болнично легло-нещата ще се променят.Веднага ще се качат заплатите на медиците, и няма да работят по 30 часа без прекъсване.Веднага ще се вземат мерки.След това пациентите ще бъдат обгрижвани на ниво
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да поискат най-напред случаят да се разнищи докрай, за да са сигурни кой е виновникът! И едва след това да мислят какво наказание заслужава той.Затова непрекъснато пиша по форумите това, което виждат всички, но не се замислят: Акушерката ЗНАЕ, ЧЕ ВСЯКО НЕЙНО ДЕЙСТВИЕ СЕ ЗАПИСВА ОТ КАМЕРА. Защо тогава върши тези дивотии?!?! Ето това не проумявам!
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия искат доживотна за това , че имало синина , а ще искат ли доживотна , за случая в Търговище , за пребито 2 годишно дете от родителите си , което е с опасност за живота , или за тоя случай няма протест
73
1
 
6
 
! Отговори
ДД преди 8 години
И тя е изтрещяла,но и тези дето искат "до живот"-също.
72
1
 
1
 
! Отговори
huk преди 8 години
..Povedenieto y beshe na ...hishtnik s maluk angel....absolutno bez nikakva milost! Zatvor za tazi ...hiena@
71
3
 
7
 
! Отговори
Мария преди 8 години
До 66: И с какво мислиш, че си по-добра от акушерката, след като саморазправата те влече?!!С това,че ще се изправя срещу някой,който е близо до моята възраст и размери,а няма да отида да бия бебета!!!И това,че споделих,че е предизвикала такава емоция в мен,не означава,че ще дам воля на тази емоция!Моля,не ме сравнявайте с този ***-садист!Не разбирам как има хора,които я оправдават-ако това се беше случило с вашето дете,щяхте ли да бъдете толкова благосклонни?!?!?!
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаема Нина, Във въпросното изречение "рева" е подлог, а не допълнение. Но да не спорим за несъществени неща. Откъде идва невероятната злоба към акушерката, след като фактите и мотивите въобще не са изяснени? Повечето от коментаторите май съжаляват, че детенцето не е било още по-"зверски" бито, както и че състоянието му се подобрява.
69
3
 
10
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Акушерката -ако нея така я блъскат и бият по главата почти до смърт ,как ще се чувства ... Нищо не я оправдава за жестокият побой над бебето. Разбирам да заспи и да не може да се събуди от преумора, но не и да бие бебетата.
68
0
 
2
 
! Отговори
Осъдена преди 8 години
Е'-как от къде?От бедните,а те не са "тука-така" бедни,те просто бъхат пари на богаташите.
67
4
 
7
 
! Отговори
nina преди 8 години
До Калин Георгиев Димит #71Бебето Никол едва го спасиха.Но вие искате акушерката да бъде върната на работа и ако пребие друго дете,тогава да бъде осъдена??Вие сериозно ли това го пишете или на майтап?
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И все пак е важно откъде са парите на българските бизнесмени.Съжалявам,но бизнесът в БГ няма нищо общо с пазарната икономика.В БГ има една голяма хранилка в лицето на институциите,които разпределят парите от редовия българин между бизнесмените на принципа -да има за всички.Държавата е по-скоро диспечерска служба,да не споменавам поименно кой е държавата.Новината,че една акушерка се е сринала психически е кюрфишек за отвличане на вниманието от проблемите в здравеопазването.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко престъпление в определена степен е лудост.Има съд ,който преценява обвиняемият дали е вменяем и ако е -следва присъда.Съвсем друг въпрос е,че здравеопазването се тресе от проблеми-нещо нормално при създадената конюнктура.Аз няма да се съглася,че болница като Софиямед с 200 легла по-малко от Пирогов,без дежурства по спешност Е университетска и взема от НЗОК т.е.вашите здравни осигуровки, 3 пъти повече пари от Пирогов.Показателна за частните болници е "залата" с новородените в Софиямед.