Кристалина Георгиева не може да нахвали Борисов

Кабинетът не се грижи само за инфраструктурата, а и за духовността
10 май 2015 14:48,
142
Кристалина Георгиева не може да нахвали Борисов
Снимка: Архив БТА

Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева заяви, че правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Тя заедно с премиера Бойко Борисов бе на откриването на реставрирания Гигински манастир "Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски", за който бяха отпуснати средства в размер на 700 хил. лв..

"Като човек, който отговаря за парите на Европа, искам да ви благодаря за това, че направихте отново възможно тези пари да идват в България и да служат на българските хора. Бяха спрени програмите, пари стояха и не работеха за България, но вашето правителство направи всичко възможно доверието на хората да се върне", обясни Георгиева, цитирана от "Фокус".

"Това, което най-много ме зарадва днес е, че видях как това правителство и вие г-н премиер правите всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Това, че имаме манастири, училища – за това трябва да върви европейската солидарност", допълни тя.

Имаме 32 млрд лв. за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. са на разположение на България. Браво на бате Бойко!", завърши Кристалина Георгиева.

Премиерът също изрази радостта си от откриването на Гигинския манастир.

"Прекрасна църква. Започната е да се прави от 1930 година. Помните преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре. Вижте сега как изглежда!", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
38
 
! Отговори
О миг! преди 8 години
За миг останах с впечатлението, че преди ЕС и това правителство не сме имали църкви и училища. В главата ми изплува дървено съндъче с пясък, където пиша чернови. А после редя слова на папируси с гъше перо и мастило.
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно гнусно природно комунистическо създание хвали едно безкрайно просто и нагло недоразумение. Народа е казал, краставите магарета през 9 баира се надушват. Българският народ гледа и псува. Но...наглеците не чуват и не виждат нарастващото недоволство. Докато ги изметем ш натикаме по затворите и конфискуваме откраднатото.
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като толкова се харесват, да се вземат.
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Духовност?Ами да, постоянно духаме...
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kato se vgleda 4ovek u snimkata na toia pipon si kaje: ako vezema pipona za model za svetovnoto po ragbi, dali ako ide u Australeto i orata go vidat na ulicata nema da otkinata pipono originalen i da MU iskat dorde e topl da se podpise vrz nego
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не можеш да слагаш кметове стари по места ,без да си ги проверил за законност?И ако ги смениш от Теб зависи ,няма ли да излязат кирливи ризи на някои и нещата да тръгнат нагоре към по-добро,като в Румъния?
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българите до 1989 емигрираха по политически причини, то след 1989 емигрират по политико-икономически причини. Няма богата и силна страна без народ, а народът на България за последните 25 години намаля наполовина в резултат на политическа и икономическа репресия - 2,5 млн българи прогонени в емиграция и 2,5 млн умрели от бедност и лошо здравеопазване. Политическа и икономическа репресия довела държавата ни до демографска катастрофа.25 години след промените все още ни управляват ***!
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Икономиката, ***!" е една крилата фраза на Бил Клинтън. Нашето банкянско слънце дали я е чувал?
5
1
 
32
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Много кокошки, много кудкудякане!И мозъците им са колкото на кокошка!И даже не се притесняват от това!
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Контролираната бедност, Алчност, Самохвалството, Безскрупулност, Чувство за безнаказаност, наглост и безочие.. това са само малка част от манталитета и методите на съвременните разбоиници, които си крият зад думите "СВобода" и "Демокрация" и наричащи се "политически елит. Има ли някой, който още НЕ е наясно, че изборите не променят нищо!? Доказателство за това е положението в, което се намираме! И не само, че комунизмът не си е отивал изобщо, ами ни управляват техните охранители и шофьори.
3
1
 
38
 
! Отговори
МИЗЕРНИЦИ преди 8 години
ЗАЩОТО УМЯ *** ЛИ !!!
2
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лелеее... А бе тая овца какво се е увъртяла около България напоследък, да не взема да ни я натресат за президент накрая?!?!
1
2
 
52
 
! Отговори
Ь преди 8 години
Аз имам само 2 въпроса:1. Какво става с реформите?2. Кога ще настигнем поне Румъния?