Само 25% от българите готови да тръгнат на бой за родината

Турци, гърци, сърби и македонци по-патриоти от нас, сочи изследване
Обновена: 7 май 2015 14:04 | 7 май 2015 14:00, Красимир Ангелов
420
Само 25% от българите готови да тръгнат на бой за родината
Едва всеки четвърти българин би се сражавал за родината. Снимка: Булфото

Само една четвърт от българите (25%) заявяват, че биха грабнали оръжие, за да се сражават за родината си, сочат резултатите от международно сравнително изследване на УИН/"Галъп интернешнънъл", проведено в 64 страни от целия свят.

Още по темата
Почти половината от нашите сънародници пък (47%), са категорично на обратната позиция.

Като цяло, средно 61% от анкетираните от 64 страни в целия свят са готови да се сражават за страната си, а едва 27% не биха го направили. Правят впечатление обаче значителните различия по региони. Така например готовността да се сражаваш за родината е най-висока в региона на Близкия изток и Северна Африка (83%), а най-ниска тя е в Западна Европа (25%).

Само 25% от българите готови да тръгнат на бой за родината
Снимка: "Галъп интернешнънъл"

Най-голяма готовност да се сражават за родината изразяват мароканците – цели 94% от анкетираните са посочили, че ако се наложи, веднага хващат оръжието в името на родината си. Същият процент е и при населението на малката островна държава Фиджи, която има население от едва 900 000 души. На трето място се нарежда Пакистан, където готовността за бой в името на родината са изразила 89% от анкетираните.

От всички държави, в които е проведено изследването, японците проявяват най-слабо изразена готовност да се сражават за своята страна - само 11%. Много сходни са и резултатите от Холандия и Германия, където съответно само 15% и 18% от населението са готови да защитават своята страна.

Що се отнася до горещата точка в момента - Украйна, 62% от украинците изразяват готовност да защитават своята страна. В Русия този процент е малко по-малък - 59%. За сравнение едва 44% от жителите на САЩ са готови да грабнат оръжие.

От нашите съседи най-голяма готовност за бой в името на родината има при турците - 73% от всички анкетирани. Следват гърците с 54%, сърбите с 46%, македонците и румънците с 38%.

Различия в нагласите се наблюдават и при различните демографски групи, отчитат още авторите на изследването. По-голямата част (52%) от анкетираните жени по целия свят, заявяват, че са готови да се сражават, а при мъжете този дял достига до 67%.

Най-голяма готовност да хванат оръжие проявяват лица на възраст между 18 и 34 години - 66%. От различните вероизповедания обхванати в проучването, мюсюлманите изглеждат най-склонни да воюват за своята страна - 78%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
3
 
! Отговори
само така преди 8 години
родината защитавайте -държавата не ,аз страшно съжалявам,че сина ми ходи войник ,та иван костов по-хубаво и защитен да подари индустрията на посочените от кукловодите лица,а и защо да се биете -бълг.армия няма загубена битка ,но има продажни политици ,така че подкрепям бъл.мъже -даже 25% сте много,около 3% от избирателите на бокич
188
0
 
9
 
! Отговори
Пешо -тарабата преди 8 години
...за 500-лв.заплата ...да ходи да се бие и да мре друг ---по *** от мене...ха,ха,хаааааааааааа!
187
2
 
5
 
! Отговори
Хирурга преди 8 години
Ем бегай ве РЕЗАК, к'во ми търсиш в чужда държава душманин!!!!!!!
186
0
 
5
 
! Отговори
за 293... преди 8 години
Днес , тук.....това не е моя "елит", нито е моя цел в живота!И , що за "елит"- например ....може да бъде един син-на комунистически *** ...от редовете на БКП/бсп /ДС или тяхна разновидност...??!!
185
0
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 8 години
25 % ли? Много са!;))))
184
19
 
3
 
! Отговори
комитата преди 8 години
Ще се бия единствено против руската пиянска и *** примитивна ***!Ще отивам на юг , за да се сражавам с моите братя мюсулмаани , срещу агресора!Нека атакистите им облизват ,задниците тук!
183
1
 
