Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!

Според историкът съседите ни са изкуствен политически проект
Обновена: 12 май 2015 15:39 | 12 май 2015 11:00,
147
Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!
Снимка: Булфото, ахрив

Разпадането на Македония е един от възможните варианти. И това се случва с всички изкуствени политически конструкти. Македония е един абсолютно изкуствен политически проект на комунистическия интернационал от 1934 г., заяви пред Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров във връзка със случващото се в македонския град Куманово.

"В историята изкуствените политически конструкти се разпадат. Виждаме, че се разпада и Украйна, която е 100 процентов аналог на Македония. Македония е абсолютна диктатура, съвсем слабо обагрена с фасадна демокрация", смята историкът.

Проф. Димитров коментира, че вчера е била изнесена информацията, че терористите в Куманово са били наблюдавани от осем месеца.

По думите му, не е ясно защо тогава не са ги ударили по-рано и защо се водят боеве в един толкова гъсто населен район. Според проф. Димитров това е опит на Никола Груевски да спре мощните манифестации, които щели да го свалят и по-рано.

"Така става, когато браниш семейна власт. Там всички министри и началници са първи братовчеди", добави историкът и припомни, че шефът на тайните служби Сашо Мионов е първи братовчед на Груевски.

Историкът сподели прогнозата си за разпад на Македония: "Ако не се вземат в ръце и както препоръча Бойко Борисов, Груевски не подаде оставка, ще се стигне до кървава гражданска война".

Според него в такава гражданска война ще се включат от една страна опозицията, от друга ВМРО."Там съществува етнически конфликт с албанците", категоричен бе проф. Димитров, който пресметна, че една трета от територията на Македония е с албанско население.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕВземай си я цялата Македония,но първо си плати дълговете и не ни заплашвай с кръв,че най-ни е лесно с вас да се оправим,дори без армия
59
8
 
7
 
! Отговори
Мобуту Сесе Секо преди 8 години
Интересно ако пламне там война, Западът как ще реагира? Най добре е да не се меси! А сърбите си знаят работата. Ще помогнат *** макетата. Така мисля.
58
4
 
4
 
! Отговори
Мобуту Сесе Секо преди 8 години
При толкова албанци, пиши я бегала. Ще си пият кафето на Охриддкото езеро. Имам нещо като роднини макета, но повечето живеят в България.
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм наполовина македонец ....----------------- Станишев, не лъжи! Ти си 100% коминтерновец!
56
4
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 8 години
Майка ми е македонка ,преселница от гоненията от Енидже Вардар, а баща ми е от Тракия.....Надявам се, че моето родословно дърво те задоволява, като любител на чиста раса....***!
55
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sakam da zapitam samo: ot koga Anadola stana shopluk?Poneje cheta tuk edin,koito se pishe za shop,no ne e
54
20
 
2
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
МАКЕДОНИА Е СВЯТО ИМЕ ЗА НАС ГЪРЦИТЕ..И ВИ ОБЕЩАВАМЕ ЧЕ НИКОХА НЯМА ДА ИМА ''МАКЕДОНИЯ'' КАТО ДАРЗАВА.ЩЕ ИМА КРЪВ И БАНИЦА ЗА ВАРДАРСКИТЕ ***.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос към Г-н професора , коя ще бъде следваща по пътя на Македония?
52
3
 
23
 
! Отговори
четник преди 8 години
В интерес на сигурността и мира на Балканите е Македония да си остане независима и политически стабилна държава. При евентуален разпад Албания, Гърция, Сърбия и България ще имат териториални претенции, а балканския егоизъм и национализъм ни е добре познат, което ще доведе до дълбоки кризи и дори противопоставяне на тези държави. Да не се забравя и регионалния хегемон Турция, няма да остане безучастна и ще си преследва своите геополитически цели. Молете се час по скоро да има благоприятен край!
51
10
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Светът има нужда от силна България и слаба Русия.
50
14
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До 72 Набий си в простата глава, че на България не са и се случвали никакви национални катастрофи и българите не са били роби на никого. България е губила и печелила войни както всяка друга държава, и българите са живели за известно време в Османската империя, след което са се освободили.
49
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
i Kipar e izkustvenno razdelena,znachi triabva da se obedini.Az sam za.
48
4
 
17
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Аз съм наполовина македонец , но за съжаление мога да кажа, че всичките беди за БГ са се случили заради неистовото желание да притежаваме това парче камениста земя. Първата нац. катастрофа--междусъюзническата война за съжаление е повече поради несъразмерните ламтежи на нашите политици, които си мислят , че след като сме победили Турция--ще можем да воюваме срещу всички. Втората - ПСВ - следствие на първата. Третата - следствие на втората и така докога? Забравете я тази пуста Македония...
47
18
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Божидарчо отдавна е известен с неориентираната си национална принадлежност. Подозирам, че е от тия "сънародници", които тайничко си мечтаят да са под московския смрадлив сапог. Украйна била аналог на Македония, Боже господи! Това твърдение е директно национално предателство.
46
6
 
6
 
! Отговори
Небеса преди 8 години
Небето се отвори и агента проговори......на кой заданието изпълнява....не е на нашата държава. На водка ми мирише пак...досещате се кой е този гад....
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божо Вампиролога - на сека манджа мерудия!
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее Българо - Австрийската граница!
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакво прекрояване на границите на Балканите, иначе ще сме следващите! Македония трябва да съществува, по-добре да граничим с една измислена държава, отколкото с шиптъри - търговци на органи.
42
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция ще бъде Албания
41
2
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Всички държави са политически проекти и са се създавали някога. Няма ''изкуствени'' и ''естествени'' държави. Друг е въпроса, как една държава може да съществува и устои на конкуренцията на другите политически проекти (държави). Това професора го знае много добре защото е добър историк, но в момента говори като политик.