Кристалина Георгиева не може да нахвали Борисов

Кабинетът не се грижи само за инфраструктурата, а и за духовността
10 май 2015 14:48,
142
Кристалина Георгиева не може да нахвали Борисов
Снимка: Архив БТА

Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева заяви, че правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Тя заедно с премиера Бойко Борисов бе на откриването на реставрирания Гигински манастир "Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски", за който бяха отпуснати средства в размер на 700 хил. лв..

"Като човек, който отговаря за парите на Европа, искам да ви благодаря за това, че направихте отново възможно тези пари да идват в България и да служат на българските хора. Бяха спрени програмите, пари стояха и не работеха за България, но вашето правителство направи всичко възможно доверието на хората да се върне", обясни Георгиева, цитирана от "Фокус".

"Това, което най-много ме зарадва днес е, че видях как това правителство и вие г-н премиер правите всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Това, че имаме манастири, училища – за това трябва да върви европейската солидарност", допълни тя.

Имаме 32 млрд лв. за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. са на разположение на България. Браво на бате Бойко!", завърши Кристалина Георгиева.

Премиерът също изрази радостта си от откриването на Гигинския манастир.

"Прекрасна църква. Започната е да се прави от 1930 година. Помните преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре. Вижте сега как изглежда!", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
35
 
! Отговори
Аман преди 8 години
Повръща ми се и от двамата псевдо демократи. Гнили червей.
72
2
 
22
 
! Отговори
majorsdki преди 8 години
Коя е тази Георгиева ..какво направи тази за БЪЛГАРИЯ...Какви нпари велзнаха в страната ни ....??Това е най смотания европейски български политик !!!Само акъл дава .....а нищо не прави за страната си Ти кумице ти какво направи за българия ........та на акъл и учиш......коко години си в българия ...какво донесе в та бедна страна ...ЮДА !!!!
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така Брежнев някога хвалеше Тато и обратното.Комунисти и ченгета продължават да държат България в смъртоносна хватка. Сега вече в колаборация със западните "либерали".
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гигинския манастир Св. св. безхаберници ............ Чудно защо го прочетох така.
69
1
 
23
 
! Отговори
obrazin преди 8 години
само на този сайт от 5 материала, 3 са посветени на величието ни, в ТВ новините абсурда е още по-голям- там говорят за него по няколко часа в денонощието, това при социалзима щеше да я недостижим блян за вождовете по това време
68
2
 
19
 
! Отговори
Ника преди 8 години
Манастирът е възстановен по европейски проект и с помощта на КТБ. Толкова ли падна духовния клир, за да лъже и маже пред Бойко. Щото на половината им държи ченгендийските документи. Жалка българска църква!!!
67
3
 
23
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Долна и лъжлива Кристалина - европарите бяха спрени заради обществени поръчки 2010-2013 г. Кой управляваше тогава Кристалино? А новото програмно споразумение подготви кабинетът Орешарски и го одобриха 1 ден след падането. Заради кого - досети се от първи път? Омерзен съм!
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на конгреса на БСП имаше лозунг против Станишев.Именно поведението на Станишев докара ББ на власт.След като и част от членовете на БСП го не харесват какво да кажат безпартийните.Интересното е,че той винаги идва на власт след някоя изцепка на БСП или ДПС.Помните ли как преди това Доган на предизборен митинг казваше,че той дава порциите и пак дойде ББ на власт.Е,сега заслугата е на Станишев!
65
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалкото е, че има хора които харесват този бидон пълен с...магнолии и тази нещастница която със селската си мутра и поведение иска да ни накара да повярваме, че е невероятен човек правещ толкова много за....България. и като захвалила едно нещо на което ние се подиграваме и смеем от години много повече от бащицата му Т.Ж. това нещо се интересува само от едно, как да остане на власт до 100 години и колко кинта ще открадне. А на народа му се плаче и вие от мъдрото му управление.
64
3
 
46
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Свалихме Тодор Живков за да му сложим охранителя му на негово място..Цирк дьо солей гледа и се учи от професионалистите.Училища бил направил.Европейците дават парите, строителите строят а Баце се снима.А ученици ще направи ли за тия училища?
63
5
 
36
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
До нормаленПо-добре да ни изядат кучетата, отколкото пожарникаря да ни управлява!
62
3
 
32
 
! Отговори
конграчулейшънс преди 8 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
61
4
 
33
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
явно имат проблем щом сее стигнало сами да се хвалят отрезвяването на бг население става опасно бързо
60
3
 
38
 
! Отговори
зад теб преди 8 години
Благодарим ти, пожарникарю, всички сме зад теб. За да те изритаме!
59
41
 
2
 
! Отговори
нормален преди 8 години
Дрънкате глупости.Без Бойко кучетата ни яли.Мълчете и се молете повече години да ни управляват ГЕРБ.
58
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинке, колко араби още трябва да приемем и да издържаме. Земята българска плаче под краката на ислямаджиите, Къде ти е патриотичното, българското самосъзнание ? Няма го! Предадохте си народа
57
1
 
22
 
! Отговори
Димитри Иванов преди 8 години
Българи оставиха България, както плъховете изоставят потъващия кораб. Някои плъхове и плъхкини, като Симеон Дянков (автор на израза "феодалните старчета в БАН") и Кристалина Георгиева ни поучават.Харесвам The New Yorker и неговите карикатуристи. Но дори те не успяха да се справят със задачата да нарисуват кораб, изоставящ потъващите си плъхове. Думите могат повече от картинките. Защото "В начало бе словото" пише в нашия православен Завет.
56
0
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Кабинетът не се грижи само за инфраструктурата" и "Кабинетът се грижи не само за инфраструктурата".Открийте разликата.
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези двамата Кристалина и Бойко що ли не вземат да се вземат ами само хабят занаята с публични свалки ....? Какво има да го хвали, ние си го знаем че е хубавец да си го взема и толкова
54
2
 
12
 
! Отговори
Куко и пипе Славейко преди 8 години
Ех, че какъв си ти, байно петльо! Бре, хубавеляк! Бре, лице светло! Гидия същи, кат се напериш, кога настъпваш земята мериш, а кога пееш, ей тъй е, сякаш музика свири. А като крякаш, низ цяло село кънти гласа ти, та се надига и таз, що мъти!