Международно разследване ще открие парите на КТБ

Банките да създадат спецфонд за кризи, предлага Мартин Димитров
Обновена: 12 май 2015 14:07 | 12 май 2015 12:03,
21
Международно разследване ще открие парите на КТБ
Снимка: bgonair.bg

Парите от КТБ не са похарчени, а са в определени хора и при едно международно разследване те ще бъдат проследени, коментира в сутрешния блок на телевизия България Он Ер депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Според него разходите за разследването трябва да бъдат обвързани с постигнатите резултати – колкото повече пари бъдат върнати, толкова по-високо ще се заплати на компанията.

Димитров изтъкна, че предвидените от Министерството на финансите законови промени в сектора ще имат положителни резултати, само ако бъде укрепен състава и управлението на Българската народна банка. По думите му трябва да се намали държавната финансова помощ при банкови проблеми. Банките трябва да създадат фондове, в които да трупат пари за евентуални кризисни ситуации.

Създаването на специален фонд, в който всички търговски банки ще внасят 2% от размера на гарантираните влогове, ще предотврати стигането до фалит на някои банки, обясни Димитров. За срока на специалния надзор депутатът коментира, че колкото по-дълъг е той, толкова повече лоши кредити се трупат.

По отношение на предоговаряните депозити в КТБ депутатът е категоричен, че е необходимо да се разбере кой е дал тези указания на квесторите, защото те самите твърдят, че не са предприемали никакви действия сами. Той допълни, че намесата на прокуратурата е задължителна.

Чуйте целия разговор с Мартин Димитров във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
*** много големи специалисти се навъдихте в тоя РБ. Специалисти по всичко. До вчера ви нямаше на картата сега акъл давате. За това докарахте страната до просешка тояга. С некомпетентността, глупостта и жаждата ви за власт и пари. Трябва в затвора да гниете
13
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
НЯКОИ ОТ КОМЕНТИРАЛИТЕ правилно отбелязаха че нищо няма да излезе от това което предлага лицето МАРТИН ДИМИТРОВ поради простата причина че 1/ ТОВА СИ БЕ ЕДНА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА и толкова средства никога не е имало във наличност колкото са били отчитани и 2/ ВЪРВИ ЯКО ЗАМИТАНЕ НА СЛЕДИ от всякакви заинтересувани лица включително от тези които уж трябва да разследват случая макар че и така картинката ни е КРИСТАЛНО ЯСНА-КОЙ КУМ,КОЙ СВАТ И КОЙ НА БУЛКИТЕ/ Ц.ВАСИЛЕВ/Д.ПЕЕВСКИ/ БРАТ!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво от това ??? KPMG нима не е международна одитирска компания??Нима всички отчети на банката не бяха заверявани без забележки от същата тази компания?? И няколко месеца преди да фалира КТБ одита беше блестящ.Има ли замесени хора много лесно се купуват.Още един фонд да създадем та и него да източим?/Така ли г-н "реформатор"??
11
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Подкрепям идеята за международно разследване и призовавам управляващите за повече смелост и решителност! Дела трябва уважаеми,а не приказки!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сашо 12Опсс, не знаех че думите в този ред са запазени!***, стотинките са за теб!Аз нямам нужда от пари и не се навеждам на когото и да било за разлика от теб.У вас на село ако е актуално да се кланяте на Мавъра и неговите разклонения за мен подобно нещо е унижение!За теб няма значение кой ще те лупа, Тиквата, Мавъра........все тая.
9
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
До ХА-ХА-ХА до 7 - ПЛАГИАТ, това е реплика от филма Снайпериста с Марк Уолбърг, *** жалък си, но си заработи стотинките с плюване, ялов ти е горния етаж.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Мартинчо какви пари търсиш, какви 5 лева. Не разбра ли, че това беше поредната пирамида и има и още пирамиди. А този фонд който го предлагаш са пълни глупости. Поредния фонд в който ще се наливат пари и като се напълни някой да го източи както стана с ФГВБ. Може ли да обясниш на хората какво ще прави този фонд.
7
1
 
7
 
! Отговори
gio преди 8 години
мартине толкова си смотан, че даже и собствена идея не можеш да скалъпиш.Та нали и досега имае такъв фонд създаден след фалитите 97-а год. но проблема не беше, че не го има този фнд, а че банките не внасяха пари в него и затова се стигна държавата да тегли заем, който сега същите тези банки както каза великия ни финансов министър банките щели да погасяват. Дали така ще стане не ми се вярва, но е добре ти пътво неуко момче да почнеш да гледаш какво става около теб , та нали си в същата коалиция
6
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Една част се движи по пътищата ,друга е превърната в различни видове имоти,трета е изнесена извън България,защото тук няма нормални работещи структури заслужаващи внимание
5
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Еййй Мартинчо, не виждаш ли, че съсипваш всичко, за което се захванеш? Съсипа СДС, съсипа Реформаторите, съсипа заедно с тях и Борисов държавата. Хайде стига вече. Време ти е да си седнеш в къщи. Там колкото и каквото и да съсипваш няма да страдаме ние, а само ти
4
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 8 години
Говори се че щели да върнат откраднатите пари от КТБ.Също така се говори че Елвис е жив и че Ана Никол Смит се е оженила по любов.
3
0
 
11
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Създаване на спецфонд за да може и него да източите?
2
2
 
10
 
! Отговори
И ловец съм и рибар преди 8 години
Ша открие на Муро чучуро, та е.а в ***...
1
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ПРОПУСКАШ ПЕЕВСКИ ЦАЦАРОВ МЕСТАН ДОГАН ПРОКОПИЕВ КУНЕВА БЬЧВАРОВА ----85 ДЕПУТАТА МИНИСТРИ ШЕФА НА БНБ -----НО НЕМА ДА СТАНЕ НИЩО ОТ ТОВА ,,МЕЖДУНАРОДНО ЗАМИТАНЕ НА СЛЕДИТЕ