3
 
! Отговори
До 290 преди 8 години
Ти си жив пример защо тази простотия на разделение и омраза все още съществува в реалността на човешката цивилизация, елитът се гордее с твоята проява на мъжество, с която прикриваш собствената си комплексарщина, интелигентността ти и оттам способността ти да обхващаш по-голямата картина за ситуацията са изумителни, запиши се в армията и бъди готово да се биеш за онези, които съсипват цяла планета, аз ще ви гледам сеира и самоунищожението отстрани с голям интерес, даже ще ви пляскам.
182
6
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Още от най-ранно детство се оформих като върл антипатриот. Нито ми харесваше да ме правят насила чавдарче и пионерче, нито ми харесваше да ме пращат насила по манифестации, където охранени шопари да ми махат снизходително от балкона на мавзолея, нито ми харесваше да ме пращат насила в казармата, където по цял ден да копая с кирка и лопата на ангария. В случай на война бих дезертирал мълниеносно, а когато паднаха границите към свободния свят, просто емигрирах. :)))
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ОМРАЗАТА И НАПРЕЖЕНИЕТО"---се култивираше цели 50-г. от т.н. "КЛАСОВА БОРБА"на кадрите от БКП/дс...навсякъде Държавата още от раждането.ВИЕ , КАКВО ИСКАТЕ ---ЦВЕТЯ И РОЗИ ЛИ ДА ПОНИКНАТ , СЛЕД 50-г. "КЛАСОВА БОРБА" и ТРИКРАТНО ОБИРАНЕ НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ...???????????????????!!!
180
4
 
0
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До АнонименТия граници и различия са ви само в ума, разделението сами си го създавате чрез начина си на мислене, тази омраза и напрежение м/у нациите е напълно илюзорна, тя е създадена изкуствено...Значи всеки може да те *** без проблем! Така ли? Щот немаш граници, разбира се! :))
179
5
 
12
 
! Отговори
Елиън преди 8 години
Родината на всички хора е планетата земя! Всичко останало е идеологическа пропаганда и промиване на мозъци. Държавите националностите, и разделението на народите със граници охранявани от военната машина... цялата тази международна система за контрол над стадото има за цел да гарантира абсолютната власт на елита в сянка! Държавите са колективни халюцинации а войната е най доходния бизнес!
178
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За дома и родината винаги! Но не и за политици и олигарсите или чужди интереси!
177
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия граници и различия са ви само в ума, разделението сами си го създавате чрез начина си на мислене, тази омраза и напрежение м/у нациите е напълно илюзорна, тя е създадена изкуствено и поддържана също толкова изкуствено чрез лъжи, за да може елита по-лесно да управлява масите и да ги държи зависими, лесно контролируеми и манипулируеми, всички сме едни и същи хора с различно ниво на съзнание, с различна програма в съзнанието си, която попиваме от културата, в която се раждаме, нищо повече.
176
6
 
0
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Тъжно е да се прочете, че 75% от българите вече са опитомени или минали през мелачката и са във вид на кайма!
175
2
 
6
 
! Отговори
Staff Sergeant преди 8 години
В армиите на Израел, Сев Корея и Китай има цели дивизии от жени. Готов съм да се сражавам срещу тях ;)))
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадовете комунисти ми откраднаха 2 години от живота с казармата - за какво ни е армия-това е пълна простотия-вече се воюва по друг начин със стратетии не с живи хора
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.н. Родина трабва да се защитава. Но кое ще защитоваме от нея, Тикваров и крадливата му пасмина начело с недорозуминието Плювналиев, Цецка Цачева или Дебелата Берта? Или Станишев и продажната и крадлива партия, Местан, Доган и резаната бандитска тумба която веднаго ще ни предаде. А ако пукне пушка кой ще ни води, Тикваров ли или слугата му -президент? Те без охрана от 20 гавази не излизат какво остава да се бият! Те ще заминат спешно за САЩ за указания и там ще останат. Да си намерят *** за
172
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
--Аз нямам нито хотели нито милиони в банките - нито десетки хиляди декари земя и роби (работници) работещи за мен - аз нямам какво да губя - Бг ми взе всичко- затова няма да се сражавам за Бг капиталистите - АЗ НЯМАМ КАКВО ДА ГУБЯ - да му мислят богатите самозабравили се алчни подобия на хора в БГ - взимам си "торбето" и си заминавам - така или иначе в БГ след 25 г ще са само РОМИ !
171
2
 
1
 
! Отговори
Staff Sergeant преди 8 години
Осман ага! Хубаво пишеш на български, а ни говориш на вие. Интереснооо ;)))
170
1
 
5
 
! Отговори
Staff Sergeant преди 8 години
Да направят такава анкета във Факултето, а още по добре в Пазарджик при ония кандидат джихадистите! Резултатите ще бъдат потресаващи. Гаранция.