Добра идея ли е платеният прием във ВУЗ?

Навън предлагат и безплатно обучение, напомни Игнатов
12
Добра идея ли е платеният прием във ВУЗ?
Снимка: архив, БулФото

Платеният прием е добра идея, но ние сме в пиковата фаза на демографската криза, коментира бившият министър на образованието Сергей Игнатов пред bTV варианта за връщане на платено образование във висшите учебни заведения.

Още по темата
По думите му преди да въведат платеното форма на обучение, ректорите трябва да имат предвид, че западни университети предлагат безплатно обучение.

Игнатов каза още, че тази и следващата година абитуриентите ще са по-малко.

Ректорът на Медицинския университет акад. Ваньо Митев заяви, че за неговия университет е по-изгодно икономически да се обучава чужд студент, защото той плаща 8000 евро.

„Ако държавата обаче ми посочи, колко наши граждани да приема в МУ, аз ще приема толкова бъдещи висшисти”, каза ректорът.

Според него държавата трябва да стимулира сливането на университети, където е възможно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не че българина влиза в библиотека,обаче дава луди пари да учи в УБИТ,на кого ли му прави впечатление
8
0
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
Както казваше един стар виц за университетите "Даваме дипломи на платежоспособни *** че после същите да ви станат началници" :))))Ха познайте при тази система дали университетите ще скъсат дори един студент :))) Може да не знаеш и таблицата за умножение, НО щом имаш парички и плащаш - веднага диплома за инженер !!! После на бизнеса - жална му м... !Или както казваше една моя колежка на един професор дето беше платено "Аз си плащам, пък вие си позволявате да ме късате на изпита" !
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както вървят нещата платеното образование е в кърпа вързано.Вузовете ще трябва да плащат на студентите да учат в техните ВУЗ-ове
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много добра идея е - така ще изгоните и малкото останали млади българи. Какви са тези политици дето ги избираме 20 години...Продадоха и окрадоха държавата и по - бедни от нас няма.
5
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, кажете как да се оправи тая държава като има такива "велики умове" като тия ?!? Седнали да мислят колко да приемат !!! А бе, к.... такива не въпроса колко ще приемете, а колко ще изкарате - приемете ако щете по 10000 студента, ама после от тях да останат 10 - най -добрите и кадърните !!!! Колко пъти това се повтаря, как пък не им влезе в .... глави професорски !!!Университетите трябва да правят цедка на най - добрите студенти и те да взимат диплома, и те да отиват в бизнеса !
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А квото за въглеродни емисии няма ли да въведете, толкова много студенти дишат въздуха в университета, грехота е да не ги таксувате и за това.
3
1
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
До кали станковаНИЕ И СЕГА СМЕ ПРИМЕР ЗА ЦЯЛ СВЯТ,ЧЕ СМЕ ПЪЛНИ ***,"ЦВЕТЪТ НА НАЦИЯТА" ДА НИ ИЗНУДВА,КАКТО СИ ИСКА!
2
5
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
АМИ КАТО ИМА НАВЪН И БЕЗПЛАТНО,ДА ИДАТ НАВЪН,СТИГА СА НИ ПЛАШИЛИ!САМО ЧЕ НЕ ВЯРВАМ КАТО Е БЕЗПЛАТНО,ПОСЛЕ ДА ИДЕШ,КЪДЕТО СИ ИСКАШ И ДА НЕ ВЪРНЕШ ПАРИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО СИ,КАКТО Е У НАС.НАЛИ СТУДЕНТИТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ НИ КАРАХА ДА ХОДИМ ПЕША,ЗДАЩОТО ИСКАЛИ ДЕМОКРАЦИЯИМАТ И ДЕМОКРАЦИЯ И КАПИТАЛИЗЪМ.СЕГА КАКВО ИСКАТ-ДА УЧАТ БЕЗПЛАТНО,ПОСЛЕ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА ИДАТ НЯКЪДЕ ДА СЛУГУВАТ.ДА СИ ПЛАТЯТ МАСРАФА ТУК И КОЙ КЪДЕТО ИСКА!НЕКА НЯКОЙ УМНИК ДА ИДЕ ДА СЛРЕДВА ПО-НАЗАПАД ОТ ТРЪН ЗА 300 ИЛИ500 ЛВ.!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Семестриалните такси са доброволни "дарения" , нищо не разбирате... :D